Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Biedronki w Wódce"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aaaaa, przepraszam, byłam i na 1stronie, masz masz pare zdjątek..

z czego masz ten zewnetrzny taras?? a schody wew??

fajnie fajnie to wyglada...eh..... a teraz my na pudłach, jeszcze pare tygodni, a pudła też zbieram, zbieram, i wydawało mi się że nam starczy, jest koło 20szt..a ty mnie zbiłeś z tropu, ..to może trzeba dozbierać jeszcze....

Hej - schody są sosnowe, a taras.. hmm, chyba też :lol: - nie pamiętam, dawno to było - tzn. konstrukcja nośna bo desek jeszcze nie ma - a wymyśliłem sobie drewno egzotyczne, które niestety kosztuje, ale nie trzeba co roku malować. Te belki konstrukcyjne były malowane przed 2 laty a wołają już pędzla dosyć głośno :wink:

Co do pudeł - nasza firma przeprowadzkowa wypożycza je nieodpłatnie za kaucją - osobiście polecam to rozwiązanie, bo "sklepowe" są często albo za duże albo za małe, albo są uszkodzone... Nam poszło lekko licząc ze 100 szt :o łącznie z tymi co nam panowie dowieźli.

Tak mnie naszło jeszcze jedno przemyślenie - kładąc instalację elektryczną warto dać w każdym narożniku pokoju w odległości powiedzmy z 50 cm od samego narożnika po 2 puchy, i je zatynkować, niekoniecznie od razu montować gniazdko. Myśmy wszystko niby zaplanowali i w zasadzie jest ok, z tym że mamy sporo gniazdek niewykorzystanych (większość ;) ) i kilka, których nie ma, a by się przydały.

A wracając do tematu internetu - dziś mam edge'a na 2-3 kreski i jest naprawdę ok. Więcej mi nie trzeba.

• 2 weeks później...

Dzięki za piękne życzenia od pięknej nieznajomej ;)

Ja też życzę wszystkim Gościom mojego dzienniczka samych radosnych chwil, a w Święta - krótkiego przystanku, oddechu, nabrania dystansu do codziennej gonitwy i przemyślenia krótkiego, ale jakże ważnego pytania - czy dom dla nas, czy my dla domu? ;) Bo czasem lubi się to nam pomieszać... :roll:

Hej

Fajnie, że wrzucasz co tam słychać u Was :D Ciekawie sie czyta jak wygląda życie w "praniu" po przeprowadzce ... :wink:

Co do drewna masz rację. Też byłem w szoku " miałem całą masę ścinków po więźbie. Skłądaowałem w otwartej chałupie, tylko mającej dach w skrzyniach zbitych z palet. Myślałem że wszystko powysycha na wiór.

A gdzie tam :evil: Jak uprzątałem przed tynkami, to drewno na spodzie mokre i popleśniałe. A na zewnątrz jak teraz leży, często nieprzykryte, bardziej suche jest :o

Co do rur od DGP : adam_mk opisywał bodjaże cos takiego, żeby rurę "fabryczną" owinąć np. paskiem 10 cm wełny mineralnej i wszystko razem zawinąć w folie taką rozwijaną z rolki, często owijają nią palety ... Taką "parówkę" zrobić. Podobno sie mocno poprawia parametry ..

pozdrawiam, majki

• 1 year później...
  • 1 year później...

Cześć Kropi :)

Szukałam kiedyś działki w Twojej okolicy i kilka privów nawet wymieniliśmy - pamiętasz?

Były to moje początki na FM :rolleyes:

Wiele działek się przewinęło, szukaliśmy kilka lat, na przeciwnych krańcach Łodzi - aż zatoczyliśmy koło i w sumie wylądowałam bardzo niedaleko tej pierwszej... :cool:

Pozdrowionka!