bullish 11.03.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Co stosowaliście do izolacji pionowej scian fundamentowych, chodzi mi o dobry i niedrogi "dysperbit"? Czy styropian mozna przykleic na taką masę asfaltową do ściany, czy tez trzeba klejem do styro? Czym lepiej przykleić izolację pozioma (2xpapa) - lepikiem na gorąc, czy na zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 11.03.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Mam tak:- ściany fundamenowe z bloczków- rapówka murów fundamentowych (wyrównanie)- 2xdysperbit- przyklejony styropian Fs-20 grubości 10cm- siatka wklejona w styropian i zaciągnieta klejem- 2 x dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoj 11.03.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 W pelni zgadzam się z Kebuzem.Mam tak samo zrobioną izolację na całym podpiwniczeniu.Żadnych problemów z wodą.Można dać jeszcze folię kubełkową jeżeli jest taka potrzeba, a dysperbit ja dawałem zwykły w wiadrach po 20kg za jakieś 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 11.03.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 czym sie przykleja styropian tym dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoj 11.03.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 klejem do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts