Beatka35 22.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 namiar na dobrego i taniego przez mnie sprawdzonego dekarza podałam na pw uważam że można na nim polegać prace wykonuje prawie w 100% sam dokładnie i dość szybko u mnie robił 3 tygodnie i prawie zawsze był sam mówi ze tak mu sie lepiej pracuje bo lubi sam wszystkiego dopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 29.09.2007 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 witam. poszukuje stempli budowlanych (2,80-3,00m) mogą byc używane, jeżeli ktoś ma do odstąpienia lub namiary gdzie je dostac to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 03.10.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witajcie My już ruszyliśmy. Czekamy teraz na pierwszy strop Teriwa i doczekać się nie możemy Ktoś się może orientuje ile można na taki stop czekać???? Poza tym rozglądam się już za dachówką . I jak na razie mój wybór padł na firmę Euronit. Czy ktoś ma może dachówkę cementową tej firmy??? Co możecie o niej powiedzieć??? No i wciąż szukam okien ale kiepsko mi to idzie bo kompletnie nie znam się na parametrach. Co możecie mi polecić???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 03.10.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 jesli chodzi o dachowke, to ja wybralem prodach, bo troche tanszy chyba od euronitu a jakosc podobna. czeka na mnie juz na placu w careco. (i pewnie jeszcze troche poczeka) za oknami zjezdzilem caly koszalin, i zdecydowalem sie na fabryke Lastrik na slowianskiej. profile schuco, do najtanszych nie naleza jesli chodzi o pcv, ale sporo forumowiczow je poleca, (5 komorowe, solidne wzmocnienia w profilu). jednak cala budowa mi sie przesuwa i bede dopiero skladal zamowienie po nowym roku.Tur-plast (ul. Lechicka) tez robi Schuco, daja inne okucia. jesli chodzi o okna, to jak sie dobrze rozejrzysz to jest sporo producentow i przedstawicieli w Koszalinie. mozna zglupiec. oprocz wspomnainej fabryki Lastrik i przedstawiciela Tur-plastu polecam odwiedzic przedstawiciela firmy Redan (ul. zwyciestwa - okolice kwiaciarni emka) i M&S - vis a vis cmentarza. Drutexy i inne chyba mozna odpuscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 06.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam, nadal poszukuję hydraulika do podłączenia do kanalizy. Studzienka kanalizacyjna jest na granicy działki, trzeba doprowadzić kanalizę do domu. Budowa koło Koszalina. Może ktoś może polecić dobrego fachowca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekalog 07.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Pilnie poszukuję wykonawcy instalacji CO. Ten na którego mam namiar zwodzi mnie od 4 miesięcy. Przyjdę w przyszłym tygodniu, za dwa dni zaczynamy itp. Czekałem na niego bo naprawdę robi dobrze i solidnie ale miarka się przebrała. Macie kogoś godnego polecenia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 09.10.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 witam, czasami warto przejrzeć wcześniejsze posty zeby nie robić tłoku numery: Lusawa Andrzej - hydraulik kanaliza - 501324364 uwaga na głos - jest chyba po operacji krtani, ale fachowiec dobry co - p.Leszek 604824862 - też godny polecenia ostateczną decyzję pozostawiam inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 10.10.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Hydraulicy robili u mnie kompleksową instalację CO i CWU w pierwszym domu oraz to samo + kominek z płaszczem wodnym i sterowaniem elektroniką w drugim domu. Zdecydowanie polecam. Większą robotę robią w trzech. Artur 604 22 13 17 oraz Radek 606 75 43 44, nie wiem jak z terminami ale normalnie pracują w firmie robią na fuchy popołudniami i w weekendy. Ja mam okna z TUR-Plast Czaplinek i naprawdę nie narzekam są ładnie wykonane. Gorzej jest z ekipami monterskimi trzeba uważać bo potrafią źle je obsadzać. Nie wiedzieć czemu ekipy się co chwilę zmieniają. Co do profili to też sziko Pan Szylman właśnie skończył u mnie układać kostkę brukową, aktualnie szukam dobrego sprawdzonego glazurnika, najlepiej kogoś z polecenia waszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 10.10.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 glazurnik i nie tylko robił mi pokój i kuchnię 507-786-921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 11.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 DABER wybraliśmy okna z firmy LASTRIK- wycena Nas nie powaliła na kolana tak jak było np w przypadku M&S czy TURPLAST- a materiały super. Co do dachówki to zmieniliśmy zdanie i wybraliśmy PRODACH, ale jeszcze myślimy nad NELSKAMPEM. I w końcu doczekaliśmy się na strop i kolejny etap mamy już za sobą. Dziś robili schody na piętro , a za dwa dni ruszają ze ściankami piętra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 12.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 M&S rzeczywiscie jak pamietam bylo kilkanascie % drozsze Ale Tur-plast chyba zrobil mi podobna wycene (nieduzo drozsza). W koncu to ten sam profil. Z checia poznam wasze odczucia juz po montazu, bo ja sam jestem na 99,9% zdecydowany na Lastrik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 12.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ok. z chęcią się podzielę, ale pewnie nie wcześniej niż w połowie listopada albo i na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 20.10.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Beatka35 napisała: namiar na dobrego i taniego przez mnie sprawdzonego dekarza podałam na pw uważam że można na nim polegać prace wykonuje prawie w 100% sam dokładnie i dość szybko u mnie robił 3 tygodnie i prawie zawsze był sam mówi ze tak mu sie lepiej pracuje bo lubi sam wszystkiego dopatrzeć. Nie polecam. Gość przeciągnął mnie od początku września do połowy października z terminem wykonania pokrycia dachu i aktualnie ciągle ma wyłączony tefon (od kilklu dni). To są właśnie polscy wykonawcy. Przestrzegam przed tą osobą: Mirek: 788640518 Poszukuję innego dekarza - sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoBoW 24.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam wszystkich Poszukuję jakiegoś taniego szamba, tak gdzieś 7-8 m3. Może ktoś podsunie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 26.10.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam ,a ja z kolei poszukuję bezproblemowego kominiarza do odbioru kominów Tommyk - czy znalazłeś firmę która wozi humus? pozdr Dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 26.10.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam. Rowniez zwracam sie z pytaniem do szanownych forumowiczow. Skad w okolicach Koszalina najlepiej (czyt. najtaniej) brac material na utwardzenie drogi typu żużel, szlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 26.10.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 humus - zadzwon do lusawy on tez ma, co do szlaki lub żużlu to ostrożnie bo podobno teraz nie mozna robić utwardzeń ze względów ekologicznych - i może straż gminna lub miejska wlepić karę - robią natomiast z kruszonego betonu , cegieł itp znaczy tłuczeń - zajedż do niekłonic do kruszarni i sie zapytaj, efektów nie gwarantuje ale kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 27.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Dzieki asiondek No wlasnie tez slyszalem ze z tej kruszarni najlepiej brac. Mam jednak taki problem, ze ciezki sprzet rozjezdzil nieco droge na wysokosci mojego przyszlego sasiada, i nie wiem czy bedzie zadowolony jak mu tam gruzu sypne Chyba nie mam wyboru jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 28.10.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam, Widzę, że moja propozycja "pchlego targu" nie przyjęła się. Szkoda. Tym niemniej spróbuję zaoferować coś co mi zostało, a ktoś może potrzebuje. Dach zrobiono mi inaczej niż w projekcie (chociaz wydaje mi sie, że niekoniecznie gorzej) i zostało mi z więźby: - 2 szt. belek 14x14 cm dł. 8,5 m; - 2 szt. 14x 22 cm dł. 7,5 m; - 12 pustaków keramzytowych Terrivy I ( z Koszalina) Może ktoś potrzebuje? Oddam po kosztach. Na wiosne będę miał na zbyciu budę (prawdopodobnie nadwozie z Robura) Zaglada tu ktoś po za mną z Kołobrzegu? tommyk Czy ci specjaliści od hydrauliki robią także na wyjeździe? Będę szukał kogoś do kominka Byrskiego z elektroniką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 31.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Okey. 1.Co do ziemi to pan Kapciak czerwone Volvo 600-37-85-12, przywoził mi ziemię.2.Ten pan z Sianowa ma koparkę New Holland i mi plantował ogródek 601-718-084, 607-222-944,3.Do odbioru kominów 94 316-15-86, starszy pan jeździ na simsonie , nie robi problemów, ma uprawnienia, bierze naprawdę mało jak na kominiarzy4.Hydraulicy to są, jeden z Sianowa, drugi z Tymienia trzeci z Koszalina. Myślę,że to kwiestia dogadania się czy robią na wyjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts