Marek Dzit 05.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 jak tam ten hef eko mat po zimie? działa czy było zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalh 16.03.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam wszystkichUżytkuje od 10.2010r kocioł defro duo uni 25KW ogrzewam 200m2 w podajnik wchodzi ok 200kg wystarcza przy temp zew -15 do -20 na ok 7 dni przy temp -5 na ok 10 dni nowy budynek ściana porotherm25 14 styropianu poddasze uzytkowe 20 cm wełny deski papa dachówka. Czy ktoś użytkuje ten kocioł? mam pytanie dotyczące wysokości płomienia w palenisku... nie mogę uzyskać większego niż 10 cm... proszę o podpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nebraskaaa 17.03.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam, może ktoś mi coś poradzi, bo sama nie dam sobie z tym rady. Dużo osób na forum ma problemy z parametrami sterownika w fazie pracy - czyli dojścia do zadanej temperatury (u mnie jest to 62 - mam podajnik ślimakowy). Ja obecnie mam inny problem, który zmusił mnie wczoraj do awaryjnego zatrzymania pieca.. Ponieważ zrobiło się już nieco cieplej, mój piec dość szybko dochodzi do temp 62 i wchodzi w stan nadzoru (dla zainteresowanych w fazie pracy Pra -praca podajnika wynosi 15sek a pauza - Pau 45sek czyli cykl ma 1min). Problem narodził mi się w nadzorze. Mój piec pokochał nadzór aż za bardzo, bo w tym etapie potrafił sobie dojść do temperatury blisko 80stopni!!!!!!! czyli o krok do uruchomienia termostatu awaryjnego i wyłączenia pieca. Postanowiłam sama go zatrzymać i spokojnie pójść spać. Czy to możliwe że ustawienia pieca na zimę (mrozy), nie będzie się sprawdzać przy temp kilka stopni powyżej zera???? Posiadam sterownik Tango Negro. Proszę o pomoc!!!!!!Po osiągnięciu zadanej temperatury (62stopnie) następuje odmierzanie czasu określonego jako Coc (u mnie 5min). Po upływie tego czasu następuje załączenie dmuchawy na czas CdP ( u mnie 15sek). Równocześnie podawanie paliwa odbywa się w każdym cyklu (PPo=1) przez czas Pra 15sekund!!Przy mrozach się to sprawdzało, nadzór utrzymywał się ok 30 -40 min. Obecnie na takich ustawieniach przetrzymał mnie w nadzorze ponad godz i doszedł do krytycznie wysokiej temp. Dodam tylko że posiadam zawór trójdrożny i przy plusowej w dzień temp na dworze jest minimalnie odkręcony na dom.Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalh 17.03.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam. u mnie ten sam problem z tym ze temperatura podniosła sie do 76 mało tego rura w ktorej jest slimak nagrzewa sie w takim stopniu ze załacza sie alarm "temp podajnika za wysoka" piec sie zatrzymuje. zmienilem czas przerwy podawania z 65 sek na 45 czas podawania z 14 na 11 pale mialem 25000cal. sytuacja dzisiaj ok z tym ze jest troszke zimniej niz wczoraj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakiluk21 21.09.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 witam chcialem zapytac co zrobic gry robi mi sie szlaka ?robi sie tak duza gdy zacznie podawac to calosc spada do pojemnika i tylko jest ogien w palenisku?prosze o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts