mgrob 11.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Witam wszystkich. Właśnie podpisałem umowę z gazownią i od poniedziałku mam gaz!!!! (Po kilku miesiącach czekania ) Mogę grzać CO, a więc pora na malowanie. Na ścianach mam tynki cementowo-wapienne zacierane piaskiem kwarcowym. Chciałem rozpocząć gruntowanie ścian przed malowaniem na kolor. Mam farbę (Śnieżka) którą zamierzam rozcieńczyć 1:1 z wodą i taką mieszaniną pomalować ściany, kilkakrotnie aż do całkowitego wyrównania koloru. Czy to jest dobry pomysł? Jakiego wałka użyć? Krótkie czy długie włosie? I z jakiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 mgrob,rozcieńczenie to pomysł - wg mnie - dobry na pierwszy raz proponuje pendzel pendzel sciagnie luzne ziarna piasku i wtłoczy farbe w zagłębienia lepiej niz wałek ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Niedawno to przerabiałem.Śnieżka Grunt i wałek sznurkowy. Koniecznie "zrzuć" ziarenka piasku lekko przyklejone do tynku - szpachelką lub siatką ścierną.Grunt Śnieżki jest naprawdę rewelacyjny, dużo lepszy niż rozcieńczona farba. Kup sobie małe opakowanie i "przećwicz" na jakiejś ścianie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgrob 12.03.2006 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Niestety farba już kupiona. Śnieżkę Grunt użyłem do malowania płyt GK na poddaszu. Przed malowaniem zamierzam przetrzeć ściany papierem ściernym aby usunąć resztki piasku. I odkurzyć oczywiścia.A jki wałek? Dłudie czy któtkie włosie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.03.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 ...A jaki wałek? Dłudie czy któtkie włosie?? Mi podpasował z krótkim, ponieważ z długim włosiem potrafił oderwać gips przy malowaniu - jakby robił większe podciśnienie przy odrywaniu się od podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts