Zbigniew Rudnicki 13.03.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 co do tych odkurzaczy centralnych to jaka jest ich moc? 1400-1900 W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 13.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 mam podobny przypadek w rodzinie..... pościel antyalergicznaw oknach tylko firanki... na podłogach zero wykładzin i dywanów meble wypoczynkowe tylko w skórzeczęsto wietrzyc i zmywac... to podstawy....meble tak ustawiać, żeby za nimi i pod nimi mozna było ścierać na mokro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 13.03.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 czy w dzisiejszych czasach budujac dom mozna w ogole obejsc sie jeszcze bez odkurzacza? Nie miałam odkurzacza przez dwa lata. Mialam jeden dywan, który trzepałam raz w tygodniu, albo cześciej - jesli tego wymagał. Dwa razy w tygodniu myłam podłogi. Myślę że było czysto... Nie odczułam potrzeby kupienia odkurzacza i myślę, że można się bez niego obejść. Tylko, ze mój dom był bardzo mały. Nie wiem jakby sie to sprawdziło, gdyby powierzchnię pomnożyć x dwa lub trzy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 14.03.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja też mam w domu alergików.Najpierw miałem kilka lat Gisowata za 1.500 zł (włoska podróbka Rainbowa z separatirem wodnym), ale znaczny jego ciężar (ok. 10 kg) i mały silnik tylko 900 W powodowało, że mieliśmy niedosyt. Potem kupilismy Elektrolux Clario Hygienik (filtry HEPA, 5 lub 7 stopni filtrowania), dodatkowo dokupilismy elektroszczotkę ; za komplet 700 zł. Lekki, cichy i skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 14.03.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Hmm, z tego co pamiętam z immunologii (a niewiele tego jest, przyznaję się bez bicia) to odkurzacze wodne są wręcz przeciwwskazane u osób uczulonych na roztocza kurzu domowego - też byliśmy zdziwieni na co pani doktor prowadząca zajęcia stwierdziła, że odkurzacz taki wydziela drobną mgiełkę pełną roztoczy i zarodników grzybów. Jedyna rada to dobry drobny filtr w miarę często zmieniany albo faktycznie odkurzacz centralny. Inna metoda: zmiotka i mop. Też działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts