Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za namiary na wykonawców CO i CWU będą potrzbni w przyszłym roku do podłącznia pieca i kominka. Teraz znaleźć dobrych fachowców to sztuka. Aktualnie ekipa 3 osobowa ciągnie u nnie rury ogrzewania, wody i kanalizy. Będą układać podłogówkę na parterze i w łazience na piętrze. Mają skończyć w przyszłym tygodniu. Chcę jeszcze w tym roku wylać posadzki. Zależy jak pogoda się utrzyma bo jak przyjdą mrozy to nic z tego. Ma ktoś namiary na dobrą ekipę z miksokretem?

Kto kupował drzwi wewnętrzne z usługą montażu z firmy DREW-MAL ze Szczecińskiej ? My zamówiliśmy tam 9 par z firmy POL-SKONE wraz z regulowanymi ościeżnicami POL-SKONE. Przeraża mnie termin 10 tygodni. Tragedia. Będę musiał podcinać nie które nawet do 3 centymetrów, bo nie da rady już zwiększyć na wysokość otworu. Ma ktoś drzwi tej firmy ? Jakie macie opinie o firmie DREW-MAL ? Czy dobrze montują i przycinają ?

Wczoraj skończono posadzki. Na ten rok koniec robót. Plan nie został wykonany z powodu braku fachowców. Elewacja zewnętrzna nie skończona, taras nie zrobiony. Przechodzą na przyszły rok. W przyszłym roku: ocieplenie poddasza i garażu, podłoga (granit) na parterze, parapety i zaczynamy łazienki.

Pozdrawiam Grupę Koszalińską i życzę sukcesów w budowaniu.

• 2 weeks później...

Witam.

Czy miał ktoś w was jakiekolwiek doświadczenia z firmą Megamet (???) - mają mi robić cały dach, wyglądają nieżle, ale od robotników na mojej budowie słyszałem różne zniechęcające rzeczy o właścicielu... w sumie nic mi to nie mówi o tym jak oni robią, ale trzeba być ostrożnym. Firma jest na Mieszka I niedaleko ZenitBau.

Może ktoś ma jakiegś zaufanego dekarza z wolnym czasem... wiem że to prawie nie możliwe, ale pytać zawsze warto.

Pozdrawiam