Gregor74 12.02.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 patrząc na strone "naszego" projektu - zakładka koszty wydaje mi się że coś zdrożało jego wykonanie wystarczy spojrzeć jak zdrożały materiały w hurtowniach:) o robociznie nawet nie wspomnę która drożeje wg uznania wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 21.02.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Hej Kasia ! Czytałem Twój komentarz w Muratorze brawo! brawo! Ujęłaś tam sedno Skrzata. Pozdrawiam Skarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Hej Kasia ! Czytałem Twój komentarz w Muratorze brawo! brawo! Ujęłaś tam sedno Skrzata. Pozdrawiam Skarbnik Dzięki Normalnie cały czas czuję, że to najlepszy dom dla nas. Już nie mogę doczekać się kiedy w końcu zaczniemy go budować a nie tylko o nim pisać Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Skarbnik a jak wygląda u ciebie sprawa ogrzewania?Zdecydowaliście się na kaloryfery czy ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda, Maciej i Marysia 21.02.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witamy i pozdrawiamy wszystkichWczoraj ściągnęliśmy humus. Gdyby nie fakt, że kilka działek dalej sąsiad ma wodę w wykopach, pewnie ruszylibyśmy z fundamentami. Mamy wysoki poziom wód gruntowych, co teraz jest przekleństwem, ale później może mieć dobre strony. Chcemy wykopać studnię, żeby gratis mieć wodę do podlewania ogródka.Na razie czekamy i zbieramy materiały. Wszystkim życzymy trafnych decyzji budowlanych!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 22.02.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Cześć Magda, Maciej i Marysia ! Trzymam za Was kciuki Pozdrawiam Skarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 22.02.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witaj Kasiu ! Ogrzewanie będzie mieszane. W łazienkach oraz w kuchni podłogówka, w pozostałych pomieszczeniach tradycyjnie grzejniki. Wczoraj majster skończył instalacje wod-kan i grzewczą (alupeks). Piec chcemy założyć kondensacyjny - najprawdopodobniej będzie to Vieessman Vitodens 200. PozdrawiamSkarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witaj Kasiu ! Ogrzewanie będzie mieszane. W łazienkach oraz w kuchni podłogówka, w pozostałych pomieszczeniach tradycyjnie grzejniki. Wczoraj majster skończył instalacje wod-kan i grzewczą (alupeks). Piec chcemy założyć kondensacyjny - najprawdopodobniej będzie to Vieessman Vitodens 200. Pozdrawiam Skarbnik Cześć Skarbnik! Dzięki za info. Fajny pomysł - my jeszcze nie zdecydowaliśmy. Fajnie by było jakbyś jakieś nowe fotki tu wrzucił. Zdjęć nigdy nie za dużo A szczególnie takiego ślicznego domku jakim jest Skrzacik.... Jak znajdziesz chwilkę to będzie super Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 23.02.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Hej ! Fotki chetnie wrzyucę ale dopiero jak bedę miał co pokazać. Teraz mam bardzo trudną sytuację na budowie. Wyrzuciłem dotychczasowego wykonawcę i mam niedokończony dach i niedokończone scianki wewnętrzne . Najgorsze w tym wszystkim to to, że miałem umówione terminy z elektrykiem i instalatorem wod-kan. Teraz nie mam dachu a już założona jest instalacja elektryczna i wod-kan. To dalej wymusza wylanie podłóg. Jestem wściekły . Dach dokończy inny dekarz ale dopiero za dwa tygodnie i wówczas zrobię nowe fotki. Do zobaczenia Skarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 23.02.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam Magda Maciej Marysia - życzymy szybkich postępów na budowie i jeszcze szybszego zamieszkania, ale póki co to szybkich wykopów i niech się mury pną do góry i niech ściany trzymają pion Kasia W - nawet się niespostrzeżesz kiedy wybudujesz swojego Skrzata, jak już się zacznie to prace lecą błyskawicznie Skarbnik - wszystko będzie OK, ale podziwiam Ciebie że przeskoczyłeś etap dachu oraz ścianek wewnetrznych i zrobiłeś elektrykę i wod-kan. Dobrze, że zima w tym roku łaskawa dla wszystkich budowniczych a i wiosna nadciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 23.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Hej ! Fotki chetnie wrzyucę ale dopiero jak bedę miał co pokazać. Teraz mam bardzo trudną sytuację na budowie. Wyrzuciłem dotychczasowego wykonawcę i mam niedokończony dach i niedokończone scianki wewnętrzne . Najgorsze w tym wszystkim to to, że miałem umówione terminy z elektrykiem i instalatorem wod-kan. Teraz nie mam dachu a już założona jest instalacja elektryczna i wod-kan. To dalej wymusza wylanie podłóg. Jestem wściekły . Dach dokończy inny dekarz ale dopiero za dwa tygodnie i wówczas zrobię nowe fotki. Do zobaczenia Skarbnik Kurdę to faktycznie nie za fajnie Ale trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze i robota szybko wróci na właściwy tor Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka15 28.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Hej! A nam się wasz dom nie podoba - stanowczo za mały. Jak budować dom - to taki jak z marzeń! A skrzat to nie nasza bajka. Szukamy dalej i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.02.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Hej! A nam się wasz dom nie podoba - stanowczo za mały. Dla nas wystarczający Jak budować dom - to taki jak z marzeń! Ten dom jest dla nas marzeniem Czy każdy musi marzyć o wielkim pałacu??? A skrzat to nie nasza bajka. Wasza nie - nasza tak Szukamy dalej Szukajcie...życzę powodzenia i pozdrawiamy Również pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rea 28.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witaj Kasiu! Czyżbym uraziła Twoją ambicję? Przepraszam - jeśli tak. Wyraziłam tylko SWÓJ poglaą i ciesze się jeśli Skrzacik Wam wystarcza. A na marginesie nie marzę o pałacu, to takie banalne:), a pomiędzy malutkim skrzacikiem a wielkim pałacem znajdzie się chyba jeszcze jakiś dom, nieprawdaż?PozdrawiamLenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.02.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witaj Kasiu! Czyżbym uraziła Twoją ambicję? Przepraszam - jeśli tak. Wyraziłam tylko SWÓJ poglaą i ciesze się jeśli Skrzacik Wam wystarcza. A na marginesie nie marzę o pałacu, to takie banalne:), a pomiędzy malutkim skrzacikiem a wielkim pałacem znajdzie się chyba jeszcze jakiś dom, nieprawdaż? Pozdrawiam Lenka Lenka nie wiem dlaczego myślisz, że uraziłaś moją ambicję. Wyraziłaś swoje zdanie, które szanuje, a ja to skomentowałam. PROSTE. Jak już kiedyś gdzieś pisałam, każdy buduje dom dostosowany do swoich potrzeb i możliwości finansowych. My wybraliśmy Skrzata i uważam, że to jest dom stworzony dla nas. Mam nadzieję, że za 5 lat dalej będę tak myśleć Życzę powodzenia w poszukiwaniach odpowiedniego dla was domku. Pozdrawiam Cię - kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka15 28.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Kasiu! Mądra i fajna z z Ciebie dziewczyzna! Życzę Ci powodzenia z budową, na jakiem jesteś etapie?Serdeczne pozdrawiam!Lenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 W projekcie konstruktor wprowadza zmiany. Czekam na plan zagospodarowania działki od architekta. W tym miesiącu muszę pozałatwiać wszystkie uzgodnienia. Mam nadzieję, że pozwolenie dostanę w maju. Ekipa od płyty fundamentowej może zacząć w połowie maja. No i zapraszam cię do mojego dziennika jeszcze nie budowy ale marzeń o własnym domu.... Już coraz bliżej, bliżej.... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 01.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 W projekcie konstruktor wprowadza zmiany. Czekam na plan zagospodarowania działki od architekta. W tym miesiącu muszę pozałatwiać wszystkie uzgodnienia. Mam nadzieję, że pozwolenie dostanę w maju. Ekipa od płyty fundamentowej może zacząć w połowie maja. No i zapraszam cię do mojego dziennika jeszcze nie budowy ale marzeń o własnym domu.... Już coraz bliżej, bliżej.... Pozdrawiam kasia Witaj Kasiu Strasznie długo te formalności u was załatwiają, u mnie poszło błyskawicznie, ale ile musiałem sie nabiegać i naprosić , a i tak z tego rozpędu prace wykopaliskowe rozpoczełem przed otrzymaniem pozwoleń. Pozdrawiam i życzę duuuużoooo cierpliwości w urzędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 01.03.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 W projekcie konstruktor wprowadza zmiany. Czekam na plan zagospodarowania działki od architekta. W tym miesiącu muszę pozałatwiać wszystkie uzgodnienia. Mam nadzieję, że pozwolenie dostanę w maju. Ekipa od płyty fundamentowej może zacząć w połowie maja. No i zapraszam cię do mojego dziennika jeszcze nie budowy ale marzeń o własnym domu.... Już coraz bliżej, bliżej.... Pozdrawiam kasia Witaj Kasiu Strasznie długo te formalności u was załatwiają, u mnie poszło błyskawicznie, ale ile musiałem sie nabiegać i naprosić , a i tak z tego rozpędu prace wykopaliskowe rozpoczełem przed otrzymaniem pozwoleń. Pozdrawiam i życzę duuuużoooo cierpliwości w urzędach Cześć Grzegorz! Te formalności wszystkie tak się ociągają przede wszystkim z winy naszej wcześniejszej sprawy z drogą. Gdyby nie to to już dawno pozwolenie by było. Ale teraz to już może być tylko dobrze A co tam u was? Jakieś postępy na budowie? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 02.03.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Cześć Grzegorz! Te formalności wszystkie tak się ociągają przede wszystkim z winy naszej wcześniejszej sprawy z drogą. Gdyby nie to to już dawno pozwolenie by było. Ale teraz to już może być tylko dobrze A co tam u was? Jakieś postępy na budowie? Pozdrawiam kasia Witaj A na mojej budowie hmm lekki zastój, tzn prace nie idą tak jakbym tego chciał troszeczkę za wolno , no ale elektryka i instalacja alarmową położona, teraz tynkarze walczą w środku, instalator ma dla mnie czas dopiero pod koniec marca. Wynika z tego że na pół miesiąca będę musiał wymyśleć sobie jakieś zajęcie przy Skrzacie. Na zewnątrz ogólnie błotko, wysoki poziom wód gruntowych nie pozwala na zrobienie tarasu, lub też chociaż porządkowania terenu wokół domku. No ale najważniejsze że jest coraz cieplej i dzień dłuższy i można więcej czasu spędzać na budowie Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts