jaskul 12.03.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witaj domek sliczny też jesteśmy zainteresowani jego budową działeczka już kupiona mamy nadzieje ze za 3-4 lata będziemy w takim mieszkać. polecam linki: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57710&highlight=c115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKa 12.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Wielkie dzięki za szybką reakcję i namiary na link dot. skrzata. Wiedziałam, że na forumowiczów Muratora można liczyć! A tak na marginesie to zazdroszczę działeczki, bo nasza dopiero w sferze marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 13.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38547&highlight= zobacz jeszcze wątek odnośnie bliźniaczego projektu i ten - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=58887&highlight= no i czekamy czy ktoś już Skrzata wybudował i się doświadczeniami podzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 19.03.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 mam pytanie do budowniczych skrzata albo do posiadaczy projektu - jaka jest wysokość pomiesczeń na poddaszu ile wynosi sciana kolankowa, czy te pomieszczenia są ustawne - praktyczne - ma może ktoś przekroje przez nasz wymazony domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasminaa 20.03.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Wita kolejna wielbicielka skrzata. Tylko zastanawia mnie to poddasze- czy te sypialnie nie będą za małe? Nieustawne? Ciemne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 05.04.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam !Własnie w dniu dzisiejszym składam zamówienie na projekt SKRZATA (C115) i szukałem na tym forum jakiejś podpowiedzi co do adaptacji projektu. Tymczasem okazuje się, że bedę wśród tych którzy szlak będą przecierać.Może jednak ktoś już wprowadził ciekawe zmiany w projekcie ? Sam planuję przeniesienie łazienki na parterze do pomieszczenia gospodarczego. Scianę nośną oddzielającą łazienkę i hol od salonu chcę zastąpiś filarem i uzyskać tym samym znacznie wiekszy salon. Proszę o opinie i co do proponowanych zmian, a jesli ktoś już realizuje ten projekt to proszę o podzielenie się doświadczeniami.http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=330&IdKolekcji= PozdrawiamSkarbnik[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 05.04.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam !SKRZAT (C115) podoba się mi i mojej zonie i własnie dzisiaj zamawiamy jego projekt.A czy pan już realizuje swoją budowe SKRZATA ? pozdrawiam Skarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gourmand 05.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Skrzaty, leśne ludki, krasnale...... kto je widział i gdzie? Wielu widziało je w kinie. Do tego jeszcze czarodziejski napój - Polo-cocta. To działało na skrzaty. Specyfik ten jest już produkowany na skalę przemysłową i jest ogólnie dostępny na rynku. Może to wystarczy do tego żebyś stał się właścicielem praktycznego i urokliwego domu? Myślę jednak, że twój przyszły dom podobnym prawom nie będzie podlegał. Czy może o to ci chodziło? Z całym szacunkiem, szanuj czas forumowiczów.Na początek wklej link do tego domu, a później napisz czego oczekujesz od forumowiczów. Napewno wyrażą swoje opinie,podpowiedzą, pomogą itd.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 05.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 jeszcze nie zdecydowałem jaki projekt wybiorę, ale podoba mi się domek z pracowni Lipińskich. Niestety jest on większy i droższy - dlatego sie waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 12.04.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam ! Właśnie w dniu dzisiejszym otrzymałem projekt SKRZATA (C115) i ponownie szukam na tym forum jakiejś podpowiedzi co do adaptacji projektu. Tymczasem okazuje się, że bedę wśród tych którzy szlak przecierają. Może jednak ktoś już wprowadził ciekawe zmiany w projekcie ? Sam planuję przeniesienie łazienki na parterze do pomieszczenia gospodarczego. Scianę nośną oddzielającą łazienkę i hol od salonu chcę zastąpiś filarem i uzyskać tym samym znacznie wiekszy salon. Proszę o opinie i co do proponowanych zmian, a jeśli ktoś już realizuje ten projekt to proszę o podzielenie się doświadczeniami. http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=330&IdKolekcji= Pozdrawiam Skarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 17.08.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 w końcu odezwał się do mnie ktoś, kto rownież beedzie budował SKRZATA. A już się obawiałem, że będę osamotniony. Jest to naprawdę piękny, maly domek a przy tym w pełni funkcjonalny - polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 23.08.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 podciągam pytanko czy ktoś buduje, lub zbudował taki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 24.08.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam ! Minęło kilka miesięcy a na tym forum nadal jestem jedynym, ktory przyznaje się do budowy C115. Obecnie jestem na etapie wznoszenia ścian konstrukcyjnych parteru. PozdrawiamSkarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 24.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 czesc Skarbniku a gdzie budujesz swojego skrzata, masz może jakieś zdjęcia z budowy, jakieś zmiany w projekcie robiłeś? Czy nie uważasz że pokoiki na górze sa troche małe - myślałeś o podniesieniu ściany kolankowej?czy kosztorys Muratora wg ciebie jest realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 24.08.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Buduję w Głogowie, woj. dolnośląskie (100 km na północ od Wrocławia). Fotek do tej pory nie robiłem ale chyba na to przyszedł czas. Jesli chodzi o zmiany w projekcie to:1) likwidacja łazienki na parterze i powiększenie salonu o jej powierzchnię,2) zastąpienie ściany nośnej oddzielającej salon od łazienki i przedpokoju słupem co znaczaco zwieksza przestrzeń,3) podzielenie pomieszczenia gospodarczego wzdłuż komina i urządzenie małej łazienki pod schodami.4) rezygnacja ze spiżarni i powiększenie kuchni o jej powierzchnię. O podnoszeniu ściany kolankowej nie myślę z powodów:1) obawiam się zepsucia bryły, ktora nam się podoba,2) podnoszenie ściany to wzrost kosztów budowy,3) pokoiki i tak są wieksze od tych ktore mam do dyspozycji w mieszkaniu. Kosztorys Muratora wydaje mi się realny. Do tej pory mogę porównać jedynie stan "0" ale na tym etapie jestem poniżej kosztporysu Muratora. Stan surowy zamknięty powinienem osiągnąć na poziomie kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 25.08.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 oj to troche daleko od Łodzi na odwiedziny Poczekamy może ktoś będzie budował bliżej. Jeśli bys kiedyś miał troche czasu to porób zdjęcia z budowy chętnie pooglądamy. I pisz o wszelkich problemach lub wg ciebie niedociągnięciach projektu. Gratulujemy pięknego domku i mamy nadzieję że też kiedyś u nas taki powstanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 25.08.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Dziękuję za gratulacje ale to jeszcze za wcześnie. Myślę, że w listopadzie będe miał stan surowy zamknięty i wtedy może uznam, że już coś jest osiągniete. Fotki chyba zrobię jeszcze dzisiaj i przedstawię je tutaj.Czy ty również nosisz się z zamiarem budowy Skrzata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 25.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 tak mamy działeczkę o szerokości 18,6 metra i powierzchni 650 metrów pod Łodzią, ten domek idealnie na nią pasuje. Po drugie bardzo nam sie podoba zewnętrznie w środku też wydaje sie być funkcjonalny. Skrzat jest dla nas na 1 miejscu - w przyszłym roku zamierzamy zacząć papierkologię i może już budowe, którą chcemy skończyć w 2008.Takie plany a rzeczywistość - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 25.08.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Faktycznie SKRZAT idealnie pasuje na taką działkę. Moja działka ma wymiary 18,2m x 32m i teraz widzę, że z tyłu zostaje bardzo ładny prawie kwadratowy fragment działki. Dom nie zajmuje dużo miejsca i na małej powierzchni ma praktycznie wszystko czego my potrzebujemy. Mała bryła powoduje, że materiały nie kosztują tak drogo, mimo, że buduję z porothermu (ściany konstrukcyjne). Wam również gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 30.08.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 To czekam z niecierpliwością na twoje zdjęcia i relacje z budowy. I mam cichą nadzieje że ktoś jeszcze buduje Skrzata, bo bliźniaczy C77 cieszy sie większą popularnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts