EwaAdam 18.08.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Jeśli szukacie okien PCV to Womib prowadzi firmę Avante i ich okna mają dość dobrą opinię , ale są dość drogie . Sprawdżcie ofertę Jezierskiego ( chyba brak w Koszalinie dystrybutora ) , bo okna są o wiele tańszy i też niezłe . Studiowałam okna z pól roku , więc coś tam wiem . My mamy okna drewniane z Pozbud /k.Poznania , a sprzedje Eco-Dom w Szczecinie . Okna z drewna egoztycznego - 3 szyby w cenie PCV . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 18.08.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) W Womib ujeli nas profesjonalną obsługą oraz fachowym doradztwem Przejrzeliśmy wiele Koszalińskich firm i, o dziwo, tam dali nam najtańszą ofertę ! Ale póki okna nie są jeszcze zaklepane, jeszcze dziś sprawdzimy Jezierskiego i EcoDom. Dzieki ! Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez el.tomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 18.08.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 U nas beda okna HS mamy dziiure teraz 5x2.7. Mysle ze zrobia na calosc duzy rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 18.08.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 tak, HS sa super. My zrobiliśmy sobie największe okno składna w harmionijkę. Więc jak je otworzymy mamy ogród w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 18.08.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 ciekawe czy działa mój albummiłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 18.08.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 ciekawe czy działa mój album miłego dnia dziala dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 19.08.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) @el.tomo - nadal potrzebuję ziemi. Okna - Veka (PPU Dach - ale oni generalnie dla indywidualnych inwestorów nie robią). Do tego rolety podtynkowe zdalnie sterowane. Ewa@Adam - drzwi garżowe i wejściowe będziemy mieli takie same. Dachówka to Tegalit?Szkoda tylko, że okna macie złoty dąb a nie antracyt. Bardziej by pasowało. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez moo88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.08.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 @el.tomo - nadal potrzebuję ziemi. Ewa@Adam - drzwi garżowe i wejściowe będziemy mieli takie same. Dachówka to Tegalit? Szkoda tylko, że okna macie złoty dąb a nie antracyt. Bardziej by pasowało. My też jesteśmy ziemią nadal zinteresowani OKna tmają kolor Sipo i on jest inny niz złoty dąb . Są w takim kolorze , ponieważ elewacja częściwo będzie drewniana . Całość ociepli ten grafit na dachu . Tynk tez będzie ciepły , bo złamany beżem biały , a wystające części zielono-szare . Trudno nazwać ten kolor do końca . Zobaczymy co pokaża wzorniki i próbka na elewacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) co do Hormanna to sądzę , że to dobry wybór . Dachówka to Erlus Linea . Jesteś z unii to tam też jest jeden dom . o taki http://www.domyzwizja.pl/ z tą sama dachówką , taki zaraz przy płocie od strony działek . Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Ewa@Adam korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 20.08.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 my też jesteśmy ziemią nadal zinteresowani @el.tomo - nadal potrzebuję ziemi. to co my mamy powiedziec my potrzebujemy ze 100 wywrotek ... el.tomo gdzie na uni sie budujesz? Jestem tam 2 razy dziennie w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 20.08.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 przedszkole bardzo dobrze znamy ale budujemy się poza Koszalinem. O ile się nie mylę to moo88 dom stawia na Unii jak zdobędę namiary na ziemię to podzielę sie tą cenna informacją bo sami też szukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 20.08.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ja miałem mieć z budowy obwodnicy. Ale mieli inne miejsce odkładu - bliżej. No ja się konstruuję na UE na maltańskiej. Dzisiaj wylany wieniec a w poniedziałek przyjedzie dach. A te projekty to bardzo ładne. Wasz z resztą też. My mieliśmy za wąską działkę no i żona musiała mieć kuchnię od ulicy . Budujemy Komfortowy z Muratora. Tegalit braas'a jest taka sama. Płaska - kolor antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 20.08.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 To prawda , ta dachówka braasa jest bardzo zblizona . Ja się uparłam na Erlusa i tak zostało . Komfortowy pamietam , niezły domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 20.08.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 I tak musieliśmy obciąć gabinet bo się nam w działkę nie mieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 20.08.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 przedszkole bardzo dobrze znamy ale budujemy się poza Koszalinem. Czyzby Wasza pociecha chodzila tez tutaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 22.08.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam Poszukuję elektryka. Dobrego i taniego Możecie kogoś polecić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 22.08.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Podrzuć mi swoje namiary to zapytam mojego elektryka , czy zajmie sie tym. Na kiedy go potzrebujesz ? Gdzie budujesz dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewka 23.08.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Mam pytanie czy ktoś z was czytał piątkowy głos koszaliński chodzi o droge expresową która ma iść przez stare bielice jesteśmy na etapie wylania ław i nie wiemy co dalej robić budujemy się w Dobrym .Zastanawiamy się jak ta droga będzie szła może ktoś z was wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 23.08.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Proponuję pójść do Urzędu MIasta i tam z pewnością będzie mozna zobaczyć cały przebieg tej drogi . Takie plansze często wiszą na korytarzu , a jesli nie to do odpowiedniego wydziału np. architektury lub do Zarządu Dróg na Połczyńską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 23.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Proponuję pójść do Urzędu MIasta i tam z pewnością będzie mozna zobaczyć cały przebieg tej drogi . Takie plansze często wiszą na korytarzu , a jesli nie to do odpowiedniego wydziału np. architektury lub do Zarządu Dróg na Połczyńską . Z tą drogą jest problem. Za sprawą tzw. "specustawy drogowej" miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego i studia uwarunkowań nie obowiązują w zakresie przebiegu tej drogi. Nawet Urząd Miejski czy Gminy niewiele ma do powiedzenia w tym temacie ponieważ jest to inwestycja Skarbu Państwa czyli Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. O inwestycji można się dowiedzieć m.in ze strony http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_szczecin/inwestycje/inwestycje_planowane/article.php/id_item_tree/2764a7fd55b2a1902d1080baf2ea26ab/id_art/7559dc1d0691f01a1512f901a6831191 Oczywiście można pójść do UM w Koszalinie Wydział Architektury, zawsze się tam znajdzie jakaś osoba, która chętnie podzieli się posiadanymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts