kropecka 12.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 a ile płaciłaś za hydraulika stanu zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 12.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Miałam to w cenie stanu zero. Chociaż tyle pzdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 21.03.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 mam pilne pytanko, na jakiej wysokości wychodzi wam rura kanalizacyjna z budynku? Ja się normalnie zastrzelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 23.03.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Hej:) U mnie - na dole fundamentów, tak gdzieś metr dwadzieścia ponizej gruntu. Nie pamiętam dokładnie, ale to był dość głęboki dół poniżej poziomu trawy Jest to gdzieś na zdjęciach w moim dzienniku. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 hej Skrzatowcy - Ci oryginalni i trochę poprzerabiani wrzucam wartości świadectwa energetycznego dla naszego domu Zapotrzebowanie na nieodnawialną energię pierwotną EP (charakterystyka energetyczna budynku określana jest na podstawie porównania jednostkowej ilości nieodnawialnej energii pierwotnej EP niezbędnej dla zaspokojenia potrzeb energetycznych budynku w zakresie ogrzewania, chłodzenia, wentylacji i ciepłej wody użytkowej z odpowiednią wartością referencyjną) - według wymagań WT 2008 - 153,8kWh/(m2rok) - budynek oceniany - 150,1kWh/(m2rok) Zapotrzebowanie na energię końcową EK - 131,3kWh/(m2rok) pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 27.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam Wszystkich! Poszukuję budowniczych Skrzata w okolicach Olsztyna! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.03.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ankieta do mieszkających Skrzatowców Po pewnym okresie użytkowania człowiek ma pewne przemyślenia. I ja do tego piję Co Waszym zdaniem jest największą zaletą tego domku, a co największym zonkiem Pozdróweczki 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Hello I znów pytanie Ile macie stopni i ławek kominiarskich i jak umiejscowionych? I macie wyłaz kominiarski? W którym miejscu? Pozdrawiam i z góry dziękuję za lawinę odpowiedzi i porad [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 06.04.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Do odpowiedzi na ankietę jeszcze za wcześnie... Co do wyłazu i ław komuniarskich... brak Wchodzi kominiarz po drabinie fikumiku jest w kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Też tak chcę Odebrał Wam kominiarz bez problemu? Mnie kierbud straszy, że u naszego jemiołowego kominiarza nie przejdzie wyłażenie przez okno i bieganie po dachówkach... Ukatrupić kominiarza? Może nowy będzie bardziej postępowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 07.04.2009 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 u nas ekipa dacharzy stwierdziła że wyłaz jest niepotrzebny bo nasze okna leżą niedaleko komina. Zastanawiam się tylko nad ławą kominiarską a raczej dlaczego jej nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.04.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 My mamy 3 stopnie do komina nad pomieszczeniem godpodarczym,a 5 stopni do komina nad salonem, co do wyłazu święcie byłam przekonana,że będzie i miał być. Ale puszczenie chłopa do hurtowni,aby zamówił materiały na dach, skutkuje tym,że wszelkie zakupy zostały ograniczone do minimum,aby jak najmniej zapłacić. Przy moim pytaniu ,jak kominiarz będzie wychodził na dach ? Otrzymałam odpowiedz: a Kto mu tam będzie kazał wchodzić? Skoro mój mąż sam postanowił czyścić kominy. Muszę mu przemówić do rozumu,zeby chociaż ławy były, bo będziemy mieli problem z odbiorem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 08.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 no właśnie... Mój szefo ekipy stwierdził, że dach jest płaski i szkoda pieniędzy na stopnie i ławy. Powiedział za to, że wystarczy wyłaz. Ciekawe gdzie? Powiedziałam mu o oknie w łazience, ucieszył się, powiedział, że może być, tylko uchylne, jak wyłaz. Ja mam już kupione obrotowe. Cóż ... Będzie musiał kominiarz sobie radzić Kasia też wypuszcza kominiarza przez obrotowe okno i jest ok. Może Jej kominiarz jest bardziej postępowy i otwarty, niż mój? Mam nadzieję, że flaszka załatwi sprawę z kominiarzem Gorzej jak nie... Tfu tfu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 10.04.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 tylko po flaszce to on przez obrotowe napewno już nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.04.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 mówisz? To co proponujesz? Dwie flaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.04.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam po Świętach Skrzatolubów Moi drodzy mam do Was razem i każdego z osobna pytanie. Ile poszło na Wasze dachy mb łat i kontrłat. Jakiej grubości one były. Oraz ile mb miała deska okapowa i jakiej była grubości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 15.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 U mnie: deska okapowa: 4x20 cm - około 52 mb Kontrłatki 2,5x5 cm - około 250 mb Łatki 4x5 cm - około 600 mb To i cała reszta więźby jest dostosowana do III strefy wiatrowej i IV strefy śniegowej. (Krokwie przekrój 8x18 cm Murłaty 14x14 cm Płatwie koszowe 16x22 cm słupy ( nogi konia ) 16x16 cm i jeszcze jakieś jętki 7x18 cm - 6 szt) A i słupy zewnętrzne: 26x26, ale dali 22x22 cm, bo u mnie z obu stron budynku ( tyłu i przodzie ) na ścianach się opiera, więc zgodnie : cieśle, w tartaku i kierbud stwierdzili, że te 26 cm to naprawdę przesada. Skoro tak mówią... Mam nadzieję że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.04.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Drodzy Skrzato-budowniczowie .Mam pytanie ,czy Wy dawaliście czy nie dawaliście taśmę do sklejania membrany? Mój wykonawca mówi,że to niepotrzebny wydatek. Nie wiem jestem w kropce. Z jednej strony skoro tak mówi,ale z drugiej miałabym więcej pewności,że po jakimś czasie ta membrana nie będzie mi tam falowała pod dachówkami . Proszę o komentarze, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 21.04.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Drodzy Skrzato-budowniczowie .Mam pytanie ,czy Wy dawaliście czy nie dawaliście taśmę do sklejania membrany? Mój wykonawca mówi,że to niepotrzebny wydatek. Nie wiem jestem w kropce. Z jednej strony skoro tak mówi,ale z drugiej miałabym więcej pewności,że po jakimś czasie ta membrana nie będzie mi tam falowała pod dachówkami . Proszę o komentarze, z góry dziękuję Witam Ja taśmy nie dawałem i na razie nie ma takiej opcji by membrana falowała pod dachówkami bo z jednej strony dociska ją dachówka a z drugiej ma oparcie na wełnie mineralnej. Zresztą pamiętam jak jeszcze wełny nie było to membrana była tak naciągnięta że mimo mocnych podmuchow wiatru nieznacznie tylko się odchylala od swojego położenia. Pozdrawiam wszystkich Skrzatolubów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.04.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzięki Gregor 74 za odpowiedź, Może wkleiłbyś kilka nowych zdjęć Skrzata, napisł jak się mieszka(bo strasznie budujących,ale nie mieszkających,jeszcze) to interesuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts