krasnal04 24.10.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 czy ktoś budował SKRZATA C115? szczerze mówiąc zakochałem się w tym projekcie Może ktoś wyleje mi wiadro zimnej wody na łeb? jak nie - to jest to miłość od pierwszego wejrzenia... http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=330&action=showProject http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_330_8.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal04 25.10.2005 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 coś nikt nie podziela mojego zachwytu. Może więc ktoś obiektywnie skrytykuje (bo ja mam klapki na oczach) z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 25.10.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 coś nikt nie podziela mojego zachwytu. Może więc ktoś obiektywnie skrytykuje (bo ja mam klapki na oczach) z góry dzięki bardzo podobny jest jeszcze bliski http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=251&action=showProject i zreczny http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=252&action=showProject , oba trochę wieksze i chyba przez to bardziej mi sie podobaja, aczkolwiek sama bryła domu jest super. A i wykorzystanie przestrzeni w zasadzie jak dla mnie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 25.10.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Bardzo sympatyczny domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal04 25.10.2005 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Irma - dzięki za namiary na faktycznie fajne domki. Co najlepsze - odkryłem klucz do tych wszystkich - domków : ich autora Pana Biryło (a z zawodu wcale nie jestem detektywem ) Więc nie dziwne, że są podobne. Inna sprawa, że jeszcze kilka dni mówiłem C115 i nic innego. Teraz znalazłem kolejny domek dla krasnoludków (z tego samego klucza): C113. Podobna powierzchnia, daszek jak czapka skrzata ; a ma pokój na parterze. Tylko zajmuje miejsce na działce - a ja mam działkę dla krasnaludków: http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_329_8.jpeg http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=329&action=showProject No i oczywiście zaczynają się dylematy. Zależy mi bardzo na minimalnych kosztach - i coś mi się wydaje że dach w C113 może być droższy... może ktoś rzuci fachowym okiem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 25.10.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 kolejny domek dla krasnoludków (z tego samego klucza): C113. Podobna powierzchnia, daszek jak czapka skrzata ; a ma pokój na parterze. pozdrawiam ten chyba ma troche lepiej wykorzystana przestrzen dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 25.10.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Witam, moim zdaniem C113. Ma lepiej rozwiązany wiatrołap - nie można dostać w nos drzwiami od garażu; większe sypialnie przy takiej samej pow. salonu i kuchni; brak okienka w spiżarni - jest i tak malutka i okno zabiera miejsce na półki; w C115 też niby można je zlikwidować, ale wtedy elewacja na tym ucierpi; sypialnia na dole ma swoją łazienkę, sypialnie górne - swoją; w C115 ktoś będzie musiał biegać po schodach w szlafroku albo piżamce; chociaż jedna sypialnia bez skosów- łatwiej ją umeblować; lepiej chyba wyglądają na tarasie drzwi balkonowe od sypialni niż drzwi od pom. gosp. Stawiam na C113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal04 25.10.2005 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Dzięki za podpowiedzi i chętnie wysłucham więcej. Inna sprawa, że podobno wybory wczoraj się skończyły - natomiast dla mnie dopiero się zaczyły - i to POWAŻNE wybory pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 14.11.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 czy ktoś buduje C115 z muratora http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=330&IdKolekcji=21&&action=showRzuty&ver=mirrorjeśli tak to może podzieliłby się ze mną swoimi doswiadczeniami w sprawie tego projektu. Za przeciw plusy minusy, koszty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal04 14.11.2005 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Cieszę sie, że ktoś poza mną też się zastanawia nad tym projektem. Raczej skłąniam się do C115 ale zwrócił tez moją uwagę c113. w tym wątku już pare słów było powiedziane:http://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=57710&highlight=c115&sid=b716ce1ff268b94e6afc71c71568eb83pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 15.11.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 projekt C115 bardzo nam sie podoba, c113 niestety przez ten garaż może mieć problem z usadowieniem na naszej działce ma 18,5 metra szerokości. Myśleliśmy też o C77A ale ten jest mniejszy, przytulniejszy i napewno tańszy. Chętnie bym sie czegoś dowiedział od kogoś kto buduje ten domek a moze już wybudował - może podzieli sie doświadczeniami, kosztorysami bo to na etapie liczenia sił na zamiary najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal04 17.11.2005 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Witam, Rozmawiałem ze znajomym kierownikiem budowy, który prawdopodobnie w przyszłości będzie prowadził moją budowę. Stwierdził, że stan surowy zamknięty w C115 można spokojnie zamknąć w kosztach poniżej 90 tys. zł. Ma doświadczenie na budowach więc chyba są to słowa wiarygodne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 29.11.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 czyżby nikt nie miał doświadczenia z budową c115. Krasnalu a masz jakieś materiały dotyczące tego domku? bo ja narazie tylko to co dostępne jest na stronie internetowej i tam niestety nie ma dostępnych żadnych kosztorysów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnal04 29.11.2005 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Witam, Jeszcze projektu nie kupiłem - zamierzam w grudniu (decyzję już podjąłem). Odrobinę więcej informacji jest w ostatnim katalogu domów muratora.W porównaniu ze stroną jest tam jeszcze przekrój i kosztory stanu surowego zamkniętego z zestawieniem materiałów (mini zestawieniem). Kosztorys mówi o 95 tys zł. Mówią że jest on trochę zawyżony - ceny warszawskie. C115 jest w tym katalogu nowością - obawa\iam się że to znaczy że te domy w najlepszym przypadku dopiero powstają. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 17.12.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Też się zastanawiam nad tymi projektami C113 i C115, chociaz biorę pod uwagę C77a, M05, M05a - szukam opninii,komentarzy, fotek i nie bardzo moge znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 17.12.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Tez sie zastanawiam nad tymi projektami. Jak znaleźć tych co je budują lub juz zbudowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 08.02.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 czy znalazł się ktoś nowy kto chciałby wybudować ten domek.A co u ciebie krasnalu - robota wre czy została odłożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izydor 09.02.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam,mnie również spodobał się c115 i razem z żoną teraz go "omawiamy" ale myślę że pozostaniemy przy tym domku. teraz jestem na etapie dogadywania sie z właścicielem działki tzn. doszlismy do porozumienia ale czekają go teraz regulacje spadkowe, zrzekanie się itp, trwa to już miesiąc i końca nie widać, po rozmowie z notariuszem myślę że na kwiecień-maj to się wyjaśni a potem czeka mnie biurokracja itp. myślę że w tym roku chociaż fundamenty zalęję. Mimo że jescze nie buduję to zchęcią dołącze do miłośników" skrzata" i sobie pogadamyPozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiul 19.02.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 witammy wreszcie zdecydowaliśmy sie i zakupiliśmy projekt c115 SKRZAT.Wybieraliśmy z kilku projektów ale tu przeważył stosunek fukcnjonalności i wyglądu domnku do jego ceny.Rozmawiałem z firmą która będzie nam go budować i kosztorys muratora jest realny.Budowę rozpoczniemy za około 2 miesiące w Gdańsku i będziemy mogli dzielić się spostrzeżeniami.Jeśli ktoś z Was już zaczął lub zbodował ten domek to prosimy o wszelkie opinie i informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKa 12.03.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Czy ktoś z Was buduje lub wybudował dom wg projektu Muratora - C115 Skrzat? Jeżeli tak, a chce się podzielić swoimi uwagami na jego temat to byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ jesteśmy zainteresowani zakupem tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts