Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z teściową

mason0

Recommended Posts

Gdyby w tekście mason0 chodziło jedynie o wyraz córka pisany przemiennie jako curka lub corka to zbył bym to milczeniem. Podobnie jak zbyłem milczeniem pojawienie się w pewnym tekście w tym wątku słowa Podejżewam.

[/b]

8) :oops:

psssssyyyyt

Bo jeszcze ktoś pomyśli, że to ja tak napisałem :wink:

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mysle Misiu Yogi ze niepotrzebnie chłopaka w kompleksy wpedzasz :evil: publicznie go obnazając - obok słowa ortografi jest jeszcze słowo ..takt

rozumiem ze oprocz "polewki" oferujesz pomoc koledze z zasad poprawnej pisowni ! ...np..ż z kropką stawiamy po społgłosce n

zas po literach l,ł , r musimy stawiać ż takze w wyrazach rodzimych

no to co Misiu ...do roboty :lol:

... świadczy o jego niechlujnym podejściu do osób ...Świadczy to o arogancji i braku taktu....

Tak! dokładnie tak samo odbieram takie posty.

... Z tym trzeba walczyć. Walczyć nawet terapią szokową.

Nie! z tym się nie zgadzam.

Po tym jak człowiek pisze, można sobie o nim wyrobić zdanie. Po sposobie pisania, mogę się zorientować co sobą reprezentuje. Podobną ocenę można wyciągnąć po sposobie zachowania, ubierania, mówienia, (żucia :D ) itd. W kontaktach z ludźmi nie zwracam im uwagi, ale obserwuję i wyciągam wnioski.

W dobie komputerów i telefonów ze słownikiem, każdy tekst można sprawdzić. Ludzie czasem tak mają, potrafią projektować komputery, ale nie mogą nauczyć się jak pisze się słowo: "też". Ja tak mam i nikt tego nie zauważa. To kwestia odrobiny chęci. Wystarczy mieć w tle jakikolwiek program sprawdzający pisownie. Pisany tekst kopiuję do schowka, wpisuje do edytora, poprawiam błędy i z powrotem przenoszę... np. na forum :D

Od inteligentnych ludzi trzeba wymagac wiele ..tak jak w przypadku Misia Yogi :wink: ....jak Cie to drazni to mu pomoz ..proste nie ?

Mam nadzieję, że poprzez zwrócenie uwagi mu pomogłem.

Pomogłem zrozumieć jak odbierana jest taka wyjątkowo niechlujna wypowiedź.

I to obojętnie czy przez osobę która mu zwróci uwagę czy też przez osobę która w milczeniu „wyrobi” sobie negatywną opinię na jego temat.

Podkreślam, że styl zaprezentowany przez mason0 był wyjątkowy. Dlatego też i moja reakcja także była wyjątkowa.

P.s. Chciałbym nadmienić, że zwrócenie uwagi na priv o popełnionym błędzie niewiele daje. Reakcja jest prawie, że żadna. Wiem coś o tym.

Pozdrawiam

Nie no Yogi jak pieron mu pomogłeś :wink:

ale kompleksy pogłębić ...

zeby to zmienić to wysil sie i napisz konkretnie

w "kwiatkach" ktorych popełnił czemu piszemy tak a nie inaczej !

ps. pomin wyrazy ktorych nie da sie wyjasnic np. moje ulubione zrzęda :lol: , narzekać , życie , próżny ,żałosny

wtedy bede naprawde przekonany ze chciałes chłopakowi pomoc ...

a co stwierdzenia - i kto to mowi ..to odpowiadam ..dogryzam ale nie ponizam ...i wybieram sobie "wysoką poprzeczke"

Po tym jak człowiek pisze, można sobie o nim wyrobić zdanie. Po sposobie pisania, mogę się zorientować co sobą reprezentuje. Podobną ocenę można wyciągnąć po sposobie zachowania, ubierania, mówienia, (żucia :D ) itd. W kontaktach z ludźmi nie zwracam im uwagi, ale obserwuję i wyciągam wnioski.

Podkreślam! wcale nie muszę sobie wyrabiać zdania negatywnego.

Ktoś może doskonale przyklejać płytki do ściany, ale nie potrafić pisać i nie oznacza to, że jeśli pisze niepoprawnie, to źle układa płytki. Wszystko to trzeba brać pod uwagę i dostosować się do sytuacji.

Nie no Yogi jak pieron mu pomogłeś :wink:

ale kompleksy pogłębić ...

zeby to zmienić to wysil sie i napisz konkretnie

w "kwiatkach" ktorych popełnił czemu piszemy tak a nie inaczej !

selimm - "Krótki kurs WKPb" nic tutaj nie pomoże. To nie jest nieznajomość zasad. To co zaprezentował mason0 to jest po prostu lenistwo i lekceważenie interlokutora. I właśnie na taki przykład lekceważenia (i mojej osoby) zareagowałem.

a co stwierdzenia - i kto to mowi ..to odpowiadam ..dogryzam ale nie ponizam ...i wybieram sobie "wysoką poprzeczke"

selimmie - prześledź dokładnie ten wątek. Zobacz jak wyglądał mój pierwszy post. Na tym poscie chciałem zakończyć swój udział w tej dyskusji. Zobacz dlaczego napisałem swoje kolejne posty.

A co do wysokiej poprzeczki to widać ją zwłaszcza w wątku "Tylko dla samców" Owszem, część "wklejek" jest zabawna (a nawet bardzo) ale część w moim (i nie tylko) odczuciu obsceniczna i wulgarna.

Ps. Nie jestem tego całkowicie pewien ale zdaje się, że z jakichś powodów byłeś nawet kilkakrotnie banowany? Nieprawdaż?

A co do wysokiej poprzeczki to widać ją zwłaszcza w wątku "Tylko dla samców" Owszem, część "wklejek" jest zabawna (a nawet bardzo) ale część w moim (i nie tylko) odczuciu obsceniczna i wulgarna.

Ps. Nie jestem tego całkowicie pewien ale zdaje się, że z jakichś powodów byłeś nawet kilkakrotnie banowany? Nieprawdaż?

:o :o :o

już na noże :lol:

a tak jeszcze jedno, ponieważ ja też poczułem się wywołany do tablicy,

ten wątek jest taki jaki jest,

TYLKO DLA SAMCóW

skoro jest dla Ciebie wulgarny i obsceniczny, to dlaczego do niego zaglądasz,

czy nie przypadkiem, z niezdrowej ciekawości,

a także, po to, żebyś później mógł właśnie tak napisać :roll:

i uspokoić swoje sumienie

Widziałes zebym w watku dla samcow szukał "wysokiej poprzeczki" ??

"Krótki kurs WKPb" nic tutaj nie pomoże" - a kto mowił ze ma byc krotki .. :wink: ...jesli chcesz cos zmienic to trzeba pomoc..ale aktywnie

wystarczy napisac :ze ó zamkniete piszemy w zakonczeniach rzeczownikow ..ówka , ów ,ówna ..wyj. to skuwka -zasuwka

u otwarte piszemy zawsze na koncu wyrazu ...i na poczatku z wyjatkiem osemka, owczesny ...itd...TU POLE POPISU DLA CIEBIE

owszem byłem banowany :lol: ..ale od Ciebie jako wzorowego "obywatela tego forum " moge chyba wymagac troche innego poziomu ..co ?? :wink: ...

moje ulubione zrzęda , narzekać , (...) , próżny ,żałosny

wtedy bede naprawde przekonany ze chciałes chłopakowi pomoc ...

selimmek - rozumiem ze dobór "ulubionych niewyjasnialnych" jest przypadkowy ;).

oczywiscie :D

Ja tam ide glosowac na selimma - zeby Mu ten Tytul dali !:D