szerman 12.03.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witam,Mam pytanie co sądzicie o tym projekcie- dom Granada z pracowni Opus. Za wszelkie uwagi, opinie, propozycje zmian będę wdzięczny.Nie wiem czy mi się uda, bo robie to pierwszy raz:) ale załaczam link do projektu http://www.opusdom.pl/Projekty/Pomiedzy/Granada/granada.html Pozdrawiam i czekam na reakcję Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 12.03.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 To może ja: Rzuty:- brak spiżarni przy 164 m2 powieżchni uzytkowej !?- garaż na 2 auta 30 m2 - może być za mały.- niewygodne przejcie do gabinetu przez jadalnie i salon- schody jako główna ozdoba salonu i jaldalni - słup w salonie elewacje:- na froncie na siłę domontowane okno z balkonem odrzucone przez bryłę garazu na bok - mimo to nadal przylepione do garażu ale już przesunięte w stosunku do wejcia - powoduje wizualny bałaganik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.03.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dom mi sie podoba. Jeżeli chodzi o spiżarnię to na pewno można jakoś ją wygospodarować albo obejść się bez niej. Zauważyłam, że wszyscy "z bloków" usilnie chcą mieć oddzielnie spiżarnię, garderobę i pralnię. Nie zawsze jednak to wszystko w domu jest. Ja również uważam,że garaż może być trochę mały na 2 samochody, chyba, że będzie duży na jeden. Na poddaszu trochę małe pokoje. No i okna dachowe w pokojach. Wiem, że przy takim dachu muszą być ale dla mnie pokój z samymi dachowcami jest trochę przytłaczający. Schody zajmują faktycznie dużo miejsca i są częścią salonu (chociaż ładne schody mogą być ozdobą). Zaletą jest przestrzeń na dole, można robić imprezy Projekt ładny, przeanalizujcie sobie wszystko po kolei i wtedy będziecie wiedzieć czy to już ten. Dużo zależy też od tego ile osób będzie mieszkać, od jakiej strony świata jest wjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 14.03.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam! Dla mnie jest to kolejny projekt , gdzie dom jest dodatkiem do garażu!!! Wyeksponowany duży garaż przykuwa więcej uwagi! Sam układ pomieszczeń nie jest zły,przestronny salon ,tylko ten słup po środku psuje nastrój Góra jak na tak duży i drogi dom wydaje się przytłaczająca ,trudno wywnioskować jaka jest wys. ścianki kolankowej! A sam dach pochłonie spore fundusze!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szerman 14.03.2006 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam,Dziękuję za opinie.. garaż chyba nie będzie za mały bo jest dosyć szeroki, piękna drewnana klatka schodowa przy salonie i doświetlona jadalnia to chyba zaleta, a słup.. no cóż pewnie nie da się go usunąć ale można go ładnie zakomponować z jakąś okładziną. Poddasze wydaje się całkiem przestronne- myślicie, że można by zrobić lukarny? Pozdrawiam i czekam na dalsze opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.03.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam! Dla mnie jest to kolejny projekt , gdzie dom jest dodatkiem do garażu!!! Wyeksponowany duży garaż przykuwa więcej uwagi! Sam układ pomieszczeń nie jest zły,przestronny salon ,tylko ten słup po środku psuje nastrój Góra jak na tak duży i drogi dom wydaje się przytłaczająca ,trudno wywnioskować jaka jest wys. ścianki kolankowej! A sam dach pochłonie spore fundusze!!! Pozdrówka! tym razem to mi pozostaje powiedziec ze sie z Toba zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.03.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 powiem jeszcze cos...kompletnie nieprofesjonalnego niby tu nie ma jakis bledów ale... jakis taki ten projest... niesympatyczny (mowilam ze nie bedzie profesjonalnie - ale to byla pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy po obejrzeniu tego projektu - jakis taki wyyyysilooony, wymęczony, bez iskry , pomyslu i serca zaprojektowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szerman 14.03.2006 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 no nie załamujcie mnie.. mnie się projekt podoba i nie zgadzam się że jest niesympatyczny.. no ale ile ludzi tyle opinii.. czekam na dalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 szerman napisalam ze mowie o swoim odczuciu i ze to co napisalam jest nieprofesjonalne wiec mowimy tylko i wylacznie o moim wrazeniu a nie merytorycznych arspektach tego projektu (ale madrze napisalam ) inna rzecz ze oceniam suchy, anonimowy projekt - na papierze a nie indywidulana budowle Inwestora błędów projektowych nie widze a kazdy przeciez buduje swoj dom i nadaje mu charakterystykę i swoje pietno ( nie powstana 2 identyczne domy z tego samego projektu typowego) ps. popatrz sie na projekty Domusa - sa podobne ale jakies takie... o oczko wyżej moim zdaniem ( to tez rzecz gustu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szerman 15.03.2006 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 zielonooka .. racja to jest nasza ocena albo się podoba albo mniej.. a co do projektów Domusa hmm.. też napisze o swoim odczuciu- są ładne.. ale jakieś takie na jedno kopyto robione:) takie moje wrażenie (rzecz gustu:)) aha wiadomo już że słupu w salonie nie będzie:) da się go usunąć (przeprojektować) A znacie jakiś projekt który przy tej szerokości będzie miał podwójny garaż i wygodną kuchnię od frontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 http://archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990500&ProjID=507 http://archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990500&ProjID=374(tu jestem ci w stanie podac nawet przyblizony kosztorys tego domu;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ciut szerszy http://www.archon.com.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m43d0ed0783d69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szerman 22.03.2006 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ta Letycja jest całkiem ładna, ale funkcjonalnie nie odpowiada.. chyba jednak Granada może ktoś ma jakieś sugestie- lepiej zostawić podział na pomieszczenie gospodarcze i kotłownię czy raczej połączyć w jedno pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts