Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Biedronki w Wódce"

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś rzadko do nas zaglądasz, nie chciała góra do Machometa... czy odwrotnie...

Spotkanie grupu Łódzkiej podobno 20 stycznia. w Manufakturze. To tak dla porządku.

Zasadzam się na tego twojego-Honoratowego kierbuda. Myślisz, że on da radę? O ile wiem, canna też go wzięła..

Ja w sumie nadal nie wiem, czy zacznę na wiosnę, ale jak nie, to latem. Kierbuda jednak powinnam zacząć szukać :cry:

No to dupa, 20 mam dyżur :-( - od tego miesiąca zaczynamy spłacać raty z kapitałem, więc muszę się trochę bardziej postarać... :roll: ale bawcie się dobrze, oczekuję fotorelacji ;-)

A co do kierownika L. to dla gości takich jak ja, którzy wszystko gubią, zapominają i do tego nie znają się na budowaniu osoba taka jest wręcz warunkiem sine qua non nie tylko dokończenia, ale nawet rozpoczęcia budowy :lol: . Byliśmy umówieni, że do stanu developerskiego Piotrek prowadzi wszystko łącznie z zakupami i finansami, ja załatwiałem elektrykę, wod-kan i okna i w zasadzie nie musiałem się pojawiać na budowie poza tymi oknami, gdzie wolałem gości pilnować. Tylko dzięki niemu ta chałupa w ogóle stanęła ;-) . Facet jest mądry i zna się na rzeczy, tylko strasznie zalatany... ale nigdy nie zdarzyło się, że nie ma czasu się spotkać czy coś takiego.

Przy wykończeniówce nie jest to już aż tak konieczne, myślę że teraz już damy sobie radę, tym bardziej że takie materiały i tak wybiera się samemu (ewentualnie z żoną ;-) ) - stemple kierownika będą potrzebne w zasadzie tylko dla banku. A malowanie i układanie paneli to i tak sam zrobię ;-)

Kropi, ja cię nauczę 8)

Lekcja pierwsza - głośno i wyraźnie powtarzamy słowa na k.., h..., s..., no i może jeszcze być j... :wink:

lekcja druga - wplatamy te słowa w naszą wypowiedź, co kilka słow takie jedno z listy

lekcja trzecia (i ostatnia) - słowa z listy stanowią trzon naszej wypowiedzi. Resztę dodajemy bardzo oszczędnie :wink: :lol:

Teraz możesz iść na rozmowę 8)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Z uwaga śledzimy postępy w budowaniu Twojej Biedronki. My budujemy "Grzesia" z Achetonu, który to układ pomieszczeń ma prawie identyczny jak w Twoim domku, a jest kilka metrów kw. mniejszy. Planujemy ogrzać naszą chatkę elektryką + kominkiem z DGP ( bliskość lasu, czytaj : nasi znajomi drwale zawsze coś doktorowi zostawią). No i wydało się, że wśród nas jest kolejny lekarz. Zaczynamy może w lipcu, pełna zależność od "panów murarzy".

Oczywiście że sie boimy, coraz bardziej, czy sie uda.

Szkoda że nie mieszkamy bliżej, na pewno przyjechalibyśmy obejrzeć.

Jesteśmy z Gór Świętokrzyskich.

No już bez przesady, daleko nie jest :lol:

Szkoda, że nie mam takich znajomych drwali ;-)

Nie boją się tylko ludzie bez wyobraźni, a przy budowie akurat tej cechy nigdy za mało :-)

Co do Grzesia to jest to praktycznie ten sam projekt, osobiście polecałbym poszerzyć "salon" o co najmniej 1 metr (jak się wstawi tam cokolwiek to się robi graciarnia) i podnieść ścianę kolankową na pięterku o 2 rzędy pustaków, przy tej wysokości będzie wam ciasnawo.

U nas wydłużenie chałupy nie wchodziło niestety w grę, bo kupiliśmy już wybudowane fundamenty a dom stoi na skarpie, więc przedsięwzięcie byłoby raczej z tych kosztowniejszych.

No to będziemy mieli graciarnię !!! Bo jesteśmy juz na etapie wyboru ekipy, a pozwolenie leży w szufladzie na samym jej dnie od października.

Nie poszerzymy więc już. W ogóle zmian nanieślismy niewiele, dodatkowe okno

w salonie - na nasz las - może chociaż będzie jaśniej, co zwiększy optycznie naszą graciarnię.

Ze ścianką masz rację. No i chcemy zamienić schody zabiegowe na dwubiegowe.

Mysląc przyszłościowo powinno starczyc miejsca dla nas dwojga i od czasu do czasu naszych gości, latem przyjeżdżają dość tłumnie na naszą wiochę, ale wtedy ogromny ogród i cała nasza działka ( 2 ha !!) staje sie naszym domem.

Taki ze mnie doktor rolnik !!!