Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PYTANIE PILNE o Kotka z białaczka!!!!!

Recommended Posts

Był tu taki wątek o kotku z białaczka!

(chyba z wroclawia jest kotek)

proszono o pilne znalezienie mu domu i naczej mial trafic do schroniska a ze wzgledu na to ze chory na kocią białaczke - poraktycznie uspiony :(

NIE MOGE TEGO WATKU ZNALESC!!!! :( :-? :-? :-?

nie pamietam tez juz kto go załozył - jesli pamietacie lub lepiej wam dziala wyszukiwarka napiszcie

jedna osoba sie tym zainteresowala - to nic pewnego ale moze jakim cudem

ja nawet nie wiem czy kotek juz nie zostal uspiony :-? chcialabym sie dowiedziec co sie u niego dzieje

bardzo prosze o pomoc.

• 2 weeks później...

NAJPIĘKNIEJSZE TYGRYSY – Toruń – BARDZO PILNE!!! (nr 4641)

Województwo: kujawsko-pomorskie 2005-12-24

Te dwa kotki są bardzo wyjątkowe.

Nie mają długiej, kolorowej sierści, nie mruczą dla każdego.

Życie zostało im uratowane aż 2 razy. Raz od śmierci na ulicy, a drugi od strasznej choroby. Przeżyły to, a teraz czekają na kogoś bardzo wyjątkowego, kto je pokocha, kto da im szansę. Są dość nieśmiałe, ale jeśli ktoś da im dużo miłości i cierpliwości zrozumieją wreszcie, że świat nie jest zły. Są śliczne, kuwetkowe, mają ok 6-7 miesiecy, mają przemiłe - mięciutkie futerka i są pięknie tygryskowe.

Ich sytuację najlepiej, idelanie oddaje fragment książki \"Mały książę\" Antoine de Saint-Exupery\'ego:

\"Lecz jakbyś mnie oswoił, moje życie nabrałoby blasku. Z daleka będę rozpoznawał twoje kroki - tak różne od innych.(...) Twoje kroki wywabią mnie z jamy jak dźwięki muzyki.

Lis zamilkł i długo przypatrywał się Małemu Ksieciu.

- Proszę Cię... oswój mnie- powiedział- Poznaje się tylko to, co się oswoi - powiedział lis. Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma sklepu z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie!

Jak sie to robi? -spytał Mały Książe.

Trzeba być bardzo cierpliwym (...) Bedę spogladać na Ciebie kątem oka, a ty nic nie powiesz. Mowa jest źródłem nieporozumień. Lecz każdego dnia będziesz mógł siadać trochę bliżej...

Gdy bedziesz miał przyjść na przykład o czwartej po południu, już o trzeciej zacznę odczuwać radość. Im bardziej czas się będzie posuwać do przodu tym będę szczęśliwszy. O czwartej będę podniecony i zaniepokojony: poznam cenę szczęścia!

Żegnaj - odpowiedział lis. A oto mój sekret. Jest bardzo prosty: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

Kontakt: Fundacja KOT, e-mail: [email protected], telefon: 698 175 160