vanderbobo 13.03.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 620zł brutto za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 13.03.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 800 zl za m3 belki modrzewiowe na strop drewniany i ganki zewnetrzne i 650 zl za m3 za belki swierkowe na wiezbe bez impregnacji z transportem.pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 14.03.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Sono, gdzie kupowałeś modrzew? (też buduję się w okolicach Bydgoszczy).W tej chwili przeciera mi się modrzew kupiony w lesie, ale wygląda na to, że trzeba będzie dokupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 15.03.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Miałem taka sama sytuacje. Kupilem modrzew w lesie 13 m3, i 7 m3 swierka, pocieli mi to w tartaku w Reptowie i mi zabraklo. Kupilem reszte tzn. 6m3 modrzewia -belek pocietych na wymiar i 11 m3 belek pocietych ze swierka w tartaku Izbica Kujawska, wlasnie mi to tna i moze w przyszlym tygodniu bede odbieral. Pozdrawiam sono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izwo 16.03.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 za 6,5 m3 sosna impregnowana cięta na wymiar wraz z dowozem 70 km i montażem dachu kopertowego 145m2 6400 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 16.03.2006 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 iz+wo daj mi namiary, jak rozumiem jest to cena drewna + montaz więźby i czy wykonawca jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.04.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Dostaliśmy propozycję:580 zł za m3 więźby impregnowanej (świerk lub jodła) z transportem.10 zł za m2 postawionego z niej dachu (robocizna).Chyba do przyjęcia te ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 30.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 770 M3 BEZ VAT SOSNA DREWNO IMPREGNOWANE JESZCZE JEDNA UWAGA PONOC POD BLACHODACHÓWKE NIE POWINNO IMPREGNOWAC SIE DREWNA W ROZTWORZE SOLNYM BO TO PRZYSPIESZY KOROZJE ALE O TYM NIECH SIE FACHOWCY WYPOWIEDZA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.04.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Sosnowa więźba? Nie za miękkie drewno? "Nasz" wykonawca twierdzi, że z sosny się więźby nie robi. A co do impregnowania, to mamy spokój - nie kładziemy blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 30.04.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Agduś uśmiecham się do Ciebie nieśmiało i pytam czy mozesz mi zdradzić namiary gdzie to ta więźba? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.04.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 UWAGA PONOC POD BLACHODACHÓWKE NIE POWINNO IMPREGNOWAC SIE DREWNA A ja słyszałem, że w Niemczech mało kto impregnuje więźbę. Większość domów robi się z drewna nie-impregnowanego. Ktoś może to potwierdzić? Ja płacę 600 zł netto za nieimpregnowaną więźbę. Impregnację robiła ekipa przed montażem (natryskowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.05.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 VAT na drewno jest 7%, gdy jest nieprzerobione, czyli kupowane w lesie w postaci kłód. Bzdura. Drewno od maja 2004 roku ma 22% VAT za wyjątkiem drewna opałowego S4 i drobnicy opałowej M2 oraz zrębków opałowych. Cała reszta ma 22% VAT. Pewne gotowe elementy mogą podlegać zwrotowi ale te znajdziecie w stosownym wykazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 01.05.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Sosnowa więźba? Nie za miękkie drewno? "Nasz" wykonawca twierdzi, że z sosny się więźby nie robi. No to mnie zatkało,czyżby dębowa a może z akacji??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.05.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Sosnowa więźba? Nie za miękkie drewno? "Nasz" wykonawca twierdzi, że z sosny się więźby nie robi. A co do impregnowania, to mamy spokój - nie kładziemy blachy. Może to najwyższy czas na zmianę wykonawcy. Co będzie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 01.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Ja narazie jestem przerażony - na terenie łódz i pod łodzią - kurde - kasa do wydania około 600-850 zł za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.05.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Może to najwyższy czas na zmianę wykonawcy. Co będzie dalej? Czemu? Po prostu zrobi nam więźbę z jodły albo świerka. Szczerze mówiąc zawsze uważałam sosnę za miękkie drewno. W dodatku ma dużo dużych sęków. No ale, skoro moje zdziwienie wywołało tak żywą reakcje, to może się i robi więźbę z sosny... Tak czy inaczej w górach mają więcej jodeł i świerków, więc z sosny nie robią i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.05.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Ja narazie jestem przerażony - na terenie łódz i pod łodzią - kurde - kasa do wydania około 600-850 zł za m3 A sprawdzaliście ile by kosztowało kupienie drewna z lasu i oddanie do przetarcia w jakimś tartaku. Do tego zostaną Wam deski na szalunki lub deskowanie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 02.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Czemu? Po prostu zrobi nam więźbę z jodły albo świerka.Szczerze mówiąc zawsze uważałam sosnę za miękkie drewno. W dodatku ma dużo dużych sęków. No ale, skoro moje zdziwienie wywołało tak żywą reakcje, to może się i robi więźbę z sosny...Tak czy inaczej w górach mają więcej jodeł i świerków, więc z sosny nie robią i już.Dużo sęków to mają kawałki z wierzchołka a kłoda ma nie mieć sęków w przeciwieństwie do jodły albo świerka z których te sęki dodatkowo wypadają po wyschnięciu.Dlaczego jak mieszkasz w Niepołomicach chcesz budować z jodły,która rośnie w górach a nie ze sosny,którą masz pod nosem w puszczy tak jak wszyscy w powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.05.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Czy to prawda , ze sosna z gor jest gorsza na wiezbe niz z typowych lasow sosnowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.05.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Czy to prawda , ze sosna z gor jest gorsza na wiezbe niz z typowych lasow sosnowych ? Jesli rośnie na słąbych górskich siedliskach to może być wręcz odwrtotnie czyli będzie lepsza. Gorsze warunki = mniejsze przyrosty = gęstsze drewno = bardziej twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts