Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak słów :-(((( ...

EDZIA

Recommended Posts

a jeszcze te gnoje zasądzą od państwa odszkodowanie za złe warunki w celi ....bo dym papierosowy ,brak świeżego powietrza czy inne wymysły...................albo -jak ktoś ich nazwie "brzydko" - to jeszcze wytoczą proces o obrazę :evil:

przecież niedawno jakiś palant pozwał matkę zgwałconej dziewczyny ,za to, że ta nazwała go zwierzęciem :evil:

BRAWO, BRAWO..... całkowita racja.... Ci panowie dzięki liberalizmowi (np. czytaj wieloletnieji walki nurtu UD, KLD, UW, PO o zniesienie kary śmierci, zmniejszanie wyroków itd, itp) tkz humanitaryzmowi kary mogą na pobycie w więzieniu zbić kokosy i wyjść jako bogacze z więzienia i to wcale nie żart... takie procesy juz były i to wygrane przez więźniów.....

Liberałowie i wszyscy zwolennicy nowych prądów grają dziś hasłem wolności. Któż by nie chciał wolności, która jest istotną strukturą osoby ludzkiej i społeczności osób? Lecz wolność w rozumieniu klasycznym jest pochodną prawdy, co słusznie podkreślił ks. dr Marek Dziewiecki, że "wolność słowa" to przede wszystkim "wolność prawdy". Tymczasem dla liberałów i postmodernistów wolność to absolutna dowolność, to myślenie i robienie, jak tylko się komuś zechce. Wolność dla nich nie ma żadnych ograniczeń. Lecz tak rozumiana wolność burzy porządek rzeczy i niszczy samego człowieka. Odnosi się to i do samej etyki. I u nas głosili niektórzy, np. zwolennicy Unii Wolności. PO, a więc i katolicy z deklaracji, że o tym, co jest dobre albo złe moralnie, decyduje tylko jednostka, a więc jej własna opinia, nie prawda, nie Bóg, nie Dekalog, nie inni ludzie.

W efekcie u pełnych liberałów - różne są stopnie liberalizmu, jak słusznie pisze prof. A. Walicki - znika pojęcie grzechu, winy, nieprawości, wszystko, co liberał czyni, może on uznać za dobre. Tak dzieje się i w naszym prawie karnym, które jacyś ludzie przeszmuglowali z liberalizmu zachodniego. Wszelka moralność jest zastępowana przez legalność. Człowiek, który zgwałcił i zamordował 14-letnią dziewczynkę, skazany na 25 lat więzienia, a przez matkę zamordowanej nazwany zwierzęciem, wnosi do sądu sprawę o zniesławienie i domaga się przeprosin i 75 tys. zł "odszkodowania" za jego szkodę moralną, a co gorsza, sąd ten wniosek przyjmuje do rozpatrzenia, uważając to za "legalne". Na dodatek pewien wybitny profesor prawa w dyskusji na ten temat orzekł, że zbrodniarz, który nawet nie przeprosił rodziców swej ofiary, ma prawo wnieść zarzut "zniesławienia", bo jest "człowiekiem, a nie zwierzęciem". I tak w całym naszym życiu prawniczym zapanowała jakaś "grypa", dużo cięższa niż ptasia.

Ponieważ nie ma grzechu ani winy moralnej, to według tejże dziwnej filozofii prawa właściwie nie powinno być w ogóle prawa karnego, a jeśli już jest z tradycji, to musi być tylko wychowawcze i bardzo złagodzone. Jakie podaje się racje?

- że kara tylko psuje karanego;

- że przestępca nie jest winny sam z siebie, tylko tak się złożyły czynniki organiczne, psychiczne lub środowiskowe;

- że nawet największy zbrodniarz i psychopata może być resocjalizowany przez zdolną służbę więzienną;

- że kara śmierci nikogo nie odstrasza;

- nie należy stosować żadnych kar, nawet słownych, w wychowaniu, nauczaniu i oświacie, bo kara tylko stresuje;

- nie należy eliminować sytuacji sprzyjających złu, np. prostytucji, bo to byłoby ograniczaniem wolności człowieka.

Podobnych ujęć jest co niemiara i w innych dziedzinach, w których jest chore samo pojęcie wolności. Weźmy np. zakaz przymusowego leczenia psychicznie chorych bez sądu. To też świadczy o aberracji filozofii wolności. Przypomina mi się przypadek sprzed lat: chory zabił siekierą dwoje swych dzieci, żonę i spieszącego z pomocą sąsiada. Nie chciał się leczyć dobrowolnie. Ciekawe, ile żona miała czasu na zwrócenie się do sądu, gdy mąż chwycił za siekierę.

Albo wolność profanacji religijnej i bluźnierstwa, ugruntowana ideologicznie. Z powodu karykatury Mahometa, także w "Rzeczpospolitej", zginęli kapłani katoliccy i świeccy. I co? I dla redaktora "Rzeczpospolitej" nic. On ma wolność kpienia z czyichś świętości. Powinien był być wysłany do zabójców, żeby im wytłumaczyć, co to jest wolność według ludzi "oświeconych". W każdym razie taki człowiek nie powinien piastować dotychczasowego stanowiska. Rząd sobie milczy, boi się Zachodu, a przy tej okazji opozycja atakuje zaciekle zdanie pana posła Jarosława Kaczyńskiego, że "u nas nie ma prasy wolnej". Przecież wolno było narażać życie ludzi dla ilustracji i wolno jest dążyć opozycji do obalenia rządu i demontażu państwa polskiego.

no ale przecież wszyscy darzymy szacunkiem "RÓBTA CO CHCETA" a potem sie dziwimy że niekórzy tak robią...

Osobiście jestem przeciwnikiem kary śmierci. Na tym koniec i kropka. Takie są moje poglądy i o nich nie będe dyskutował. Tym dwóm (prawdę mówiąc, to nie wiem jak ich nazwać, bo mordercy to zbyt słabe określenie dla czynu, który popełnili, na miano ludzi nie zasłużyli). Niech zostaną ci dwaj. Uważam, że dożywotnie więzienie mogłoby być gorszą karą niż kara śmierci. Ale tylko mogłoby .... Nie wiem jak będzi w ich przypadku, ale jak słyszę, że dzienna stawka żywieniowa w więzieniu jest wyższa niż w szpitalu ....

Mam nadzieję, że ich współwięźniowie postarają się umilić im pobyt. Tylko kwestia jednego pytania - czy przypadkiem nie sprawią im tym przyjemności?

Niezależnie od tego , współczuję rodzicom i całej rodzinie. Zadaję sobie pytanie - jak można coś takiego zrobić??? Zgwałcić i zabić nastolatkę, zgwalcić i zabić kilkulatka, pobić na śmierć niemowlaka, urodzić i zabić noworodka ....

Dokąd zmierza ten świat?? :roll:

noblokers dla mnie napisałeś prawdę i tylko prawdę, wolność i demokracja niektórym pomyliła sie z "róbta co chceta". Ale po wielkim rozwoju cywilizacyjnym musi widocznie nastąpić odwrót i destrukcja. Po prostu dążymy do samounicestwienia. Żałuję również, że żyję w kraju gdzie prawo a raczej środowisko prawnicze nie ma pojęcia o sprawiedliwości. Zostaje mi jedynie "kibicowanie" i przychylność dla tego wszystkiego co robi min. Ziobro, żeby tylko nie podzielił losu gen. Papały...

noblokers dla mnie napisałeś prawdę i tylko prawdę, wolność i demokracja niektórym pomyliła sie z "róbta co chceta". Ale po wielkim rozwoju cywilizacyjnym musi widocznie nastąpić odwrót i destrukcja. Po prostu dążymy do samounicestwienia. Żałuję również, że żyję w kraju gdzie prawo a raczej środowisko prawnicze nie ma pojęcia o sprawiedliwości. Zostaje mi jedynie "kibicowanie" i przychylność dla tego wszystkiego co robi min. Ziobro, żeby tylko nie podzielił losu gen. Papały...

popieram

Osobiście jestem przeciwnikiem kary śmierci. Na tym koniec i kropka. Takie są moje poglądy i o nich nie będe dyskutował. Tym dwóm (prawdę mówiąc, to nie wiem jak ich nazwać, bo mordercy to zbyt słabe określenie dla czynu, który popełnili, na miano ludzi nie zasłużyli). Niech zostaną ci dwaj. Uważam, że dożywotnie więzienie mogłoby być gorszą karą niż kara śmierci. Ale tylko mogłoby .... Nie wiem jak będzi w ich przypadku, ale jak słyszę, że dzienna stawka żywieniowa w więzieniu jest wyższa niż w szpitalu ....

Mam nadzieję, że ich współwięźniowie postarają się umilić im pobyt. Tylko kwestia jednego pytania - czy przypadkiem nie sprawią im tym przyjemności?

Niezależnie od tego , współczuję rodzicom i całej rodzinie. Zadaję sobie pytanie - jak można coś takiego zrobić??? Zgwałcić i zabić nastolatkę, zgwalcić i zabić kilkulatka, pobić na śmierć niemowlaka, urodzić i zabić noworodka ....

Dokąd zmierza ten świat?? :roll:

Fizyk osobiście uważam, że wykonana w cywilizowany sposób kara śmierci jest zbyt łagodna dla popełnionego przez nich czynu...

Dokąd ten świat zmierza?...

Zastanawiam się, czy nie nadeszła pora zbierania owoców bezkrytycznego, bezrefleksyjnego przyjmowania i wcielania w życie zachodnich wzorców...m.in. bajki nawet te pozornie przyjazne...bezstresowe wychowanie.

Bo nikt mi nie wmówi, że zawsze tak było tylko się o tym nie mówiło.

.... Uważam, że dożywotnie więzienie mogłoby być gorszą karą niż kara śmierci. Ale tylko mogłoby .... Nie wiem jak będzi w ich przypadku, ale jak słyszę, że dzienna stawka żywieniowa w więzieniu jest wyższa niż w szpitalu ....

Fizyk osobiście uważam, że wykonana w cywilizowany sposób kara śmierci jest zbyt łagodna dla popełnionego przez nich czynu...

Dokąd ten świat zmierza?...

Zastanawiam się, czy nie nadeszła pora zbierania owoców bezkrytycznego, bezrefleksyjnego przyjmowania i wcielania w życie zachodnich wzorców...m.in. bajki nawet te pozornie przyjazne...bezstresowe wychowanie.

Bo nikt mi nie wmówi, że zawsze tak było tylko się o tym nie mówiło.

Edziu - masz rację.

Co do łagodności kary śmierci - zgadzam się - czasami byłaby zbyt łagodna,

Co do zbierania owoców - zgadzam się w 100%

no ale przecież wszyscy darzymy szacunkiem "RÓBTA CO CHCETA" a potem sie dziwimy że niekórzy tak robią...

Tu się nie zgadzam. Je żeli ktoś nie zna prawdy o "Róbta co chceta": to niech nie komentuje. :evil:

Chyba że opatrznie zrozumiałem ten tekst i nie chodziło tu o pewna osobe i jej działania.

A dla tamtych to tylko @#$#$%$#%@%%$@

dlaczego ten co ma poglądy liberalne jest przez nowego/starego 8) forumowicza /noblokersa/ odsądzany od czci i wiary?

Ci panowie dzięki liberalizmowi (np. czytaj wieloletnieji walki nurtu UD, KLD, UW, PO o zniesienie kary śmierci, zmniejszanie wyroków itd, itp) tkz humanitaryzmowi kary mogą na pobycie w więzieniu zbić kokosy i wyjść jako bogacze z więzienia i to wcale nie żart... takie procesy juz były i to wygrane przez więźniów.....

reszta tekstu jest OK, ale tym, mnie obraziłeś.

P.S. Nie wymieniłeś jako jeszcze jednego sprawcy Jana Pawła II. On też był przeciwko karze śmierci, zgodnie z nauką kościoła katolickiego.

e tam kara smierci.....

obcinac takim przyrodzenie po kawalku, jak juz prawie zagojone po 1 obcieciu to nastepny milimetr obciachac i niech cierpi bol . Jak sie skonczy jeden czlon ciala to nastepny - rączki - bo tez sie przyczynily do gwaltu i mordu.

Lancuchy na nozki i do kamieniolomow.

Pozbawiony wszelki praw obywatelskich, cierpiacy wielki bol, pracujacy w ciezkich warunkach z obtartymi nogami od lancuchow, oblaly od amputacji czlonow ciala - bylby przestroga dla innych zwyrodnialcow :evil:

MAjka, przepraszam gorąco jeśli Cie uraziłem, forum budowlane nie jest miejscem na dyskusje polityczne, a tym bardziej śmierć młodego człowieka nie jest to miejsce na dyskusje polityczne gdy mowa o takiej tragedii. Dlatego prosze o wybaczenie i przepraszam.

Chodziło mi tylko że ostatnimi laty głównie obniża się kary, a najgorsze co za tym idzie zanika nieuchronność kary, popatrzcie na chuliganów meczowych... wszyscy sie na nich zgadzają, wszyscy przymykają oczy, choc wiele razu niszczyli, rzucali kamieniami..... ale dopiero muszą kogoś zabić by sie nimi zajęto...

gdy cały świat zwalczył chuliganów to u nas co??

Europa ma sądy 24 godzinne a unas????

MAjka, przepraszam gorąco jeśli Cie uraziłem, forum budowlane nie jest miejscem na dyskusje polityczne, a tym bardziej śmierć młodego człowieka nie jest to miejsce na dyskusje polityczne gdy mowa o takiej tragedii. Dlatego prosze o wybaczenie i przepraszam.

Chodziło mi tylko że ostatnimi laty głównie obniża się kary, a najgorsze co za tym idzie zanika nieuchronność kary, popatrzcie na chuliganów meczowych... wszyscy sie na nich zgadzają, wszyscy przymykają oczy, choc wiele razu niszczyli, rzucali kamieniami..... ale dopiero muszą kogoś zabić by sie nimi zajęto...

gdy cały świat zwalczył chuliganów to u nas co??

Europa ma sądy 24 godzinne a unas????

Widzisz, teraz już jesteś "nasz" :lol: Nie gniewam się, mi szybko przechodzi.

mam dzieci, sama jestem przerażona agresją. Ale politycy tylko kreują się na naszych zbawców nic nie robiąc w tym kierunku. Do tego tych fałszywców z PiSu nie cierpię 8)

Ja nie przechodzę obojętnie obok.

co to znaczy "nasz" ?? :lol: cieszę sie bardzo.... ale co wczoraj byłem nie nasz ???

prosze mnie nie mieszać w jakieś układy.....

ale Majka prosze bez polityki... to tragedia i takie wtręty jak moje o PO czy Twój o PIS jest nie na miejscu...

choć swoją droga jak ktoś wyżej napisał jedyna nadzieja że coś się zmieni to Ziobro.. np. sprawa chuliganów i proponowane sądy 24 godzinne

może rozmawiajmy o rowiązaniach by w przyszłości takich tragedii nie było a nie o polityce!!!

e tam kara smierci.....

obcinac takim przyrodzenie po kawalku, jak juz prawie zagojone po 1 obcieciu to nastepny milimetr obciachac i niech cierpi bol . Jak sie skonczy jeden czlon ciala to nastepny - rączki - bo tez sie przyczynily do gwaltu i mordu.

Pozbawiony wszelki praw obywatelskich, cierpiacy wielki bol, pracujacy w ciezkich warunkach z obtartymi nogami od lancuchow, oblaly od amputacji czlonow ciala - bylby przestroga dla innych zwyrodnialcow :evil:

Ja rozumiem, ze chcesz ukarać winnych, ale w tym opisie krew leje sie strumieniami....brrrrr

e tam kara smierci.....

Ja rozumiem, ze chcesz ukarać winnych, ale w tym opisie krew leje sie strumieniami....brrrrr

i dobrze, o to chodzilo

takie kary by powstrzymaly zbrodnialcow moze ... a wiezienie? co im tam wiezienie, maja tam kolesi, telewizorek, zarcie za darmo ........ - i kara wiezienia ma ich powstrzymac? watpie

Ogromnie mnš takie coœ wstrzšsa.

Przepotwornie żal mi tego dziecka. Jego rodziców też. Żadna kara, żadna zemsta nie wynagrodzi takiej krzywdy.

['] ['] ['] [']

Nie mam w sobie złoœci czy chęci odwetu. Mam poczucie pewnoœci Bożego miłosierdzia nad znękanš duszyczkš dziecka, i pewnoœci potępienia piekielnego dla sprawców. Wielka musialaby byc pokuta, żeby któryœ z nich mógł cieszyć się jeszcze pokojem.

Modlę się o łaskę - łez i zgody na tak okrutny los - dla rodziny chłopca. Nie wiem, jak mozna potem żyć. Jak można dać sobie z tym radę?

• 2 weeks później...