kasia64 18.07.2006 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Brawo,brawo, gratuluję zamówionych mebelków kuchennych i nie tylko.Wygląda na to że nawet jakbyście zrejterowali to i tak Wam się uda.Trzymam dalej kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 25.07.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 PIĘKNE ZDJĘCIA PIĘKNYCH GRZYBKÓW I NIE TYLKO ... Jeszcze trochę i zamienimy to forum budowlane na forum dla grzybiarzy Ach jaka szkoda że w lesie jest tak bardzo sucho My również zzekamy z utęsknieniem za pierwszym porządnym grzybobraniem. Na zdjęciach jest wiele ciekawych gatunków grzybków. Mimo późnej pory i tego że nie jestem jakimś wielkim i wytrawnym znawcą grzybów to spróbuję je choć w częsci rozpoznać A więc od góry mamy: 1,2.Szmaciak gałęziasty (ponoć b. dobry grzyb jadalny ale ja osobiście nigdy go nie smakowałem 3.Podgrzybek brunatny (tzw. czarne łebki - dobry grzyb jadalny) 4.Muchomor czerwony ( nie polecam , grzyb jadalny ale tylko 1 raz w życiu ) 5.zdaje się że w takiej kupie rośnie Maślanka Wiązkowa (grzyb niejadalny) 6.Podgrzybek zajączek (jadalny ale smakowo bez rewelacji) 7.chyba też Maślanki (nie mylić z maślakami ) 8.Maślak sitarz (jadalny ale rzekomo gorszy smakowo od maślaczka ziarnistego - jak dla mnie to nie ma różnicy, zbieram tylko młode okazy które idą w ocet) 9,10.Podgrzybki 11. ??? nie mam pojęcia co to za grzybek leży na tym pniu , w każdym razie bardzo smakował zwierzynie leśnej 12,13,14.cała masa podgrzybków 15.Kozaczek czerwony lub pomarańczowożółty (b.dobry grzyb jadalny) 16."Prawusy" czyli borowiczki (najmilej widziane w moim koszyczku ) Jeśli gdzieś się pomyliłem to proszę o poprawkę PS. Gdzie udało się Wam uwiecznić na zdjęciu tą piękną Salamandrę plamistą? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 26.07.2006 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 SUPER Moja Kasia jest znawcą.Ja tylko towarzyszę w zbieraniu.Ale bardzo to lubię.Mamy różne ulubione miejsca w Borach Tucholskich. Salamandra i żmija ze Słowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 29.07.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Wy na pewno zdążycie w 2006, a my??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 29.07.2006 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Myślę, że też zdążycie. Pod warunkiem dobrego (płynnego) finansowania.No i trzeba myślec długo, długo naprzód. Umawiajcie po kilka ekip na raz. Jak ktoś nie wypalił to braliśmy innego. Szkoda tylko że wszystko tak drożeje, także robocizna. Ja wiele rzeczy mógłbym zrobic sam ale nie ma na to czasu. Brak go nawet aby dobrze dopilnowac ekipy. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.07.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 MarcinB, ale Wam to budowanie idzie!!! Dawno tu nie zagladalam, a tu widze juz sliczne tynki, piekne wylewki, wspanialy dach z cudownym kominem... Aż wstid sie przyznac ile wczesniej zaczynalam i na jakim etapie jestem... Macie ladny, duzy dom.., nie dlugo wykonczenowka, to bedzie dopiero interesujace... Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 03.08.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Tempo prac imponujące!!! Dzieki za słowa otuchy! Mi na budowie przydałby się Bob Budowniczy ze słowami "Damy radę!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Ale żonka ma talent do modelarstwa...gratulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 15.08.2006 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Dzięki, przekażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.08.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Tempo prac imponujące!!! Dzieki za słowa otuchy! Mi na budowie przydałby się Bob Budowniczy ze słowami "Damy radę!". Przyjdź do mojej firmy i rzuć jakis trudny temat...dostaniesz odpowiedź "damy radę" (PS - Marcin, mówię o hydraulice ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 15.08.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 No no no !!! Wykończeniówkę czas zacząć Tempo imponujące ! A my ciągle daleko w polu Ps. Ładne makietki kuchni Kasiu No i sama kuchnia super się prezentuje Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.08.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 oj tempo jest faktycznie ogromne świetny pomysł z tymi ścianami na bordowo, bardzo mi się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 29.08.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Zauważyliśmy jeszcze jedno:Skosy i sufity poddasza choć są białe to wspanialeodbijają ciemne i pełne kolory farby na ścianach. Patrząc z dołu z salonu i korytarza (przy otwartych drzwiach do pokoi) widać skosy i sufity w kolorze ścian (niesamowity efekt) Wchodząc wyżej i zaglądając do pokoju skosy i sufity robią się coraz jaśniejsze a oczom naszym ukazują się ciemne ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.10.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Przejrzałem Wasz dziennik i muszę przyznać że Wasz domek strasznie mi się podoba. Moje gratulacje i trzymam kciuki na finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.10.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Marcin śliczny domek, gratuluję Mógłbyś mi napisać jakiej szerokości i grubości masz opaski ze styropianu wokół okien? Kolorek też wyszedł fajnie, myślę o podobnym tylko nie wiem czy zdołam coś wybrać z całej gamy wzornika kolorów możesz podać numer farby/tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 03.10.2006 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Serdecznie dziękuję za gratulacje,Życzę także powodzenia w realizacji planów budowlanych. Szerokość opasek 13 cm grubość 2 cm.Obkładane sitką i małymi narożnikami aluminiowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 11.10.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam, obejrzałam, poczytałam-dom jest śliczny,a rodzinka po prostu super! Zatkało mnie z podziwu nad makietami i domku i kuchni-chciałabym mieć takie zdolności-Kasiu gratuluję! W ogóle czekam z niecierpliwościa na kolejne zdjęcia,szczególnie że są tak dokładne-a każdy budujący potrzebuje przecież podpatrzeć jak powinny wygladać kolejne etapy, zaczrepnąć inspiracji itp. Trzymam kciuki by nadal wszystko Wam się tak sprawnie układało, pozdrawiam cieplutko Sowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 11.10.2006 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dziękujemy za pochwały.Sami też zaczynaliśmy od czytania dzienników.Jest to świetna pamiątka. Życzymy powodzenia Kasia, Marcin i Asia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_nia 02.11.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Gratulacje super macie domek,makiety Kasi też bardzo mnie użekły,Kasiu bardzo Ci zazdroszczę takich umiejętności,bardzo podoba mi się kolor elewacji Waszego domku i kolor opasek wokól okien,Marcin mógłbyś napisać jaki to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 02.11.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Marcin B mam pytanie, zauwazyłam, że macie ogrzewanie podłogowe, napisz proszę czy wygrzewaliście podłogę przed położeniem płytek. Nie wiem czy sciągać już kafelkarza czy też wstrzymać się do momentu podłączenia domu do gazu i wygrzania podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts