witomark 12.12.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam, też się przymierzam do budowy skrzata, czekam na warunki zabudowy. Był to pierwszy projekt , który spodobał mi się i pasował do mojej działki i koncepcji, szukałem później czegoś lepszgo, ale nie udało mi się znaleźć. Tematy związane z tym projektem śledzę bardzo uważnie, szkoda tylko że nie ma ich za dużo. Trochę dziwię się ludziom, którzy budują domy na wyrost, samego mnie byłoby stać pewnie na większy dom, ale co ja w nim bym robił, kto by go sprzątał, ogrzewał itp.Ludzie w Polsce mają chyba jakiś kompleks.Mam nadzieję że nie będzie przeszkód na wybudowanie skrzata na mojej działce i powiększę grono jego sympatyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.12.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witajcie Skrzatowcy Zakończyliśmy budowę naszego trochę przerobionego Skrzata. Mamy stan surowy zamknięty.... http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/n/5/3/9/29873382_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/n/3/3/7/29873384_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/n/1/0/4/29873385_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/n/9/3/9/29873387_d.jpg Ile razy przeglądam projekty to zawsze sobie myślę, że zbudowaliśmy naprawdę fajny, przytulny domek, spokojnie wystarczający dla naszej rodzinki... Wcale nie jest mały..... Ze względu na przygody z budowlańcami dopiero na wiosnę ruszamy dalej..... Ale i tak jest dobrze Pozdrawiam serdecznie kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gietebe 09.01.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam Czy ktoś wybudował lub jest w trakcie budowy domu C115 Skrzat? Ja mam narazie zalane fundamenty do poziomu ziemi, reszta na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 11.01.2008 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 A nie widać powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda, Maciej i Marysia 20.01.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witamy wszystkichNareszcie zabieramy się za wykończeniówki. Oczywiście nie wszystko będzie jeszcze tak, jak by się chciało (tarasy bez płytek pewnie przez najbliższe kilka lat), ale zamieszkamy w marcu lub w kwietniu.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 31.01.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Masz rację Kasia W - Skrzacik ma coś w sobie i naprawde jest bardzo przytulny i miejsca jest w nim sporo i nie jest taki mały na jakiego wygląda. ja w swoim mieszkam od września i jedyne co mi brakuje to piwnicy. Pozdrawiam wszystkich "skrzatolubów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uczun 05.03.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszsytkich zainterowanych i budujących "Skrzacika". Niedlugo założymy z żoną dziennik budowy, na razie zajmujemy się załatwianiem wszsytkich dokumentów i poszukiwaniem ekipy na budowę. Mamy już prawie wszystko żeby złożyc wniosek o pozwolenie na budowę, ekipa mniej wiecej wybrana. Widzę że dużo osób wybudowało już piękne domki. Czy ktoś buduję Skrzata w woj. Pomorskim ? Chcielibyśmy obejrzeć Skrzata w trakcie budowy lub ukończonego na żywo przed rozpoczęciem budowy. Proszę o kontakt na forum lub maila [email protected] Dziękujemy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 23.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Widzę że dużo osób wybudowało już piękne domki. Czy ktoś buduję Skrzata w woj. Pomorskim ? Chcielibyśmy obejrzeć Skrzata w trakcie budowy lub ukończonego na żywo przed rozpoczęciem budowy. Proszę o kontakt na forum lub maila [email protected] Dziękujemy i pozdrawiamy. No ja buduję ok 60 km od Gdańska, na razie mam piwnicę skończoną i zaczynają stawiać ściany parteru niebawem. Do końca czerwca z dachem mają się wyrobić, więc już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 17.07.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Szkoda że temat umarł i szkoda że tak mało osób buduje skrzacika. Gregor, Skarbnik, bywaci jeszcze na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 17.07.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Nie umarł tylko każdy skrzatowiec prowadzi swój dziennik, przez co rzadziej zaglądają do tego tematu Swoją drogą można byłoby tu umieścić np. listę wszystkich budujących skrzata (z uwzględnieniem regionu) dla kolejnych osób szukających domku do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 18.07.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 jestem za, mój Maciek od razu wyobrqaził sobie zrobienie mapki Polski z zaznaczonymi miejscami skrzatowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 23.07.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 jestem za, mój Maciek od razu wyobrqaził sobie zrobienie mapki Polski z zaznaczonymi miejscami skrzatowiczów Świetny pomysł, ciekawe ile już tych skrzacików jest wybudowanych i jakie zmiany doskonalące wprowadzili budujący, byłoby to na pewno pomocne dla przyszłych budujących. Pozdrawiam wszystkich skrzatolubów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 23.07.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 o gregor jeśli miałbyś czas wstawić foki wnętrza twojego skrzata byłabym bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 24.07.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 WitamBuduję Skrzata z piwnicą, salon przeróbka jak Skarbnik tylko bez słupa na środku podciągu, łazienka na dole przeniesiona do kotłowni, kotłownia w piwnicy, z garażu zrobiony pokój, schody na górę z stopniem spoczynkowym z doświetloną klatką schodową, ścianka kolankowa podniesiona o 1 pustak. Prowadzę kalkulację kosztów budowy Skrzata wraz z czasem pracy budowlańców (czyli ile naprawdę może kosztować wybudowanie tego domku oraz ile czasu to zajmuje) i do stanu surowego zamkniętego może się pewnie komuś przydać. Za jakieś 2tyg będę miał już stan surowy zamknięty i będę mógł to chętnym podesłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 24.07.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ja jestem chętna [email protected] wprawdzie ze zmian to zamieniliśmy tylko garaż na pokój i podnieśliśmy ściankę o jeden pustak ale przybliżone koszty się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 02.10.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam wszystkich skrzatolubów ! Wstawiam zdjęcia swojego Skrzacika:lol: w stanie jaki jest na dzień dzisiejszy ! Oto moje cudeńko http://images48.fotosik.pl/16/89e550281891f027med.jpg http://images31.fotosik.pl/373/79704a74873a92f3med.jpg http://images34.fotosik.pl/373/a9d54ffa9b34b42bmed.jpg Pozdrawiam Was cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 02.10.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Fajny skrzacik, ale jednak czegoś mu brakuje, już wiem elementów drewna - słupy drewniane bardzo zdobią ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 03.10.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Super, że pojawił się nowy skrzacik! Dzięki za zdjęcia!Dużo jest zrobione? Widać, że ocieplenie zakładane... a jak w środku postępy? Wprowadzacie się wkrótce? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.10.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Super, że pojawił się nowy skrzacik! Dzięki za zdjęcia! Dużo jest zrobione? Widać, że ocieplenie zakładane... a jak w środku postępy? Wprowadzacie się wkrótce? Pozdrawiam! Ocieplenie faktycznie powoli się robi W środku mamy już zrobioną elektrykę, hydraulikę i tynki Grzejniki już grzeją Niedługo będzie robiona wylewka na podłogach a potem zostaną prace wykończeniowe takie jak glazura , panele itd Jeszcze trzeba będzie poczekać zanim się wprowadzimy niestety pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 13.10.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Hejka Kropecka i Kasia w No co Wy dziewczyny nic nie mówicie, że tu taka fajna strona jest?! Buziaki Hej aneta84 Zajefajniutki Skrzacik! Gratuluję!!! Też bym już takiego chciała mieć... No ale nie ma nic lekko, swoje trzeba odcierpieć Pozdrówki Hej Witomark, Skarbnik, Gregor74 Ludzie, to Wy pionierami "skrzatowania" jesteście! Szacuneczek! No ale dalibyście jakie linki do dziennika budowy. Popatrzył by sobie człowiek... Znaczy się kobieta... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts