e-p-o 10.03.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 witam, moze tytul nie brzmi zbyt fachowo ale mam pytanie dotyczace sposobu ocieplenia sciany domu ktora od zewnetrzenej strony bedzie tak jakby pod ziemia, tzn. z pozostalych 3 stron sciany sa normalnymi scianami zewnetrznymi a z jednej strony sciana jest wbita w ziemie. pomieszczenie to jest parterem domu (salonem) wiec zalezy mi na dobrym ociepleniu-nie moze byc to potraktowane jako piwnica - pytanie wiec brzmi : jak ocieplic ta sciane, z czego ja zbudowac itp. mysle ze znajdzie sie ktos kto mi pomoze a conajmniej skieruje pod wlasciwy adres, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoj 11.03.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Jezeli mógłbyś powidzieć z czego są pozostałe ściany i jak głęboko będzie zaglębiona ta ściana.Wydaje mi się że tak samo ją trzeba ocieplić jak pozostałe ściany,tylko trzeba ją dobrze zaizolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-p-o 12.03.2006 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 moze troche precyzyjniej wytlumacze, beda to dwa domy (blizniak) roznica jest taka ze jeden bedzie 2m wyzej w stosunku do drugiego, -ze wzgledu na polozenie dzialki-stok, fundament w dwoch plaszczyznach, sciana o ktora pytalem jest ta ktora idzie od fundamentu jednego domu do fundamentu drugiego, pozostale sciany z 25cm cegla 12 styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoj 12.03.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ja bym proponował tak:- ścianę wymórować z bloczka betonowego lub wylać z betonu- tam gdzie będzie zasypana ziemią scianę pomalować 2x dysperbitem- na to przykleić steropian około 6-8 cm- na steropian siatka + klej-jak wyschnie 2xdysperbitTak ja sobie to wyobrażam jeżeli dobrze zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts