mako5 27.08.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 czy macie jaąś wiedzę na temat działania urządzeń które wpuszczają sygnał tv do sieci ethernet? np: http://sklep.kg.net.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=21331 To zwykłe urządzenie sieciowe więc jaką więcej wiedzę potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 27.08.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 albo to http://www.slingmedia.com/go/slingbox-pro To też zwykle urządzenie sieciowe. Pisaliśmy tu o transmisji zwykłego sygnału analogowego po skrętce. Można to zapewne przerobić na cyfrę i słać normalnie siecią TCP/IP ale nie o tym była mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 28.08.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ufff, ale sie ciezko przebic. Wszyscy juz w pracy i od razu rzucili sie na forum (nie cierpie owczego pedu). Co do pytania, to inni ci juz doradzili. Ale z mojej strony pytanie, czy to nie tobie przypadkiem pani architekt wszystko projektuje i odbiera od wykonawcow i czy nie mialo byc tak swietnie, jak zapewniasz w innym poscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 28.08.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Kładź śmiało. Ja zrobiłem typową instalację (5 głośnikową) wychodząc z prostego założenia iż wersje kina domowego 5.1 i 7.1 startowały prawie równocześnie, a filmy nagrywają w 5.1... A to ciekawa teoria. I rozumiem że nośniki DVD (na których mamy zwykle 5.1) i Blue Ray (7.1) też startowały prawie równocześnie? Co do kładzenia kabli to bez peszli, gdyż pozorna jest możliwość ponownego przeciągnięcia nowego kabla. Fakt. Kable telekomunikacyjne kładłem koło siebie (tzn. sieć, telefon, TV) i nie wiem dlaczego telefon nie mógłby być koło sieciowego - większość i tak stosuje skrętkę ekranowaną... Większość? Jaka większość? Ja mam zwykłą i nie narzekam. I też nie widzę problemu w pociągnięciu kabla skrętki obok telefonicznego. Co więcej skrętka bardzo dobrze działa jako kabel telefoniczny. W końcu po to kable są skręcone aby wrażliwość na zakłócenia była niska . Myślę że można by nawet testować w jednej skrętce LAN i telefon - do LANu dwie pary starczą a do telefonu dowolna z pozostałych dwóch par. Miałem tak zrobione gdy miałem za mało skrętek w ścianach i działało bez zarzutu. Jednak tego akurat nie polecam bo wiadomo że pewniej jest w osobnej skrętce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 28.08.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ufff, ale sie ciezko przebic. Wszyscy juz w pracy i od razu rzucili sie na forum (nie cierpie owczego pedu). Co do pytania, to inni ci juz doradzili. Ale z mojej strony pytanie, czy to nie tobie przypadkiem pani architekt wszystko projektuje i odbiera od wykonawcow i czy nie mialo byc tak swietnie, jak zapewniasz w innym poscie? A komu i na jakie pytanie odpowiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts