Slawek W. 22.07.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A cha i jeszcze jedno. Czy zna ktoś dobrego kierownika budowy, takiego z polecenia oraz kogoś kto zajmuje się całą papierkową robotą związaną z uzyskaniem pozwolenia na budowę (w tym naniesienie zmian w projekcie, wykonanie projektu zagospodarowania działki) Szukam również jakiegoś murarza, do wymurowania fundamentów z bloczków, roboty gdzieś na 7-8 dni. Pozdrawiam wszystkichSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motomaniack 22.07.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 witam cenu piasku i kruszywa sa bardzo drogie w koszalinie ja za piach placilem 350 zl/20 ton,kruszywo przywozilo mi z bialogardu za 900zl/18ton,piasek plukany 450 zl/20 ton ale zawsze mozesz znalezc cos taniej,mi sie to nie udalo co do betonu to najtanszy jes chyba dzwigbet b7-120zl,b10-130zl,b15-150 wszystko+VAT,ale podobno najlepszy beton jest w agrobudzie odpowiednio drozszy ,wszystko plust transport i pompa co do kierownika budowy,w koszalinie chca 1500 zl,ja mam za 1000 z bialogardu,za projekt zagospodarowania dzialki +przylacza wodne gazowe elektryczne zaplacilem 2300 zl ale moj kierownik mowil ze mozna to zrobic za 1800 zl co do bloczkow to ci nie powiem bo ja zalatwilem sobie bez faktury ale tano mieli na przeciwko urzedu celnego na przemyslowej,przy drodze jest wezel betoniarski to na razie wszystko ceny sa w miare na bierzaco jak potrzebujesz jakis namiar odemnie to napisz ja wlasnie czekam na wiezbe 3 tyg w przyszlym tygodniu mi wszystko rozszaluja powodzenia Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 22.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Cześć motomaniackDzięki za szybkie infoZ tego co zdążyłem się zorientować, trochę podzwoniłem, to dość tani piasek 0-2 mm mają w żwirowni Ratajki - cena 7 zł netto, transport do Koszalina zestawem 26 tonowym to wydatek ok 168 zł netto, czyli w sumie około 350 zł +Vat. Natomiast piasek niesortowany tzw. pospółka (u nich frakcja 0-90 mm) - cena 4 zł netto. Myslę że będę brał od nich, podobno mozna jeszcze coś utargować. jak bedziesz chciał namiary to daj znać, ceny są aktualne z tego tygodnia. Powiedz gdzie można załatwić bloczki bez faktury i za ile, bo mi jest ona do niczego nie potrzebna, wolę zapłacić mniej, bo i tak nie mam ulgi budowlanej, a liczyc na ewentualny zwrot Vat'u zgodnie z nową ustawą nie chce mi sie czekać. To miejsce o którym wspominasz to chyba juz BOWiD (Kafel Marek ma tam produkcję bloczków). dzwoniłem do niego i cena wyjsciowa to 2,1 zł netto z transportem i rozładunkiem. Za 2 zł bez faktury to bym brał. PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 22.07.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Tak na marginesie dodam, że Koszlain jest dość drogi. Poszperałem trochę na forum i sprawdziłem sobie ceny w Polsce. Cena betonu (brutto) B15 - 140-170 zł, B20 - 150-207 zł. Natomiast bloczki mozna kupic już nawet za 1,6 zł netto. szkoda że u nas takich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 31.07.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam Koszaliniaków Dawno mnie tu nie było ... po zeszłorocznej budowie musiałem odpocząć od tematu, ale zabieram sie do finalnych prac - podbitka, puc, ogrodzenie, polbruki itp. tak wiec ponownie musze wejść w temat cen, wiem, że po szoku jaki przeżywaliśmy w 2004 roku (ojj dostaliśmy po d... ) ceny troche znormalniały i z dostępnością nie ma problemu (nigdy nie zapomnę jak błagałem-prosiłem w marcu 2004 w hurtowniach żeby sprzedali mi bloczki bk Solbet albo jak z dostawy na dostawę drożała stal ). Dzięki Slawek W. i motomaniack za informacje dotyczące kruszyw i bloczków przydadzą mi sie w najbliższym czasie, Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 31.07.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Nie mogłem sobie odmówić przyjemności wysłania mojej "SETNEJ=100" wiadomości na rodzimym rynku koszalińskim, od dziś FORUMOWICZ to brzmi dumnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 12.09.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Szukam sprawdzonej solidnej ekipy do ocieplenia i otynkowania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 04.10.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 pavo najpierw powiedz ile chcesz za działkę zapłacić, czy ma być uzbrojona jak u Ciebie z z parkiem maszynowym, czyli samochodami dla rodziny? witam nie bylo mnie troche dzieki za zainteresowanie mam juz dzialke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 05.10.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 pavo - a gdzie jeśli mogę spytać ps. kiedyś mieszkałem w okolicach Koszalina Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motomaniack 04.12.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 sezon budowlany chyba już się zakończył ja ze swojego domku jestem zadowolony tylko szkoda ze jeszcze w nim nie mieszkam i nie mam netu na co dzien może ktoś da jakiś namiar na taniego hyraulika lub tynkarza elektryka moge polecic ,zrobil mi cala instalacje za 2000 zl pozdrawiam wszystki zapracowanych budowlancow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekzkoszalina 14.12.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Mam działkę do sprzedania: "Zielony Pagórek" Stare Bielice, wylot na Szczecin po lewej stronie 400 metrów od drogi nr 6 na wysokości Motelu Trawa. Powierzchnia 959m2. Jest gaz, woda i prąd. Kanalizacja ma być realizowana w ciągu dwóch lat. Moja oferta jest dostępna biurze nieruchomości Wysokiński przy ul. 1-go Maja 8, tel. 3481033, 0-693-620-201; http://www.nwk.com.pl. Wokół działki jest już zabudowa jednorodzinna. Kąt pochylenia dachu od 22-45 st. Dojazd do działki drogą gruntową. Asfalt będzie położony po kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleopatra 27.12.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Ja zamierzam rozpocząć budowę w przyszłym roku w okolicach Koszalina,czy ktoś ma podobne plany? Czy może ostatnie domy zostały postawione w 2003 roku ? , bo w tym momencie zamarła wymiana doswiadczeń u budujacych w tym rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 28.12.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 My mamy dzialke w Nowych Bielicach ale nie wiem dokladnie kiedy rozpoczniemy budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleopatra 30.12.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Pavo czy wybrałeś już firmę budowlaną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 31.12.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Pavo czy wybrałeś już firmę budowlaną ? jeszcze nie z tej prostej przyczyny ze dopiero zaczynamy rozgladac sie za projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 31.12.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Kleopatra mam pytanie Gdzie dokładniej zamirzasz wybudować Melanię i czy padł juz twój wybór co do hurtowni budowlanej,wykonawców, gdzie sa obecnie najlepsze warunki do robienia zakupów: tecza, psb, KCMB, czy są atrakcyjniejsze hurt. czy masz to zgłowy bo wykonowca się tym zajmie. POMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motomaniack 31.12.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 co prawda pytanie nie do mnie ale moze ci pomoge ja hurtownie mam juz za sobą moja rada to taka żebyś się nie przywiązywał do jednej a nawet powiedziałbym tak Koszalin jest bardzo drogi szukaj poza koszalinem np folie budowlana kupiwsz na allegro za 75gr/m2 z transportem a w hurtowni min 1zł i jest wiele takich przypadkow Da teczy to nie musisz nawet zajezdzac bo maja wszystko najdrozsze ja sie zaopatrywalem w sezamie ale nie wszystko tam maja tanie trzeba poprostu uwazac styropian najtanszy jest na lnianej najtansze wyroby metalowe w firmie zakonek,tam tez mozna inne rzeczy budowlane kupic co do suporeksu to pomysl nad zakupem od producenta i tak bedziesz musial kupic min 1 kpl zestaw transport. i nie patrz na rabaty ze ktos daje wiekszy niektorzy robia sobie narzut 60% a pozniej daJA 40 % RABATU pzr i dobrego tego 2006 Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 31.12.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 na razie chcem sie merytorycznie przygotowac do budowy i faktycznie porownywal bede ceny a nie procentowe rabaty.Szczesliwego Nowego Roku motomaniack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 02.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Cześć wszystkim Zaczynam budowę w kwietniu, pozwolenie otrzymałem w grudniu, a z końcem roku wybrałem wykonawcę, myslę że solidnego bo z polecenia no i widziałem jego kilka budów. W rozmowie gość bardzo konkretny i rzeczowy, ma swoich ludzi i sam robi na budowie, ale przede wszystkim cenowo zdystansował innych potencjalnych wykonawców, których równiez poprosiłem o wycenę. Buduje się na Wilkowie (vis a vis salonu Toyota) PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 04.01.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Sławku jaki projekt wybrałeś?Jeśli możesz podaj link.Przeglądałem twoje posty i wynika z nich, że jesteś zainteresowany rekuperatorem.Czy już zdecydowałeś się na wentylację mechaniczną i czy w związku z tym usunełeś ze swojego projektu kominy?Mnie też to interesuje odezwij się chciałbym poznać twoją opinię.na priva nic do mnie nie dochodzi.więc na ogólnym forum.Jak Ci się uda to daj znac do 07.01.06r. bo wyjeżdźam.dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts