Slawek W. 05.01.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Cześć Pavo Projekt nazywa się Krzemyk + do tego garaż G4, wszystko z Archetonu http://www.archeton.pl. Faktycznie zmieniłem całą wentylację na mechaniczną z wykorzystaniem rekuperatora. Dodatkowo będę miał GWC pod jednym z pomieszczeń w fundamantach. Całość będzie dodatkowo połączona z kominkiem, czyli DGP. Z tego co sie zdążyłem zorientować to kilka takich instalacji działa z powodzeniem u niektórych forumowiczów, może nie identycznych ale bardzo podobnych.Kominy przewidziane w projekcie praktycznie usunąłem (były 2 murowane z cegły). W zamian będą równiez 2 ale Schiedla. Jeden do kominka fi20 (Rondo Plus), natomiast do pieca fi14 + wentylacja (Rondo Plus). Wentylacja tylko po to że nie wiem jeszcze jaki piec będę miał, na chwilę obecną bedzie to piec gazowy 1-funkcyjny, ale może kiedyś ze względu na cenę gazu będę zmuszony wstawić np. piec na ekogroszek. PozdrSławek W. P.S.W moim projekcie miałem już projekt wentylacji mechanicznej ale z niego nie skorzystam bo mi nie odpowiada (czyt. zbyt skomplikowany). Na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę wypiąłem te kartki, czyli na dobrą sprawę brakuje w domu wentylacji, oczywiście poza kotłownią. Wypiąłem dlatego że w UM wymagali aby wszystkie instalacje zawarte w projekcie miały adaptację przez uprawnionych instalatorów, a mi było szkoda wyrzucać 100 zł na bzdurną pieczatkę na czymś czego i tak w tej postaci nie wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 05.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 dzieki za odpowiedz.Bedziemy w kontakcie ale odezwe sie dopiero w kwietniu, bo wyjezdzam do pracy.Ogladalem projekt i jestem ciekawy czy polaczyles dom z tym dwustanowiskowym garazem jakims przejsciem.Zycze aby budowa ruszyla od wiosny pelna para.do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 20.01.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam wszystkich w klubie i wnowym roku życzę samych sukcesów budujących dobry nastrój. Mam pytanie czy ktoś ma namiary na kierownika robót?Taki specjalista jest mi potrzebny.Pozdrawiam Dzum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwwoj 02.03.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Sławku powiedz gdzie budujesz krzemyka...Ja też szykuję się powoli do rozpoczęcia budowy tego domku w okolicy człuchowa (Przechlewo) i mam sporo dylematów. Odezwij się jak możesz do mnie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 04.03.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Cześć kwwojOdpisałem ci na priva. Ciesze się że kolejna osoba buduje ten fajny domek. Życzę powodzenia, chętnie pomogę. Jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało.PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 06.03.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Cześć kwwojOdpowiedź o której wspominałem wysłałem na twój adres podany w poscie: [email protected], ale widzę że nie dotarła, serwer ją zwrócił, nie wiem dlaczego, może adres był niepoprawny, nieważne.Odpowiem ci jeszcze raz. Krzemyka wraz z dodatkowym garażem G-4 buduję w Koszalinie. Przechlewo znam bardzo dobrze bo spędziłem tam połowę swojego dzieciństwa, poza tym często tam przyjeżdżam bo mam tam wiele rodziny i znajomych. W którym miejscu budujesz, na Człuchów, czy za cmentarzem, może w innym miejscu? W swoim Krzemyku wprowadziłem kilka zmian: likwidacja podcienia przy wejściu, dobudowany dodatkowy daszek nad wejściem + nowe całkiem inne schody (na wzrór Hani z Archipelagu). Poza tym usunąłem okienko nad garderobą i zastąpiłem je oknem dachowym. Usunąłem kominy, zastepując je kominami Schiedla, nie mam równiez kominów wentylacyjnych, bo planuję wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła + GWC. Zmieniłem wielkość i usytuowanie tarasu oraz większości okien na parterze. To tyle z większych zmian, a cha i jeszcze jedno podniosłem wysokośc ścian parteru po to aby schować pod sufitem podwieszanym instalacje od wentylacji mechanicznej i nawiewów z kominka GDP.Technologia jaką ja będę stsowałą to mur 3-warstwowy z silikatów z ociepleniem ze stropianu. Dach to dachówka cementowa firmy Euronit - kolor grafit.Jak masz jakies pytania to nie krępuj się, mój e-mail to [email protected]PozdrSlawek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.04.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witajcie ! Równiez planujemy rozpocząć na przełomie czerwca/lipca budowę w okolicach koszalina. Nasz projekt to Sopran z pracowni MTM Styl. Jestesmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowe i wyboru materiałów. I w tym momencie mam do wszystkich ogromna prośbe o informacje na temat cen materiałów i miejsc ( składów budowlanych, hurtowni) na naszym i nie zabardzo odległym ( koszt transportu) terenie. Budujemy domek o pow. uzytk. 139 m, ściany dwuwarstwowe z betonu komórkowego ( biały, 24x59, 400-setka) , ocieplenie styropianem ( 12-15), strop terriva, dachówka (?). Proszę o namiary na niedrogie materiały, pozdrawiam i zycze powodzenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.04.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Przepraszam za błędy - pośpiech ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 01.05.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 no i my zaczęlismy pod koszalinem, co do cen to u producentów betonów mozna sie dogadać bez faktur bloczki i beton np bloczki 14 cm za 2,65 ... beton b20 190złm3co do hurtowni to dwie najtansze w/g mnie w koszalinie to: na szczecinskiej taka zółta za komisem:) po lewej stronie od szczecina patrząc zaraz za dreweximem - zapomniłem jak sie nazywa i druga to "careco" na ul. lutyków (?) koło lechickiej o ile dobrze pamietam nazwy ulic... okna najtaniej - i to dobre na korytarzu koło NOMI - facet ciąga okna ze słupska bodajże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam Koszalinian. Jestem rodowitą Kołobrzeżanką i mam mieszkanie w K-gu. Mam źle zrobioną wetylację potrzebuję pilnie kogoś kto się na tym zna i jest niedrogi jeżeli możecie mi pomóc to będę wdzięczna. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.05.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Czy w Kołobrzegu nikt nie buduje? Może by tak założyć grupkę. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 04.05.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Cześć Kathleenka Moze przdadzą wam sie moje doświadczenia. Obecnie rozpocząłem budowe w Koszalinie - Osiedle vis 'a vis salonu Toyota (Wilkowo II). Materiały kupuję juz od lutego i składuję w depozycie w hurtowniach. Bloczki betonowe najtańsze u Pana Kafla na ul. Przemysłowej - cena 2,1 zł za szt. netto. Dachówkę cementową kupiłem w Ambicie (róg ulicy Mieszka I i Bohaterów Warszawy) - naprawde dobra cena - 1.68 zł netto za szt dachówki podstawowej, Euronit S (grafit). Beton z Górażdże (ul. Bohaterów Warszawy) - B20 - 183 zł netto z dowozem. Beton naprawdę wysokiej jakości mieszany jedynie na kruszywach płukanych. Gruszki nowe 7 i 9 m3. Naprawdę polecam. Piasek frakcji 0-2 mm kupiłem w żwirowni Ratajki - cena 1 tony 7 zł netto + dowóz 6 zł netto za 1 tonę. Ceny dotyczą zestawu 25 tonowego tzw. łódki. Warto. Materiał na sciany kupuję w hurtowni Mega System na ul. Słowiańskiej. Buduje z silikatów (dom) oraz z BK (garaż). Dostałem kilka ofert ale ich była najkorzystniejsza. Szczegóły na życzenie.PozdrawiamSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 13.05.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Witam Kołobrzeg! Szukałem długo i czyżby wreszcie jakaś bratnia dusza? Kupiliśmy działkę i właśnie zaczynamy drążenie sprawy. Będę potrzebował geologa, geodetę, no i przede wszystkim architekta - może kogoś polecicie? Jakie są stawki za tego rodzaju usługi? Tak w ogóle wiele mam pytań ale może sprawdźmy czy jest wiecej ludzi z Kołobrzegu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 15.05.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Puk, puk, jest tam ktoś?Szukam geologa z Koszalina. Macie może namiary i stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MPas 16.05.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam,co do betonu to powiem tylko tyle że najlepszy beton w Koszalinie ma Dźwigbet. Solidna i dobra firma. Są dokładni i zawsze na czas mi dostarcza beton. Co do innych firm Koszalińskich to nie mam zaufania. Raz brałem właśnie u jednej firmy znajdujacej sie na ul. Poł... oraz ul. Szczeci... to mnie oszukali, a jak ceny porownalem z Dzwigbet-em to wychodzi na to samo. Jakosc betony jest znakomita- szybko wiaze, jest wytrzymaly. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 17.05.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam - nie odzywałam sie długa gdyż załatwianie papierologii pochłania duzo czasu.Dziękuję za informacje o miejscach zakupu i cenach materiałów i zapraszam do dalszej wymiany poglądów.Musze na powaznie złozyc oferty i pojeździc po hurtowniach bo początek się zbliża ...Pozdrswiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 21.05.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Cześć! Mam pytanie, czy ktoś ma namiar na gościa ze spychaczem (z Koszalina lub okolicy) lub czymś w tym rodzaju? Potrzebuję do zdjęcia humusu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.05.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam.12Marek zobacz na priv.Pozdrownienia Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 25.05.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Elo wszystkim! Pozdrawiamy budujacych koszalinian, i sami przylaczamy sie do Grupy koszalinskiej. Jak na razie jestesmy jeszcze daleko w polu z budowa ale chcemy za wczasu zebrac potrzebne informacje. Do szybkiego uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 29.05.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Cześć, mam kolejny ciekawy temat Jak załatwić lub z czego zrobić tymczasową wiate na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts