rafal_m 30.06.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witam ponownie,Mam juz wycene od Pani architekt,a wiec tak zmiany dosc duze, przeniesiona sciana nosna na ktorej sie opiera strop, kominek a wiec i jego komin w innym miejscu, lazienka i kuchnia tez przeniesiona, a wiec:konieczne przeliczenia obciazen + zmiany w projekcie = 900zlnowa instalacja wodna=400zlnowa instalacja kanalizacyjna=400zlprojekt zagospodarowania dzialki=1200zlno i koszt projektu = 1300zlRazem wiec wyszlo 4200 netto za calosc z adaptacja dzialki,wydaje mi sie ze jest to klasyczne 3000 zl za adoptowany projekt + 1200 adaptacja.Napiszcie co myslicie o tej wycenie?Monika$Seba a jak tam wasz koncowy kosztorys za projekt+adaptecje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 01.07.2005 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 u nas 4800 za wszystko a tak wogole to tez planujemy wielkie rozpoczecie na wiosne wiec ponawiam propozycje wspolnych zakupow i negocjowania rabatow w skladach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 01.07.2005 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 [rafal czy mozesz to narysowac ja nie moge sobie wyobrazic nic a nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 02.07.2005 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 [rafal czy mozesz to narysowac ja nie moge sobie wyobrazic nic a nic Prosze bardzo A wiec parter: http://republika.pl/katarzyna_mm/images/tmp1.gif No i poddasze, tutaj oprocz oslawionej garderoby, ktora juz byla dodalem maly pokoik na komputer http://republika.pl/katarzyna_mm/images/tmp2.gif Oprocz zmian w srodku, ganek ma zostac zmieniony i przypominac ten z projektu Lubczyk http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=3&nazwa_projektu=LUBCZYK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 02.07.2005 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 no jestem pod wrazeniem, od razu lepiej, a nawet nie do poznania, duzo przestrzeni, dobre ustawienie wzgledem stron swiata, wszystko doświetlone, bomba! Gratuluję i zazdroszcze wam, bo my jeszcze czekamy na takie rysunki:) jedną rzecz wam tylko doradzę (nam tez tak poradzono), bo widzę że zaplecze garazu macie i nad nim garderobę. Zróbcie takie składane schodki lub przynajmniej zamykaną klapę żeby można było wkładać jakieś rzeczy bezpośrednio z garażu na górę zamiast biegac po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 04.07.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Dzieki bardzo za mile slowa,ale osobiscie to mi sie chce plakac,okazalo sie ze na dzialce ktora juz zadatkowalismy nie da sie nic wybudowac,W odleglosci 10m od dluzszego boku przebiega linia gazociagu przemyslowego,A ja zaplacilem juz za geodete, ktory wyodrebnil ta dzialke z wiekszej wolnej dzialki, niestety facet nie ma juz nic sensownego (gosciu mail jeszcze 60mb dzialki z czego 20m moja dzialka, 10m gazociag, 25 strefa ochronna, zostaje 5 metrow). Ale g....Teraz czekam na zwrot zaliczki (mysle ze bedzie bez problemow) i poszukuje dzialki od nowa,Az sie plakac chce,Pozdr,RafalPs.Dobrze ze za projekt jeszcze nic nie zaplacilem, wszystko na razie bylo na zasadzie luznych rozmow i doradzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 05.07.2005 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 o to może zostaniemy sąsiadami Facet od którego my kupiliśmy działke ma jeszcze 7 ale chce sprzedawac 1 na rok, więc to jest mały problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 07.07.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Rogoznik to dla mnie troszke za daleko Teraz juz bede bardziej ostrozny przy kupowaniu, no i mam nadzieje ze termin rozpoczecia wiosna 2006 dalej bedzie realny. W koncu projekt juz praktycznie mam, w wersji poludniowej jak i kazdej innej tylko gdzie ta dzialka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 22.07.2005 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 podciągam bo nisko upadliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 10.03.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam Tyle juz obejrzalam projektow ze mam ich narazie dosyc.Mimo ze wiele domkow mi sie podoba to ELF chyba najbardziej mi odpowiada. Czy jest tu ktos kto go zacząl budowac ?Troche ta wizja budowania mnie zaczyna przerazac.Czasami mysle ze to jakies szalenstwo aby porywac sie z motyka na ksiezyc.Ale sa chwile ze mysle pozytywnie i wiem ze podolam wyzwaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 10.03.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-261,280,61,opis.html wklejam link bo wczesniej zapomnialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 10.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mysle ze brak jest w tym domu spizarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.03.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Z jakiej strony świata masz wjazd na działkę? Spiżarka jest przydatna ale może coś się da wygospodarować. Może pod schodami. Bardziej brakuje pomieszczenia gospodarczego, w projekcie, który ja zamówiłam też jest ten problem ale mam zamiar jakoś temu zaradzić. Dom mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 12.03.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Wjazd mam od strony poludniowej ,moze masz racje ze brakuje pomieszczenia gospodarczego.tylko gdzie tu go wygospodarowac????????????????????/Naoisz mi jaki ty masz projekt bo jestesm bardzo ciekawa .Pozdrawaiam i dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gourmand 12.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Pozwolę sobie na kilka refleksji i sugestii zarazem. Dom ten wydaje się być jak piosenka. Nie za długi, nie za krótki, a w sam raz. Droga słońca wskazuje iż, celowym byłoby zbudować ten dom w lustrzanym odbiciu.Mały schowek z pewnością można urządzić pod schodami.Sugeruję rozważenie dwóch problemów:1. Poszerzenie do 4m., a może i wydłużenie garażu, gdyż ten po wykończeniu, będzie miał nie więcej jak 3m. szerokości. Przy tych rozmiarach garażu, przechowywanie samochodu typu compakt, staje się już problematyczne. Zapomnieć należy o wygodnym wysiadaniu, czy też swobodnym przechodzeniu obok samochodu. Gdzie zatem przechowywać zimowe (letnie ) opony, rowery itp rzeczy, których w domu nie brakuje? Myślę, że warto dołożyć troszkę pieniędzy na ten cel. 2. Pieniążki można natomiast zaoszczędzić rezygnując z okien połaciowych. Nie wydają się one konieczne w tym domu. Fakt, dobrze doświetlają pomieszczenia, ale na tym ich zalety się kończą. Myślę, że pomieszczenia można doświetlić poprzez ewentualne powiększenie okien szczytowych. Pokoje nie są duże więc z pewnością światła wystarczy (szczególnie od południa). Klatka schodowa, czy musi być doświetlana? Życzę miłego budowania, bo wiosna tuż, tuż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.03.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Mój projekt (zamówiony) to Kometa z Atrium http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-90,102,61,opis.html Myślę, że powinnaś tak jak radził mój poprzednik trochę powiększyć garaż i tam będzie można przetrzymywać różne rzeczy. W Komecie mam nadzieję, że właśnie w garażu coś wygospodaruję na opony, kosiarkę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 12.03.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dziekuje ze wasze sugestie.Są one dla mnie bardzo cenne i napewno wezme je pod uwagę.Moja dzialka jest dosc nietypowa ma tylko 20m. szerokosci.Wiec sami widzicie ze to prawie kiszka i nie latwo zmiescic sie z funkcjonalnym a zarazem malym domem.Ale czy jedno drugie musi wykluczac?????????????Pozdrawiam z gor swietokrzyskich i czekam na jeszcze jakies sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 15.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-250,269,61,opis.htmlWitam i sama do siebie sie teraz usmiecham bo juz to jest moj ktorys z kolei projekt ktory chodzi mi po glowie.Ale na tym stanelo i mysle ze tak zostanie z pewnymi malymi poprawkami..Interesuje mnie tylko czy jest tu ktos na tym forum kto byc moze ze jest w trakcie lub buduje to cudo.Mam nadzieje ze jest .....Czekam prosze niech da maly znak. Bylabym niezmiernie wdziecznaBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 15.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 W Elfie drażni mnie garaż po jednej stronie a wjecie po drugiej - wygląda na to , że zimą zostawiam samochód w garażu lub przed (jak mam dwa) i pociskam przez oblodzony taras do wejścia - chyba, że komuś przyjdzie do głowy wtoczyć się od razu na salony . Pod tym wględem Śnieżka jest lepiej ułożona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_stce 15.03.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Widzialam kiedys przerobiony projekt Elfa i tak jak ty mowisz.Wejscie bylo tuz przy garazu i bralam go pod uwage tylko ,ze teraz nie moge tego odszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts