dacek 23.08.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam Poszukuję elektryka. Dobrego i taniego Możecie kogoś polecić? pozdrawiam U mnie instalację elektryczną robił Pan Grzegorz Kobus. tel. 600 406 358. Jestem bardzo zadowolona z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 24.08.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Z tą drogą jest problem. Za sprawą tzw. "specustawy drogowej" miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego i studia uwarunkowań nie obowiązują w zakresie przebiegu tej drogi. Nawet Urząd Miejski czy Gminy niewiele ma do powiedzenia w tym temacie ponieważ jest to inwestycja Skarbu Państwa czyli Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. O inwestycji można się dowiedzieć m.in ze strony http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_szczecin/inwestycje/inwestycje_planowane/article.php/id_item_tree/2764a7fd55b2a1902d1080baf2ea26ab/id_art/7559dc1d0691f01a1512f901a6831191 Oczywiście można pójść do UM w Koszalinie Wydział Architektury, zawsze się tam znajdzie jakaś osoba, która chętnie podzieli się posiadanymi informacjami. No z tym to tak nie do konca. Jedną ze składowych pozolenia na budowę są: - przeznaczenie terenu na cel zgodny z projektem (MPZP i Studium) - prawo do dysponowania gruntem (wczesniej wywlaszczyc trzeba - i za to zaplacic wlascicielowi) - (inne) W związku z tym, że jest planowana nic nie wnosi. Jeśli natomiast jest wpisane w Planie i/lub Studium - to trzeba bylo sie z tym liczyc. I oskarżyć osobę/instytucję wydającą pozwolenie na budowę domków w miejscowy przewiduje przebieg drogi. A jeśli MPZP dpuszcza i to i to - to nie znajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. A tymbardziej lenistwo. Bo to wlasnie inwestorzy kupują działki "na gębę" od kogoś kto powie, że można tu budować i sami nie sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 25.08.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ekspresówka bedzie przecinac ul.szczecinska na wysokosci pętli autobusowej potem w okolicy betonowej drózki przed komisem samochodowym koło Trawy i dalej w kierunku torów.Jednym słowem na granicy Koszalina i Starych Bielic .Fakt jest faktem że stoi tam kilkanascie domów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 27.08.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Na pewno też bym się denerwował na ich miejscu, ale ....- nie wyrzucą ich na bruk tylko oddadzą koszta+ zadość uczynienie.lub- Państwo musi zapewnić działkę o podobnej wartości i lokalizaci. + odszkodowanie. Co generalnie daje możliwość zbudowania - nowego - może lepszego domu. Droga nie wystartuje przed 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 30.08.2010 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, do Ewa&Adam odnosnie elektryka. Swietny fachowiec z wieloletnim doswiadczeniem na terenie Koszalina to Zbigniew Niedosmialek 660997676, robil u mnie instalacje i u moich znajomych. Mucha nie siada, szybko, fachowo, terminowo. Co wazne, to doradzi jak by robil u siebie, bo czesto w projektach instalacje nie sa przemyslane do konca. Polecam wszystkim Do BOJATO, dzieki za namiary, spotkalem sie z Panem Gouda zupelnie z innego zrodla, ma zaczynac prace w tym tygodniu, wydaje sie bardzo konkretyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 30.08.2010 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ponawiam jeszcze pytanie odnosnie sprawdzonej ekipy ktora robi ocieplenie i elewacje, zna ktos moze? Potrzebuje dobrych fachowcow bo sciany sa z porothermu i nie bedzie kolkowania, tynk silikonowy z renomowanej firmy. Nie chcial bym zeby ktos to zpapral, bo to raczej kosztowna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 30.08.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 QRWA Dzis mial ruszyc dach a drewno jeszcze nie gotowe...Jak sie ich nie przypilnuje to zaraz oleja Cie... WRRRRRRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 30.08.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Dziękuję za namiary na elektryków. A powiedzcie mi szanowni forumowicze - w której hurtowni w Koszalinie kupię tynki knaufa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 30.08.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Knaufa w prawie każdej. Tęcza, KCMB, Castorama, nie znam takiej w której nie ma. A u mnie z dachem weszli w piątek (konstrukcja) i dzisiaj już powinien być skończony. Jak się jeżdża na UE od strony brytyjskiej to widać piękną zieloną konstrukcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 30.08.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Masakra .. U mnie maja wejsc na koniec tego a mialo byc od razu na poczatku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 30.08.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 QRWA Dzis mial ruszyc dach a drewno jeszcze nie gotowe... Jak sie ich nie przypilnuje to zaraz oleja Cie... WRRRRRRR u nas pomylili długość jętek . . . na szczęście można było wymienić lecz co z tego, skoro za transport znów poszło z naszej kieszeni i też wszystko sie przeciągnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 30.08.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ten dach to nasze pierwsze opoznienie... Mam nadzieje ze ostatnie... :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawcio0307 30.08.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam. Poszukuje osoby zainteresowany zakupem szamba betonowego 10 m3. Znalazłem ofertę w dobrej cenie na szambo (2500 netto) i żeby to było opłacalne trzeba załadować na tira 3 sztuki. Proszę o kontakt 512 181 085. Pozdrawiam Paweł Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Pawcio0307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 30.08.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam. Witam jestem zainteresowany zakupem szamba betonowego 10 m3. Proszę o kontakt 512 181 085. Pozdrawiam Paweł Pawle . Ja już skompletowałam osoby na 3 sztuki , które wchodza na samochód . Przyjedzie ono do nas najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu . Proponuje telefon do firmy w Radomiu http://www.ekobet.eu/cennik.html , w której my kupujemy , czy mają większe samochody , Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 30.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Monoceros Życzę tego , ale jak znam życie , raczej nie ostatnie No a u nas tragedia z drogą . zalana i rozmyta przez deszcz , nie nadaje się do jeżdżenia , bo rozpaprały ją samochody z piaskiem na inna budowę , a czeka ją jeszcze grucha i to nie jedna . KOSZMARRR A w październiku ma spaść śnieg , to dopiero będzie uciecha na tym polu . Kto ma płóg do odśnieżania i telefon alarmowy do dyspozycji:):) Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Ewa@Adam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 30.08.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Pio_n Dzięki , ale ja juz mam elektrykę położoną i jestem zadowolona . To Matilde szukała i może jej się przyda ten namiar . Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Ewa@Adam a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawcio0307 30.08.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ok zadzwonie jutro do Radomia i zapytam o większy transport. Jak możesz podaj mi swój numer i będziemy w kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 31.08.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 A w październiku ma spaść śnieg , to dopiero będzie uciecha na tym polu . Kto ma płóg do odśnieżania i telefon alarmowy do dyspozycji:):) Z tego co wiem, zaraz koło Tatowa jest w Bielicach baza pługów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 31.08.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Z tego co wiem, zaraz koło Tatowa jest w Bielicach baza pługów. no ja niestety mam dużo dalej do tej bazy . ale mam za swoje , bo wyszło , że jestem nieuk ortograficzny Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez Ewa@Adam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 31.08.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 moo88 a masz może jakieś namiary na nich , bo to nie będą żarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts