Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

krzysio 04

Co do okien jak na razie nie mam zastrzeżeń. Praktycznie od montazu nic przy nich nie robiłem, chociaż niektóre należałoby wyregulować (jest to czynność standardowa w ramach zakupu) ale na to umówiłem się z gościem z Eltexu dopiero na późniejszy termin. Jak masz ochote i czas to zajedź do mnie i sobie dokładnie je obejrzyj. Generalnie jestem kazdego dnia po południu, a w przyszłym tygodniu od rana do wieczora.

Pozdr

Slawek W.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam do was pytanie a zarazem prośbę. Otóż w przyszłym tygodniu wybieram się zamawiać materiały (we wrześniu chcę zacząć). I stąd pytanie gdzie najtaniej można kupić: stal, beton, styropian do ocieplenia fundamentów, keramzybeton na ściany, wełnę 15 cm do ocieplenia ścian, więźbę, dachówkę ceramiczną lub cementową. Poratujcie pliiiisss.

Pustaki keramzytowe zamówiłem u producenta - firma "Betomex" w Koszalinie na ul. Strażackiej - czas oczekiwania - ok 1,5 - 2 m-ce na 24cm, ok 1 m-c na 38cm. Można tez tam zamówic zaprawę ciepłochronną, terivę i bloczki fundamentowe.. Ja zamówiłem tam wszystko ;D

Dachowka - jesli chodzi o Koszalin to najpopularniejszą hutrownia jest Careco - ul. Lutykow (chyba) - tam tez i ja zamowilem. Czas oczekiwania - ok.1-1,5 m-ca

Dołączam do grupy.

Wprawdzie nie będę budować tylko remontować, ale zważywszy na zakres prac, mogę powiedzieć, że zaczynam od stanu surowego prawie zamkniętego.

Ponieważ sytuacja na rynku ciężka, a ja setki kilometrów od domu, muszę przygotować materiały i ekipy zdalnie na wrzesień.

Potrzebuję:

1. dużo okien - najchętniej od lokalnego producenta - czy takowi występują pomiędzy Koszalinem a Słupskiem?

2. mateiału i ekipy do zmiany pokrycia dachowego - dach jest deskowany, do wymiany to co na zewnątrz,

3. materiału i ekipy do ocieplenia i otynkowania z zewnątrz.

Z tego co napisaliście do tej pory wynika, że brakuje i ludzi do pracy i materiałów. Zaczynam się zastanawiać, czy warto zaczynać...

Cześć Bed

Co do okien i ekip za bardzo ci nie pomogę ,a hurtownie tak jak w innych postach czyli wszystko co do dachu to Careco ,a materiały na ocieplenie Termex ul. Lniana oni też są producentami styropianu.Teraz jest tak że nawet ludzie z polecenia zawodzą znajomy miał takiego kopacza z małą koparką do kopania fundamentów i tak mu spartolił robotę że cały wykop poprawialiśmy ręcznie :evil:

Cześć Bojato

Kierownika budowy możesz mieć za tysiiąc czy dwa lub 150zł za każdą wizytą na budowie to zależy jak się umówisz co do cen inspektorów to mi trudno coś powiedzieć :-?

Pozdr. Dzum

Pozdrawiam wszystkich budujących, zwłaszcza w Niekłonicach, bo tam rownież buduję. Jestem nowa i niedawno odkryłam tę stronę. Nic o wodzie niezdatnej do spożycia w Niekłonicach nie słyszałam, ale ja studni nie musiałam kopać. Mam pytanko czy ktoś z budujących zdecydował się na przydomową oczyszczalnię ściekow?

Witam Wszystkich :)

poszukuję osoby, która szybko (i niedrogo - jak zawsze) zrobi operat szacunkowy dla banku. Czy ktoś z Was posiada namiary na taką osobę ?

Piotr Kondraciuk - tel 602-152-081

Witam :)

Ju znalazłem innego, ale dziękuję pięknie za reakcję. Na Was zawsze można polegać :)