EDZIA 10.03.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Od miesiąca ogladam zdjęcie tego chłopca, który zaginął na początku lutegohttp://www.rybnik.com.pl/_files_/domaradzki_mateusz_ur_thumbnail.05_thumbnail.08_thumbnail.1997r_thumbnail.jpg Wczoraj moja córka opowiadała co przezywa jego rodzina. Siostra nie chodzi do szkoły bo już nie może znieść zaczepiających ja ciągle dziennikarzy. Matka w ciężkiej depresji...chciałaby dowiedzieć się co dzieje się z jej synem ... jest przygotowana nawet na najgorszą prawdę.A prawda jest okrutna... Mateusz został zamordowany2006-03-10 Sprawdził się najczarniejszy scenariusz: poszukiwany od 6 lutego 8-letni Mateusz został zgwałcony, a następnie zamordowany. Tę porażającą wiadomość przekazała Prokuratura Okręgowa w Gliwicach. - Dzięki działaniom rybnickiej policji i prokuratury wczoraj dwóm mężczyznom w wieku 21 i 26 lat postawiliśmy zarzuty gwałtu ze szczególnym okrucieństwem i zabójstwa - poinformowała prokurator Katarzyna Wojtas. - Oskarżeni przynali się do zarzucanych czynów. Grozi im dożywocie.Do zbrodni doszło w Rybniku w dzielnicy Piaski, jednak ciała Mateusza nadal nie odnaleziono. Aresztowani nie byli w stanie określić miejsca pozostawienia zwłok Mateusza. Teraz w lokalnym radiu słyszałam, że byli tak pijani, że nic nie pamiętają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.03.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jest mi bardzo smutno. Współczuję rodzicom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 mam nadzieje ze im to samo w pierdlu zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.03.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 mam nadzieje ze im to samo w pierdlu zrobią to mają zagwarantowane. ale raczej ich nie wykończą, tylko d.py będa obrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.03.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 ps. bede sie modlił o to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.03.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jedna rzecz mnie zastanawia tylko - jak totalnie pijani faceci byli w stanie tak ukryc cialo ze do tej pory go nieodnaleziono? moze jakims cudem ten chlopiec jeszcze zyje? moze jest gdzies przetrzymywany? ps. kara smierci dla takich dewiantów to zbyt łagodne rozwiązanie mam nadzieje ze jak juz pojda siedziec wszyscy - od straznikow do wspolwiezniow- bedą wiedzieć za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.03.2006 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jedna rzecz mnie zastanawia tylko - jak totalnie pijani faceci byli w stanie tak ukryc cialo ze do tej pory go nieodnaleziono? moze jakims cudem ten chlopiec jeszcze zyje? moze jest gdzies przetrzymywany? Nie musieli ukrywać...po 6 lutego na naszym terenie były intensywne opady sniegu... Raczej nie podejrzewam, ze go przetrzymują, bo i po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.03.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jedna rzecz mnie zastanawia tylko - jak totalnie pijani faceci byli w stanie tak ukryc cialo ze do tej pory go nieodnaleziono? moze jakims cudem ten chlopiec jeszcze zyje? moze jest gdzies przetrzymywany? Nie musieli ukrywać...po 6 lutego na naszym terenie były intensywne opady sniegu... Raczej nie podejrzewam, ze go przetrzymują, bo i po co ? nie wiem , po prostu czytalam ze bardzo duzo ludzi bylo zaangazowanych w szukanie tego chlopca - lacznie z policja psami itp. to po prostu dziwne ze do tej pory nie znaleziono zwłok, tym bardziej ze ponoc ci dwaj co ich zlapali byli bardzo pod wplywem alkoholu, jakos takie dziwne zeby pijany tak doskonale ukryl zwloki ze i policja i ludzi i psy nie mogly ich odnalesc ... albo moze jeszcze jakies osoby byly w to zmieszane... a tego co przezywaja rodzice... nie umiem sobie wyobrazić ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.03.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 mam nadzieje ze im to samo w pierdlu zrobią to mają zagwarantowane. ale raczej ich nie wykończą, tylko d.py będa obrabiać O nie, majeczko, mogą im zrobić bardzo dużą krzywdę właśnie w ten sposób. Na pewno z więzienia ich wywiozą i nie umrą śmiercią naturalną. I bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.03.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 nie wiem , po prostu czytalam ze bardzo duzo ludzi bylo zaangazowanych w szukanie tego chlopca - lacznie z policja psami itp. to po prostu dziwne ze do tej pory nie znaleziono zwłok, tym bardziej ze ponoc ci dwaj co ich zlapali byli bardzo pod wplywem alkoholu, jakos takie dziwne zeby pijany tak doskonale ukryl zwloki ze i policja i ludzi i psy nie mogly ich odnalesc ... albo moze jeszcze jakies osoby byly w to zmieszane... a tego co przezywaja rodzice... nie umiem sobie wyobrazić ..... Znam te tereny i ...jest to możliwe, że mogli nie znaleźć. Chodziły słuchy, ze chłopiec został uprowadzony na części..narządy. Ale po co w takim razie tamci mieliby się przyznawać do morderstwa. Tak trudno sobie wyobrazić, co przezywaja rodzice chłopca, skoro ja matka dzieci, które poruszają się w tym rejonie jestem sparaliżowana samymi myslami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 10.03.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 To wielka tragedia, gdy slyzse takie informacje, zawsze ciezko to przezywam, a jak pomysle ze to by moglo byc moje dziecko slabo mi sie robi. Ostanio jakos duzo tych tragedii z udzialem dzieci, warto pomyslec jak zapobiegac takim bestialstwom. Czy nikt nie widzial, jak porywali to dziecko? Moze za malo zwracamy uwage co sie dzieje wokol nas... eh wszytsko to strasznie przygnebiajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 10.03.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 a jeszcze te gnoje zasądzą od państwa odszkodowanie za złe warunki w celi ....bo dym papierosowy ,brak świeżego powietrza czy inne wymysły...................albo -jak ktoś ich nazwie "brzydko" - to jeszcze wytoczą proces o obrazę przecież niedawno jakiś palant pozwał matkę zgwałconej dziewczyny ,za to, że ta nazwała go zwierzęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mi naprawdę brak słów . Nie jestem krwiożercza, ale tych dwóch by mi na świecie nie brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.03.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mi naprawdę brak słów . Nie jestem krwiożercza, ale tych dwóch by mi na świecie nie brakowało Babo mnie też. Tylko jak taka tragedia zdarzy się na ..prawie podwórku człowiek zaczyna się zastanawiać ile takich " bestii" kręci się wokól nas. Przecież cała ta tragedia rozegrała się w jasny dzień. Inną sprawą jest co takiego musieli Ci młodzi ludzie doświadczyć w życiu, co sprawiło, ze z ludzi w bestie się zmienili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 10.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Okropne A tych dwoch czeka mila przeprawa ale to juz zycia dziecku nie wroci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.03.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mi naprawdę brak słów . Nie jestem krwiożercza, ale tych dwóch by mi na świecie nie brakowało Babo mnie też. Tylko jak taka tragedia zdarzy się na ..prawie podwórku człowiek zaczyna się zastanawiać ile takich " bestii" kręci się wokól nas. Przecież cała ta tragedia rozegrała się w jasny dzień. Inną sprawą jest co takiego musieli Ci młodzi ludzie doświadczyć w życiu, co sprawiło, ze z ludzi w bestie się zmienili... Edziu... nie wydaje mi sie ze musieli czegos doswiadczac - czasami nic sie "nie dzieje" a tacy "ludzie" (musze to napisac w cudzysłowie) powstaja, i odwrotnie - z patologicznych rodzin wychodza ludzie a nie potwory (choc na pewno jest to jakis czynnik sprzyjajacy) pewnie cos tam bylo nie tak, ale bym sie zdziwila zeby cos szczegolnie drastycznego co by bylo powodem takiego a nie innego ich zachowania i to w takiej formie i juz na pewno nie usprawiedliwialabym tego co zrobili "trudnym dziecinstwem" prawde mowiac naleze do opcji ktorej sie noz w kieszeni otwiera na dziwiek "trudne dziecinstwo itp" (tzn nie odbieram oczywiscie ze ich usprawiedliwiasz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 brak słów im więcej takich przypadków tym bardziej jestem za zaostrzeniem kar Nic nie usprawiedliwia takich czynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Inną sprawą jest co takiego musieli Ci młodzi ludzie doświadczyć w życiu, co sprawiło, ze z ludzi w bestie się zmienili... czasami mam wrażenie że młodzi ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co robią, życie traktują jak film, zabawę...dodajmy jeszcze do tego jakiś narkotyk lub alkohol i katastrofa gotowa. Choćby przykład wyrzucenia dziewczyny z pociagu w prezencie urodzinowym dla kolegi czasami mnie to wszystko przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 10.03.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Tylko jedno pcha mi sie na język i na myśl śmieć za śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.03.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Oby do Czarnego trafili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts