krzychu74 10.02.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Pytanie jak wyżej, czy ktoś może zna wartość opałową miału węglowego ? Pytam o to, gdyż w mojej okolicy są bardzo poularne piece na miał, ogrzewanie wychodzi najtaniej, jednakże chciałbym teoretycznie sparawdzić, jaka jest w moim przypadku różnica w cenie ogrzewania: gazem, węglem i miałem. Gaz i węgiel już mam, potrzebuję jeszcze policzyć miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serwiz 10.02.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Wartośc jest dość szeroka bo od 20 do 25 MJ/kg. Dla naszego rodzimego miału przyjmij górną granicę 23 MJ/kg, bo ten kaloryczniejszy jest z Syberii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 10.02.2003 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts