Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy moglibyście podpowiedzieć jakich rozmiarów powinna być taka kotłownia zeby było wygodnie? Czy ceny ekogroszku zmieniają się, tzn. czy drożeje znacząco podczas zimy i lepiej jest kupić zapas na całą zimę? Podjazd na moją działkę bywa zimą trudny i tak się zastanawiam jak to wszystko rozwiązać zeby potem nie pluć sobie w brodę, że kotłownia taka mala.
https://forum.murator.pl/topic/49827-optymalna-wielko%C5%9B%C4%87-kot%C5%82owni-na-eko-groszek/

Ja mam około 8m2. Ceny eko-groszu w zimie rosną w sposób zastraszający. Latem możesz kupić tonę za 340-260PLN, w zimie nie znajdziesz (na górnym śląsku) taniej niż po 420-450PLN za tonę.
Ja mam około 8m2. Ceny eko-groszu w zimie rosną w sposób zastraszający. Latem możesz kupić tonę za 340-260PLN, w zimie nie znajdziesz (na górnym śląsku) taniej niż po 420-450PLN za tonę.

Czy te 8 m jest wystarczające, czy musisz dokupywać zimą?

A ja mam kotłownię około 6 m2, początkowo miało byc gazowe ogrzewanie, teraz stoi piec z podajnikiem na eko-groszek. Ekogroszek zawsze mogę z workować i ułożyć na palecie pod sam sufit, lub na zewnątrz i przykryć czymś. Teraz już za późno na prezbudowanie ścian.
A ja mam kotłownię około 6 m2, początkowo miało byc gazowe ogrzewanie, teraz stoi piec z podajnikiem na eko-groszek. Ekogroszek zawsze mogę z workować i ułożyć na palecie pod sam sufit, lub na zewnątrz i przykryć czymś. Teraz już za późno na prezbudowanie ścian.

no wlasnie u mnie jeszcze nie jest za pozno :lol:

i jak to u ciebie wyglada w praktyce? Ile sie moze zmiescic w takiej kotlowni w workach pod sam sufit?

jak się dużo lata to o worki nie trudno

NIE. NA skłąd opału mam inne pomieszczenie - jakieś 11-12m2. W kotłowni bym sie nie ruszyła. Juz dziś oprócz pieca, na ścianach jest położonych mnóstwo rur (od wody , bojler, 2 rozdzielacze , itp., itd.).
NIE. NA skłąd opału mam inne pomieszczenie - jakieś 11-12m2. W kotłowni bym sie nie ruszyła. Juz dziś oprócz pieca, na ścianach jest położonych mnóstwo rur (od wody , bojler, 2 rozdzielacze , itp., itd.).

Aha, dzieki za odpowiedz :)