Monoceros 31.08.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzis wjechali nam z przemyslowki i ustawiaja konstrukcje pod dach.. Drewno ma byc na piatek wiec jeszcze przed zima zdarzymy z dachem.. Z tym sniegiem to przesadzilas ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 31.08.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzis wjechali nam z przemyslowki i ustawiaja konstrukcje pod dach.. Drewno ma byc na piatek wiec jeszcze przed zima zdarzymy z dachem.. Z tym sniegiem to przesadzilas ;> czytałam prognozy i ponoć tak ma być , ale czy u nas . Z dojazdem raczej nie przesadzam i z samym odsnieżaniem tez . W zeszłym roku cała ta droga z płyt była nieprzejzdna , bo nikt nic na niej nie zrobił , a jest tam juz jeden dom . Dach spokojnie zdążysz zrobić przed zmimą . Dobra ekipa upora się w mig . Dachówkę można położyć w tydzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 31.08.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Zależy jak skomplikowany dach. Co do dośnieżania - to taniej będzie się dogadać z rolnikiem jakimś z okolicy, który ma pług do traktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 31.08.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ok zadzwonie jutro do Radomia i zapytam o większy transport. Jak możesz podaj mi swój numer i będziemy w kontakcie. napisałam do ciebie prywatna wiadomość i proszę o infromację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 31.08.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Co do dośnieżania - to taniej będzie się dogadać z rolnikiem jakimś z okolicy, który ma pług do traktora. Ja wlasnie szukam w Angli malego traktorka ze spychem Bede mogl go Wam pozyczac jak kupie cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 31.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja wlasnie szukam w Angli malego traktorka ze spychem Bede mogl go Wam pozyczac jak kupie cos takiego no my mysleliśmy o takim traktorku z odrzutem na bok , nie wiem jak to sie nazywa . Jak coś znajdzisz daj znać , może tez kupię . A jak okna ? Zdecydowałeś się na coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 01.09.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 jeszcze nie ... my chcemy taki wiekszy ciagniczek z lyzka z tylu .. taki 6 tonowy... ale poszukam przy okazji takiego pluga dla Was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 01.09.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Powiem tak. Taki traktorek ma "gospodarz" naszego bloku. Odśnieżanie idzie niby dobrze. Ale do samego dołu i tak nie wybiera i zostaje szklanka. Idzie się zabić . Jakkolwiek lepsze to niż nic lub szuflowanie 10 arów drogi PS: Konstrukcja dachu u mnie odebrana. Jutro startują z pokryciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 01.09.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Powinien posolic jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 01.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 albo posypać piaskiem... Mam już projekt i wizualizację ogrodzenia i w końcu muszę znaleźć wykonawcę . Gdzie u nas można kupić ramę do bramy wjazdowej ?Wylewają się już , a może dopiero .... posadzki i zacznie się schnięcie . Robi się też ocieplenie i zaraz elewacja .Zostanie tylko siding z drewna okume i gotowe . Jejku , nie mogę się doczekać efektu końcowego . A kiedy zrobimy środek ....któż to wieTak się śmiejecie , ale mieszkać samemu na gołym polu to żadna radość na zimę . Te dwa domy , które się zaczęły , będą gotowe dopiero w przyszłym roku . Wtedy dopiero będzie ciut raźniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 02.09.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 EWA ja mam do pierwszego domostwa 900 metrow i z 2 stron las... Musicie przyjechac do Nas i porownac nasze wigwizgowo z Waszym Na 99% podjelismy juz decyzje jaka dachowka Bedzie Tegalit Braasa Grafitowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 02.09.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Może przyjadę nawet dzisiaj lub jutro , ale czy można tam wjechać po tych deszczach ?Pięknie będziesz mieszkał zapewne , ale my dziś mamy wiele wątpliwości , a ja pełne portki strachu . Ale nic to - damy radę . Dachówka Brassa będzie niemal identyczna jak moja . Jak chcesz , to wpadnijcie zobaczyć na moją budowę i od razy ocenicie okna ( tylko trzeba zaopatrzyć się w kalosze ) . Do albumu wrzucę fotkę takiej dachówki Braasa na położonym dachu innego domu . Edytowane 2 Września 2010 przez Ewa@Adam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 03.09.2010 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 PILNE: zostało komuś z pół rolki membrany dachowej (tej co idzie pod dachówkę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 03.09.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 EWA ja mam do pierwszego domostwa 900 metrow i z 2 stron las... Musicie przyjechac do Nas i porownac nasze wigwizgowo z Waszym Na 99% podjelismy juz decyzje jaka dachowka Bedzie Tegalit Braasa Grafitowa Jak chcesz zobaczyć ją na żywo to możesz do mnie podjechać na budowę - właśnie ją układają. Jest małe, ale nie produkują już w Polsce - ściągają z Niemiec i nie ma w liście produktów trójników, chyba że macie dwuspadowy dach to nie ma sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 03.09.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 moo88a ile metrów potrzebujesz ? Ja wykorzystałam około 15-17 metrów z rolki , a zostało jeszcze około 50 ( nie pamiętam już dokładnie ) , ale oddałam do hurtowni . Jak chcesz podam nazwę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 03.09.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Mam pytanie , czy 6500 zł za 107 m siatki z murkiem - położnie plus materiał to dobra cena ? Może ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 04.09.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 a gdzie sie budujesz? Podjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gos1k 05.09.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Knaufa w prawie każdej. Tęcza, KCMB, Castorama, nie znam takiej w której nie ma. A u mnie z dachem weszli w piątek (konstrukcja) i dzisiaj już powinien być skończony. Jak się jeżdża na UE od strony brytyjskiej to widać piękną zieloną konstrukcję . hej czy mógłbyś podać namiar na tę Firmę!!!Pilne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 07.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 (edytowane) Ponawiam jeszcze pytanie odnosnie sprawdzonej ekipy ktora robi ocieplenie i elewacje, zna ktos moze? Potrzebuje dobrych fachowcow bo sciany sa z porothermu i nie bedzie kolkowania, tynk silikonowy z renomowanej firmy. Nie chcial bym zeby ktos to zpapral, bo to raczej kosztowna sprawa. Ściany z porothermu jak najbardziej można kołkować, tylko trzeba kupić kołki z rozszerzoną strefą rozporu. Generalnie wszyscy wszystko kołkują, choć z tego co pamiętam to jeżeli jest tylko zwykły tynk na elewacji to do drugiego piętra nie ma potrzeby kołkowania. Inaczej jest w przypadku okładziny z klinkieru. Dobry fachowiec to: Artur Burak: 501781857, bardzo zajęty ale można spróbować. Jeszcze jest Jan Młynarski: 694626111. Edytowane 7 Września 2010 przez BOJATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts