Viki 02.08.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 słyszałem że w skibnie koło koszalina jest dobre 500 zł m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viki 02.08.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 a adamus obiecałeś że przelecisz banki.........oczywiście za kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 02.08.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Co do tematu kredyt zapraszam na: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=13398 dużo można sie dowiedzieć. A co do tematu okolic Jamna i ew. zapaszków to ani ja ani sąsiedzi mieszkający juz tam nie mieliśmy okazji zapoznać się z nimi , pewnego pieknego popołudnia przy ponad 30 stopniach ciepła wybrałem się nawet z synem na krótką wycieczkę rowerową w okolice oczyszczalni i... i nic nawet nie poczułem, to nowoczesna oczyszczalnia tak więc problemów miec nie będę, za to morze mam w zasięgu 2 km w lini prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bratles 03.08.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Oczywiście jest to bardzo nowoczesna oczyszczalnia jedna z najlepszych w Polsce – jednak ma coś takiego jak teren ‘osadowy” do którego zapewne nie dojechałeś i to stamtąd jest emisja nieprzyjemnych zapachów Zasięgnij informacji-pamiętaj mówiłem Ci odrzewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 03.08.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Witam ! Bratles bedzie ok ! różnica poziomów pomiędzy moja działką a działką sąsiada położoną ok 50m na północny zachód od mojej wynosi ok 150 cm tak więc to on wezmie cały impet witru na siebie u mnie powieje delikatnie rzekł bym kontrolnie VIKI jak widzę ławy już gotowe ! POWODZENIA ! Ja obecnie robię mapkę do celów projektowych i czekam na warunki przyłączy, został mi tylko gaz, prąd i wodę dostałem w 7 dni - nieźle oby tak dalej ! Ludziska kochane podajcie mi namiary na jakiegoś geologa , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bratles 04.08.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Co do tego jamna to uczepiłem się niewiem czego ale potrzebuję pomocnej podpowiedzi: Chcę kupić ATRAKCYJNĄ działkę po atrakcyjnej cenie –niestety miasto ma prawo pierwokupu – jak zrobić aby nie skorzystali; wiem że to pytanie retoryczne ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 04.08.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Prawo pierwokupu... ? podaj bliższe informacje, czyje to są obecnie grunty ? dlaczego właśnie miasto ? Pzdr. PS. w imieniu VIKI-ego zapraszam na: http://www.eweb.pl/forum/viki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 06.08.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Co do tego jamna to uczepiłem się niewiem czego ale potrzebuję pomocnej podpowiedzi: Chcę kupić ATRAKCYJNĄ działkę po atrakcyjnej cenie –niestety miasto ma prawo pierwokupu – jak zrobić aby nie skorzystali; wiem że to pytanie retoryczne ale... Z tego co wiem to prawo pierwokupu ma Agencja Własnosci Rolnej czy jakos tam w stosunku do ziemi rolnej, która nie jest w planie zagospodarowania przestrzennego przeznaczona pod zabudowe tylko pod cele rolnicze. Można taką ziemię kupić, ale jest do tego inna procedura. Powodzenia. Ja zaczynam drogę przez mękę czyli przez urzędy. Cytat z dzis:" Dzis jest dzień bez petenta i jest już przed trzecią, ale słucham..." oczywiscie wiadomym tonem znanym z barów mlecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 18.08.2003 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 A co powiecie na to (fragment umowy przesłanej mi przez gminę): "Inwestor zobowiązuje się do zapłaty na konto Gminy kwoty 610,00 tytułem kosztów post. adm. mającego na celu wydanie decyzji o warunkach zabudowy i zagosp. terenu..." Powołują się na KPA art. 261 i 262 par. 1 pkt.2 oto ten fragment: Art. 261. § 1. Jeżeli strona nie wpłaciła należności tytułem opłat i kosztów postępowania, które zgodnie z przepisami powinny być uiszczone z góry, organ administracji publicznej prowadzący postępowanie wyznaczy termin do wniesienia tych należności. Termin ten nie może być krótszy niż siedem dni, a dłuższy niż czternaście dni. § 2. Jeżeli w wyznaczonym terminie należności nie zostaną uiszczone, podanie podlega zwrotowi lub czynność uzależniona od opłaty zostanie zaniechana. § 3. Na postanowienie w sprawie zwrotu podania służy zażalenie. § 4. Organ powinien jednak załatwić podanie mimo nieuiszczenia należności: 1) jeżeli za niezwłocznym załatwieniem przemawiają względy społeczne lub wzgląd na ważny interes strony, 2) jeżeli wniesienie podania stanowi czynność, dla której jest ustanowiony termin zawity, 3) jeżeli podanie wniosła osoba zamieszkała za granicą. Art. 262. § 1. Stronę obciążają te koszty postępowania, które: 2) zostały poniesione w interesie lub na żądanie strony, a nie wynikają z ustawowego obowiązku organów prowadzących postępowanie. Co mam zrobić: walczyć i czekać może 12 mies. bo na tyle gmina może zawiesić postępowanie czy płakać i płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 18.08.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 W naszym kraju ludzie próbujący coś zrobić postrzegani są jako ci, których należy zwalczać i za wszelką cenę zgnoić tak to już jest (przykład idzie z samej góry ), ludzie którzy chcą wybudować sobie swoje wymarzone lokum uważani są za dojne krowy które za wszelką cenę należy wycisnąć do ostatniej kropli, rada ... albo sie nie budować (nie polecam) albo płacić i przy każdej okazji uświadamiać ten motłoch urzędniczy o ich głupocie i uporze. Budując sie u nas trzeba miec gruby portfe i twardą d..ę - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bratles 20.08.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Ja z tym moim prawem pierwokupu teraz czekam!!! Na przyszłość może ktoś zanim zacznie kupować ziemię to przeczyta: Prawo pierwokupu ma również gmina jeżeli sprzedający nabył bądź otrzymał ziemię od organu państwowego. Co do spraw papierkowych ja zaczynając w naszym pięknym ratuszu natknąłem się na ‘miny’ w postaci pań urzędniczek które stwierdziły ‘że pismo musi poleżeć co najmniej tydzień aby je przeczytać. Potem je przeczyta i znowu odłoży aby poleżało, potem ponownie przeczyta oraz z wielkim trudem odda do pokoju który to rozpatrzy. Ten pokój jest na 3 piętrze 2 po lewej- to sekretariat. Są tak niedowartościowane , żę muszą się wyżyć na klientach. NIECH żYJE RATUSZ i PPOLSKIE RAWO do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, mam małą prośbę czy mógłby być ktos tak miły i pozwolić obejrzeć bryłkę Domku D44 z gankiem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 30.08.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Cos Koszalin zamarł na forum. Ja spodziewam się załatwienia formalnosci dopiero w listopadzie i zastanawiam się czy cos zaczynać czy lepiej odczekać do wiosny. Tylko co z tym VATem??? Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 07.09.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Witam ! Jestem właśnie po wizycie w zaprzyjaznionej fabryce okien i nie martwię sie już VAT-em 22% na okna . Chłopaki po wejściu 22% na rachunkach zamiast pozycji OKNO... wymiar itd wpisywac będą usługę MONTAŻ OKIEN ... usługi będą dalej na 7% dla nich nie mz znaczenia na jakiej stawce sprzedają gdyż materiały do wyrobu okien są i tak na stawce 22%. Pozdrawiam ! Jak tam postępy Koszalinian w budowie ? JA jestem obecnie na etapie projektu zagospodarowania działki, końcówka ! wkrótce pozwolenie na budowę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 07.09.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Aha VIKI słyszałem, że wiesz juz niemal wszystko na temat kredytów ! Licze na Twój analityczno-dociekliwy charakter i na to, że podzielisz się z nami swoimi obliczeniami i uwagami ! PS. Jak tam wieniec ? już skończony ??? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarlpg 12.10.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2003 a co tam sąsiad jak arbait idzie na działce... pograbić ci działeczkę??? damy radę z tymi fundamentami o ile nas ...wykonawcy nie wykończą...hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 25.10.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Ludzie ZIMA !!!! co mam jeszcze powiedzieć ??? nie za szybko !? mam rozgrzebane fundamenty please "one more week" dobrej pogody please !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 25.10.2003 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Ta zima to tylko tak dla picu. Zaraz zrobi się cieplej - spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KOSZALIN 08.11.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 W klubie budujących jestem poraz pierwszy i muszę przyznać że jest całkiem miło.My się budujemy w Starych Bielicach.Zaczeliśmy w maju tego roku i bardzo powoli nam to idzie ,ponieważ robimy wszystko sami tj.Ja i mój mąż.W tym tygodniu zalaliśmy strop i dopóki pogoda dopisze budujemy nadal,ścianki działowe, kominy,dach na wiosne.Specjalne pozdrowionka dla Viki.Dach już jest bo się nie pokazujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 17.11.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 POBUDKA! Koszalinianie budujący łączcie się! Napiszcie co się wam udało i gdzie utargować. Po ile beton, bloczki, gazobeton, więźba itepe. My ruszamy na początku przyszłego roku, więc info jak najmilej widziane Podrowka dla Koszalinka i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts