Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guns n"Roses w Warszawie!

pattaya

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doczekałem się!

Gdzie najsensowniej można zaparkować niedaleko Legii?

Najlepiej jak najdalej.

Daj znać na priva to coś znajdziemy bezpiecznego dla Twojego autka :D

Co do tych wypowiedzi lawiniu,to byłbym ostrożny.

Jedni twierdzą,że powiedział to Slash,drudzy że Axl.

Czort wie,czy ktoś naprawdę to wyartykułował.

A pamiętasz nadinterpretację słów z One i the million?

Axl śpiewa wyraźnie :

...police and niggers ,get out of my way...

a niektórzy nadpobudliwi słyszeli:

...Polish and niggers....

Osobiście z dużym dystansem podchodzę do tego typu sensacji.

Najbardziej rozbrajały mnie opowieści o tym jak to Slash czy Axl rozpoczynają dzień od butelki whisky,potem wciągają kokę,potem parę piw,skręt jeden i drugi,na obiad flaszka ,na kolację dragi.

A potem taki wrak człowieka biega przez trzy godziny po scenie i pomostach,rycząc i wyjąc do mikrofonu,skacząc i tańcząc i nawet mu raz nie zabraknie oddechu,nie padnie,nie zwymiotuje.

Tomek1950

Dzięki.Odezwę się koło czerwca.

Czy ktoś jeszcze się wybiera?

Jaki kawałek Gn'R najbardziej lubicie?

Moim numerem 1 jest Sweet child o'mine.

pattaya mimo, że dzieli nas dystans około 100 kilosów :lol: :lol: podpisuję się obydwiema rękami lub ręcyma pod tym, co napisałeś wyżej :lol: :lol:

i masz rację, nikt już tak nie gra :cry: :cry: :cry:

na tapecie (czytaj w aucie :lol: )mam teraz stary dobry dżem oraz dostałem do przesłuchania vadera. słuchałeś może ? czy za ostre klimaty :p

A pamiętasz takie grupy jak Overkill,VoiVod?

overkill coś mi mówi tylko nie wiem co ,:oops: ta druga grupa jest mi nieznana.

ze mną to jest tak, że czym jestem starszy :lol: tym zaczynam słuchać coraz cięższej muzy :lol: :lol: dlatego w młodości nie pociągały mnie ajronsi czy slajer, dopiero teraz (po tak zwanym poniewczasie :lol: :lol: odkrywam coś co mi świadomie lub nie umknęło.

śmieszna rzecz, bo vaderem, behemotem i katem zacząłem się interesować po przesłuchaniu ostaniego krążka sweet noise, gdzie występował śp. docent - jestem cały czas pod wrażeniem takiego utrzymania tempa.

ewergriny dla mnie to acdc oraz metallica - ta ostatnia to wielka i niespełniona miłość - chciałem kiedyś tak strugać na wiośle jak hammet :lol:

metallicę lubię za kunszt gitarowy aczkolwiek przyznam się, że musiałem się nieco przyzwyczaić do ich ostatniego albumu :lol:

Metallica skończyła się dla mnie na albumie And Justice for All

Później chyba chłopaki nie za bardzo wiedzieli co chcą grać.

Zaskoczyli mnie na koncercie w Warszawie (razem z AC/DC i chyba Extreme) tym,że umieją grać koncerty.Zagrali świetnie-lata prób.

Jeśli zaś chodzi o gitarzystów,to największą niespodzianką był dla mnie właśnie Angus Young.Na płytach AC/DC nie ma wielkich popisów gitarowych,grają fajnego,prostego,ostrego rock n'rolla.

Natomiast na koncercie pokazał mistrzostwo świata.

Tak ze dwie klasy wyżej od Kirka.

Zresztą,był to koncert dobrych gitarzystów.

Angus,Kirk no i Nuno Bettencourt(nie jestem pewien pisowni) z Extreme to wspaniały wioślarz.Ma swój niepowtarzalny styl.

Jednak na pierwszym miejscu ,jeśli chodzi o gitarę,jest u mnie Satriani.

Metallica skończyła się dla mnie na albumie And Justice for All

chyba należysz do grupy takich gości wyznających zasadę, że prawdziwa metallica skończyła się w latach 80 :lol: chociaż słyszałem, że niektórzy uważają, że skończyła się na papetach- czyli jeszcze wcześniej. ja nie jestem aż takim purystą co pewnie wynika z mojego nastawienia liberalnego do muzyki. oczywiście też nie zainteresowałem się metallicą jak ukazał się czarny album bo uważam, że było to przegięcie jednak - sorry - ale dla mnie na razie pozostają mistrzami (miłość z młodości zawsze zostanie w sercu :lol: ). agnus też jest wybitny aczkolwiek na płytach trudno znaleźć coś niezwykłego melodycznie. może na koncertach jest inaczej :lol:

tak jak się zastanowić, to jest to dziwne bo np slash nie za bardzo kojarzy mi się z jakimś mistrzostwem gitarowym a przez wielu uznawany jest za mistrza rifów. sweet child może jest prostackie ale tej gitary się jednak nie zapomina :lol:

Właśnie najtrudniejszą sprawą jest dobry riff.

Zobacz jak prosto gra Eddie van Halen.

A jest geniuszem riffów i gitary wogóle.

Slash,moim zdaniem ,jest b.dobrym gitarzystą.

Najtrudniej jest "wymyślić" riff,solówkę.

Odtworzyć potem to każdy potrafi.

Są gitarzyści supersprawni technicznie ale bez polotu (np.Yngwie Malmsteen) i są też wspaniali rockmeni,czujący muzykę ale średni technicznie(np.Keith Richards)

dobre pytanie :lol:

bo budowa, bo dzieci, bo żona, bo brak kasy, bo brak czasu, bo cośtam, bo srośtam..... itp. :lol: :lol: :lol:

a tak naprawdę to chyba z lenistwa i braku odpowiedniego towarzystwa :p

ostatni koncert na jakim byłem to rage against the machines na torwarze kilka ładnych lat temu. jak wspomnę co się tam działo i popatrzę na swój wystający brzuch :wink: to przechodzi mi ochota na takie rozrywki :lol:

jak powiedział klasyk: sad but true :lol: