ulkad 02.06.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam wszystkich! Mam pytanie do BoBoW i Sławka W chcę założyć wentylacje mechaniczną. Możecie mi podać namiary na tą firmę z Poznania. Jak się z nimi współpracowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 02.06.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jeszcze jedno poszukuję dobrego instalatora do instalacji kotła na olej opałowy, gazowy. Może mi ktoś kogoś poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 02.06.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam wszystkich! Mam pytanie do BoBoW i Sławka W chcę założyć wentylacje mechaniczną. Możecie mi podać namiary na tą firmę z Poznania. Jak się z nimi współpracowało? Z tego co mi wiadomo była to firma EMKA z pod Wrocławia. Mają odziały w całej Polsce również w Poznaiu. Ja napisałem maila i przydzielono mi inżyniera prowadzącego z oddziału poznańskiego. Konieczne jest przesłanie rzutów, przekrojów, planowanych zmian i w odpowiedzi otrzymałem wstępny schemat przebiegu instalacji i usytuowanie reku. Otrzymałem wskazówki dotyczące wymaganych prac na etapie stanu surowego (przejscie GWC pod ławą fundamentową, podejście kanalizacyjne pod rekuperator). Jestem na etapie etapie układania więzby dachowej i to jest czas by odnowić kontakt z Panem Piotrem w celu wykonania szczegółowego projektu. U mnie firma EMKA będzie wykonywała usługę kompleksowo, od projektu przez montaż do serwisowania. Zamontują reku z górnej półki firmy Stork Air 350. Na razie obsługa jest profesjonalna, żadne z pytań nie pozostało bez odpowiedzi. Decydując się na nich trzeba mieć świadomość że nie będą najtańsi, należą do najdroższych systemów wentylacyjnych na rynku, ale profesjonalizm kosztuje. Systemy z reku np, Bartosza są znacznie tańsze. Wychodze jednak z założenia że dachówki, okien czy reku nie zmienie przez wiele lat i kupuje te znane i uznane. Można sporo wyczytać na ich stronie i tą drogą również nawiązać kontakt : http://www.rekuperatory.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 04.06.2009 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Cześć.Jesteśmy już po zakupie działki,czekamy teraz na warunki przyłączenia mediów.Teoretycznie wybraliśmy już projekt ale zanim go kupimy chcielibyśmy skonsultować go z jakimś fachowcem,który robi adaptacje.Wczoraj byliśmy już u jednego i przedstawił nam swoją ofertę: zmiany w projekcie,geodeta,badania geotechniczne,projekty przyłączy i cała pozostała papierologia ok.9 tys.Czy to dużo jak na Koszalin?Może możecie polecić kogoś jeszcze dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 09.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy możecie kogoś polecić do wykonania ogrzewania podłogowego? Szukam jakieś sprawdzonej i najlepiej nie drogiej ekipy czy też firmy. Witam sąsiadów ze Mścic Nam podłogówkę, piec gazowy, kominek z płaszczem wodnym i solary oraz całą hydraulikę robiła firma z Koszalina ESG ul. Morska 20. Szybko sprawnie, fachowa porada. SUPER. Gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 11.06.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 My też będziemy budować w Mścicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 11.06.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 No to miło, witamy !! Na jakiej ulicy stanie wasz domek. My stawiamy na Tulipanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 12.06.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 My też Załatwiamy teraz papierki do pozwolenia.Poza tym szukamy jakiegoś niedrogiego osobnika który zrobi nam adaptację projektu.Może znacie kogoś takiego? Ale numer...No...Wygląda na to ,że będziemy sąsiadami.O ile dadzą nam pozwolenie i szanowny bank udzieli kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 13.06.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Wasz domek stanie prawie na końcu ulicy po lewej stronie, na przeciwko fundamentów które stanęły i stoją No to witamy Nam adaptację projektu robił pan Maciejewski z Koszalina z ul. Sianowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 14.06.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Trzecia działka za warsztatem samochodowym to nasza.Na dwóch stoją już domki,na naszej jeszcze nic się nie dzieje,ale już niedługo Martwi mnie tylko brak kanalizacji.Tymczasowo będziemy zakładać szambo ,bo są juz projekty kanalizy tylko podobno na kasę czekaja w gminie Aha!Jeszcze jedno pytanie do Was.Mój teść nas straszył,że ten teren jest bardzo podmokły.Mieliście jakieś problemy z tym związane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 14.06.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Jak narazie nie mieliśmy żadnych problemów, ale zastanawiamy się nad zrobieniem odwodnienia. Nasz dom to pierwszy za rowem po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 18.06.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 szpakmarceli01 My braliśmy okna w KOSZALINIE w LASTRIK profil SCHUKO. Do tanich nie należały Na drugim miejscu po TUR PLAS ale jestem zadowolona. A co do Twojego pytania o wentylacji i rekuperacji to ja nie mam żadnych namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 02.07.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ulinka Już mam okna, wypadło na AVANTE i tak już zostnie.Ale do taniości też nie należą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 21.07.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Poszukujemy teraz kogoś do wykonania ocieplenia wykuszy. Chodzi o ocieplenie styropianem, tynk, parapety, podbitka - czyli na gotowo. Trzy wykusze do obrobienia - czy możecie kogoś polecić - tylko ekipa musi być fachowa bo zależy nam żeby to dobrze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sophers 29.07.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam, Szukam dobrej ekipy z Koszalina, która by mogła się zająć robotami wykończeniowymi. Możecie kogoś polecić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 10.08.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam! Szukam wykonawce - producenta ogrodzen -siatka + slupek -moze byc z podmurowka w systemie lub tez nie, w okollicach Mielna ,Koszalina ,Kolobrzegu.Dzialka w Gaskach. Pozdrawiam! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 04.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 szpakmarceli01 My braliśmy okna w KOSZALINIE w LASTRIK profil SCHUKO. Do tanich nie należały Na drugim miejscu po TUR PLAS ale jestem zadowolona. Witam Też brałem w Lastriku - Schueco Cava - nie macie problemów z opadaniem skrzydel okien? U niektore "hacza" juz po dwukrotnym regulowaniu. Nawet kupilem klucz - torx 15 (czy jakos tak) - i sam regulowalem, ale zakres regulacji w niektorych okien sie juz "konczy" trzebaby poprawic cala szybe wg.mnie. Ogolnie jestem zadowolony, jednak NIEKTORE skrzydla sa niedopasowane. Czy wołać ich na ponowną regulację? Mam tez pytanie do reszty forumowiczów, czy znacie kogoś kto zrobi tanio i ładnie DREWUTNIE???? Taką na 12-14 kubików? Na wiosnę chciałbym taką postawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 04.09.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam, Szukam dobrej ekipy z Koszalina, która by mogła się zająć robotami wykończeniowymi. Możecie kogoś polecić ? Pozdrawiam Ja moge polecić kafelkarzy - w tamtym roku brali 50zł/mkw - 889-243-353 - Marek, robili u nas calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack74 02.10.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 WitamTeż brałem w Lastriku - Schueco Cava - nie macie problemów z opadaniem skrzydel okien? U niektore "hacza" juz po dwukrotnym regulowaniu. Nawet kupilem klucz - torx 15 (czy jakos tak) - i sam regulowalem, ale zakres regulacji w niektorych okien sie juz "konczy" trzebaby poprawic cala szybe wg.mnie.Ogolnie jestem zadowolony, jednak NIEKTORE skrzydla sa niedopasowane. Czy wołać ich na ponowną regulację? Jeśłi masz jakiekolwiek problemy z oknami to powinieneś zgłosić to do fabryki, bo może okazać się że trzeba przeszklić okno. Pamiętaj że jesli masz gwarancję i coś uszkodzisz , to już tej gwarancji nie masz. Opadanie może by zwiazane z wieloma rzeczami, nie chcę tu deliberować , bo mogę wyjść na zawistnika - dobrze jest poczytać fora typu oknotes, oknonet. Okno nie jest równe oknu - najczęsciej z powodu producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 02.11.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Mam do sprzedania stalowe rury fi 200 mm do podłączenia pieca na paliwo stałe, używane przez 2 m-ce:- 3 x kolanka regulowane - 1 x rura prosta około 1 mCena do uzgodnienia, odbiór Koszalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts