ewelina3 10.03.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mam w projekcie 4 lukarny a chciałabym dwie zamienić na okna połaciowe czy to jest tańsze i które z doświadczenia państwa daja więcej światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 10.03.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Okna połaciowe są trzy razy tańsze. Poza tym daja więcej światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 10.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Zdecydowanie okna połaciowe są tańsze, ale czy 3 razy? raczej nie.W lukarnie jest tańsze okno (0,5 tys. vs 2 tys za 2 okna połaciowe).Ale skomplikowanie dachu - koszt.Dodatkowy kawałek muru - koszt.Ale na pewno cała lukarna nie podraża kosztu dachu o 6 tys. Plusem lukarny jest powiększenie powierzchni użytkowej o pełnej wysokości.Co do doświetlenia to podobnie - jak nie mała lukarna z dużym oknem to nawet lepiej doświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aston 10.03.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Lukarny są praktyczniejsze i przyjemniejsze w użytkowaniu - dają wrażenie przestrzeni, no i masz z okna jakiś widok, nie tylko na chmury i wierzchołki drzew... Natomiast na pewno są droższe w budowie, głównie ze względu na dach. Ale muszę przyznać, że pierwszy raz słyszę, żeby ktoś chciał lukarny zmieniać na okna połaciowe. Z reguły odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.03.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Lukarny są super. Mam takie cztery w projekcie i cieszę się, że chociaż udało mi się wybrać projekt z małą ilościę okien połaciowych (może nawet zostanie tylo jedno w garderobie). Połaciowe może i ładnie oświetlają ale więcej z nimi problemów. Myślę, że nie ma co na siłę wymieniać połaciówki na lukarny lub odwrotnie bo nasz dom może sporo stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Okna połaciowe są trzy razy tańsze. Poza tym daja więcej światła. I niepowtarzalne uczucie klaustrofobii, jak ktoś lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts