Kathleenka 26.09.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dzieki wielkie za namiary na bramy.Wczoraj byliśmy MEGA i koszt ponad 3 tysiące. Bardzo zainteresowała mnie oferta firmy Hort z Koszalina o kt. napisał Slawek W. - cena konkurencyjna i jeżeli tak jak piszesz idzie w parze z jakościa - to na pewno ich odwiedzę. Bramy Krispol ogladaliśmy własnie w MEDZE i w zupełności nam odpowiadaja .Jeżeli te z firmy Hort sa porównywalne to śiwetnie się składa bo fundusze topnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.09.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 SŁAWEK W Dowiadywałam sie o te bramy Hort i niestety moja wycena znacznie odbiega od twojej No i cena 2150 zł za bramę o wymiarach 2500x2150. Bramę 2500 szer. x 2200 wys. wyceniono mi Hort na 3000, 00 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 SŁAWEK W Dowiadywałam sie o te bramy Hort i niestety moja wycena znacznie odbiega od twojej No i cena 2150 zł za bramę o wymiarach 2500x2150. Bramę 2500 szer. x 2200 wys. , złoty dąb, stuktura kasetony, bez napędu wyceniono mi Hort 3000,00 brutto (Zwycięstwa) krispol 3200,00 brutto z montażem 1 firma ( na Dzieci Wrzesińskich) 3170,00 brutto + montaz 2 firma ( na Szczecińskiej) co uważacie o tych ofertach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronek7 26.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Zwróć się do firmy Brokat z Kołobrzegu: [email protected]; brama Wiśniowskiego z przetłoczeniami segmentowymi za 1710 netto, montaż 350 netto: http://www.wisniowski.pl/pl/3/3/art1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronek7 26.09.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Z innej beczki: czy ktoś zna firmę z Koszalina lub okolic, która produkuje lub montuje piece retortowe na ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.09.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 skowronek7 dzięki spróbuje chociaz ktos na tym forum wspominał o awaryjnosciu tych bram . Cena jest dla mnie jednak dośc istotna a bramy nie naleza chyba do najgorszych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronek7 26.09.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 pewnie, to tak jak z lekarzami, jedni chwalą drudzy narzekają; firma jest renomowana, ma doświadczenie w produkcji bram, ogrodzeń etc., ale chętnie poczytałbym o konkretnych doświadczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.09.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 ja chyba mam jakiegos pecha - dzwoniłam do brokatu i brama segmentowa, kasetony, kolor złoty dąb 2,50 x 2,20 wyszła 2160 netto + Vat + 350 montaz czyli 2160 + 22% Vat tj. 475,20 + montaz 350 =2985,20 zł. moze jeszcze stosuja vat ( z montażem) 7 % ale nie pytała. Wtedy wyszłoby 2311,2 + 350 montaz =2661,20 skąd ta róznica w twoich wyliczeniach netto 1700 a tymi podanymi mi 2160 ? to jest prawie 500 zł na cenie netto ? w czym tkwi haczyk ? I czy chodzi o ten Brokat w Kołobrzegu : Brokat. Centrum okien i drzwi tel.: 0 94 354 59 00 78-110 Kołobrzeg, św. Wojciecha 10 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 26.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 dlategoteż mówiłem o kompromisie między ceną a jakością a z reguły nie jestem facetem który "chwali swoje" tylko staram (?) się o obiektywną ocenę ... gdybym miał więcej eci peci wybrałbym horrmana a gdybym nie miał wcale to bym kupił wisniowskiego, albo jakąś uchylną a nie segmentową, chociaż spotkałem sie z opiniami ze horrman tez nie są najlepsze, ale myslę ze duzo zalezy od jakości montażu jak i od odpowiedniej konserwacji ...kazdy wybiera w/g siebie...i swoich argumentów , ja wybrałem krispola bo stosunkowo niedrogie do innych i ma ładną strukturę i kolorek i kupiłem razem z drzwiami KMT zewnetrznymi więc dostałem trochę taniej, zainteresowanych zapraszam do obejrzenia tylko muszę ją odkurzyć jezeli chodzi o bramę Hort to sie nie wypowiadam bo nie znam , ale patrząc na posty wyzej to mając 2900 to chyba wolałbym dodac te 300 i wziąć Krispola ... idź jeszcze raz do Mega i zastosuj chwyt marketingowy powiedz tak od niechcenia "pan Piotr mówił ze pani Edyta ma najtaniej w mieście" - moze coś jeszcze uszczkniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 26.09.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Tak tak, ale to ostatni chwyt juz po bardziej konkretnym wyborze firmy . Swoją drogą i tak cena podana przez Skowronka wydaje mi sie bardzo atrakcyjna i znacznie odbiegajaca od mojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronek7 26.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Jeśli weźmiesz montaż to dlaczego liczysz 22%, też 7%. Oferowana dla mnie brama była nieco mniejsza 2400x2100. Poza tym musisz się trochę poboksować, nic za darmo, ale może nie warto. Niektórzy uważają bramy wiśniowskiego za kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 26.09.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 -------------------------------------------------------------------------------- Drodzy koszalińscy budujący- ja z zupelnie innej beczki : o architektach Jakiś czas się nie odzywalam bo caly czas walczymy z papierami, ale to co nas spotkalo tu w Koszalinie- muszę się tym z Wami podzielić . Jako, ze jesteśmy na etapie papierkowym to najczęstsze kontakty mamy z architektem, który jakby się moglo wydawać powinien być POMOCNY na tym etapie, ale niestety w naszym przypadku tak nie bylo (cale szczęście czas przeszly!!!). Wszystkie dokumenty, mapki, warunki itp. zalatwialiśmy sami gdyż pani architekt zawolala od nas za to 500zl- a ze byliśmy już po "przeprawie z urzędem miasta w sprawie warunków zabudowy i po pierwszych uzgdodnieniach branżowych stwierdizliśmy że pociągniemy to dalej sami i jak się okazalo to dobrze bo pewne sprawy mąż przyspieszyli zalatwil pozytywniej niż przewidywala to p. arch.!! Tu dochodzimy do sedna p.arch. wszystko bylo truno i każde z 5 spotkań polegalo glównie na tym, że p. arch. na nasze propozycje zmian reagowala cierpiącym tonem i przedstawianiem problemów jakie dla niej się będą z tym wiązaly, a sama nie wychodzila z żadną propozycją dotycząc projektu( jak ufunkcjonalnić go, bądż dostosować do naszych indywidualnych potrzeb. Najbardziej jednak świadczy o jej stosunku fakt, że na każdym spotkaniu musieliśmy jej przypominać, że mamy mieć wodę z wodociągów bo ona ciągle nwracala do studni . Widać bardzo byla zainteresowana naszym projektem i dokladnie znala sprawę . Może oczekiwaliśmy zbyt wiele, ale my nie kupowaliśmy namiotu na wyprzedaży w markecie tylko chcemy wybudować dla siebie dom i oczekujemy min zangażowania od osoby, która ma pomóc nam go tworzyć.Tym bardziej, że 5lat temu w Poznaniu rozpoczynaliśmy budowe i zaangażowanie architekta bylo skrajnie inne ( zalatwil wszystki papiery, sam proponowal przyjazne nam rozwiązania, a do tego przyjeżdżal do nas kiedy nam pasowalo) i ta cena w sumie za wszystko zaplaciliśmy 700zl, a pani arch. zawolala od nas z ^aską i cierpiącą miną oraz w/w brakiem zaangażowania 700zl zgospod. terenu i min 1500zl adaptecja TO JUŻ BYLO PONAD NASZĄ WYTRZYMALOŚĆ- ^aska za takie pieniądze!!!! Ja wiem, że tamten projekt byl 5lat temu, ale za mapki placiliśmy tyle samo wtedy i teraz za projekt( też gotowy) 1200-teraz1750- różnica niecale 50% niech tyle samo by zdrożal arch to nadal jest ok 1000zl, a nie 2200 Z ^ASKĄ .Poczuliśmy, że ktoś nas tu robi w jelenia -popytaliśmy wśród arch. tu w Koszalinie okazalo się, że wszyscy "śpiewają" tak samo, a dotego piętrzą trudności Postanowiliśmy zadzwonić do arch. sprzed 5lat(cale szczęście robilam dobre notatki-znalazlam numer ). PAMIĘTAL NAS ! NIC NI BYLO DLA NIEGO PROBLEMEM! POWIEDZIAL, ZE BĘDZIE MUSIAL ZROBIĆ DODATKOWE RYSUNKI DLA NASZEGO DOBRA-ZEBY BUDOWLAŃCY SIĘ NIE POGUBILI(no to już myśleliśmy, że nam za to "zaśpiewa"!) WIĘC PODSUMOWAL NAS NA.........600ZL I NIKT Z NAS Z "MAFII KOSZALIŃSKIEJ" W JELENIA ROBIĆ NIE BĘDZIE!!! Przy czym pani arch. bardzo się zdziwila, ze rezygnujemy z jej uslug bo" w Koszalinie na pewno nie znajdziemy taniej". Na co mąż powiedzial coś o zmowie na "krojenie jelenia"-tylko się poblażliwie uśmiechnęla i wyciągnęla rękę po kasę za to co już zrobila("bo przeciż tyle zrobila") tzn. byla pośrednikiem z branżystą(chciala za to 1600zl -my z tym samym facetem mamy umowę na 900 ), no i wrysowala kontur domu w matrycę-dostala 350 i dowidzenia!!! Nie wiem skąd się bierze takie zalożenie, że przy calkowitym koszcie domu te "pare tys." to nic-wolę je mieć w kieszeni niż placić frycowe!!!!!!!! Przeprzszam, że tak o pieniądzach i w ogóle, ale jestem podminowana, a do tego Poznanianką (cale szczęście dobrze się skończylo-mąż jest w drodze do POZ ) Pozdrwiam wszystkich!!! IDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 26.09.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Wrócę jeszcze do bramTe co ja kupiłem Horta, to sa bramy segmentowe białe z wąskimi przetłoczeniami, zamkami patentowymi (dodatkowo 100 zł) oraz sprężynami skrętnymi. Na dobrą sprawe jeszcze ich nie mam zamontowanych ale wizualnie wyglądają jak te z Krispola. Kolega ma takie jak moje i jest z nich zadowolony, z tym że on ma jeszcze napędy. Za napędy musiałbym dopłacić 600 zł (w tym dwa piloty do każdego napędu). Jak brałem wycenę z Megi cena za bramy byłaby trochę wyższa. Nie ukrywam, że w pierwszej chwili chciałem wybrać właśnie Megę jako dostawcę okien, rolet i bram garażowych ale zdecydowała lepsza oferta z firmy Eltex. Dodam jeszcze, że miałem wycenę kompletu okien, bram i rolet z przynajmniej 6 czy 7 największych firm w Koszalinie, więc wybór nie jest przypadkowy. Jak mi je już zamontują (w przyszłym tygodniu) to moge powiedzieć coś więcej, na razie tyle.PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 26.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 KathleenkaBrama Krispola wyglada identycznie jak brama Horta, natomiast cena jaką dostałaś w Medze jest faktycznie w stosunku do innych wycen bardzo atrakcyjna. Ja bym w takim przypadku sie nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 03.10.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Asiondek, czy pan Janek kładzie juz u ciebie tynki? Kilka dni temu z nim rozmawiałem i umówiłem się na tynki dopiero po 20 października, bo z tego co mi powiedział do tego czasu ma pełne ręce roboty. Chciałbym jednak wcześniej zobaczyć jego robotę. Jeżeli nie miałbyś nic przeciwko to podjechałbym do ciebie do Niekłonic. Pozdr Sławek W. Tynki brrr i jak Wasze tynki? ja dalej nie mam chetnego na zrobienie tradycyjnych tynków... Sławek ile u Ciebie będzie robił? Może ja wstrzelę się w kolejny termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 03.10.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Co do tynków to jestem umówiony z Panem Jankiem na robote dopiero po 20 października, takie ma obłozone terminy. W tygodniu jade zobaczyć jak kładzie tynki u asiondkaPozdrSlawek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 04.10.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 no właśnie robią - góra już zrobiona zajeło im to 3 dni, ale tynki dla mnie super, ok 400 m wyjdzie 6-7 dni, a co do terminów to jak chcecie to radzę sie już umawiać konkretnie bo moze byc ciężko, ja już wstepnie umówiłem sie na podłogi mixokretem na 15 pażdz mam tez sprawdzoną ekipę za 12zł/m ale podłoga normalnie szkło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 06.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Tak pytam z czystej ciekawości, na czym polega robienie podłogi mixokretem pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 06.10.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 to taki agregat do robienia zaprawy do podłóg, jest sypka i dobrze się układa a podłogi przy tym wychodzą gładkie jak stół, pózniej jest taka zagęszczarka (coś w tym stylu) co do tynków to sławek był u mnie i moze cos na ten temat powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 06.10.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Zgadza się byłem, widziałem i muszę przyznać że tynki sa 1 klasa. Już jestem umówiony z Panem Jankiem na tynkowanie swoich metrów. Był nawet dzisiaj u mnie zobaczyć co jest do tynkowania. Jesteśmy umówieni na poczatek listopada, mam tylko nadzieję że pogoda mi dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts