Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli chcecie zobaczyć swój dom lub działkę z lotu ptaka który nie jest chory na grypę to polecam genialna sprawa.Trzeba kliknąc ten link a potem zainstalować programik i widzimy dosłownie wszystko i wszystkich kto i gdzie ma jaką działkę i nawet numer działki .Dla mnie bomba .Z podziękowaniam proszę sie zgłaszać jak zlokalizujecie swoje domki i działki :):):)

PS.zTylko nie zapomnijcie zainstalować programu odpowiedniego do Waszej przeglądarki wszystko jest na stronie podane.

powodzenia

http://mapa.warszawa.um.gov.pl/

https://forum.murator.pl/topic/49942-budujesz-w-wawie-i-chcesz-zobaczyc-sw%C3%B3j-dom-z-lotu-ptaka/

Ale fajne.Dzieki.Najwiecej radochy ma nasz 12-letni synek.Nawet zarys basenu widac!Podobnie mozna sobie poogladac na Google earth ale choszczowka jakos slabo tam byla widoczna.
zaje....ste :) swoja chalupe odnalazlem ale.... sasiad juz od kilku lat nie ma bialego kombi ;)

Chyba jednak AVID ma rację że to są zdjecia z pierwszej połowy 2005 ( widze nowy gres na swoim tarasie ) wiec może to kombi nie było sąsiada i ktoś inny przyjeżdza do jego żony takim autem :-)

Nie wysilili się, plagiat zerżnięty z Google Earth tyle, że z wersji pro (płatnej) to co jest dostępne za free na Google też niewiele odbiega, tu za pomocą MapGuide'a poprostu powiększają bitmapę, co nie daje wcale lepszej dokładności.

Szkoda, że Polska na GoogleEarth jest tylko plackami zeskanowana ze zwiększoną dokładnością, i mniejszych miast nie ma. Dla dużej dokładności wraz z naniesieniem 3D polecam zobaczyć Wielki Kanion, ale nie przez WWW ale za pomocą ich programu, (ustawić pod skosem a nie zgóry) można przelecieć się w jego wnętrzu jak z lotu ptaka, widać miejscami nawet kamienie i fale na wodzie.

Nam niestety nie dadzą pozaglądać w w Turowską dziurę. Z miast kawałek Wrocławia, okolice Szczecina, Wieśniawa i kilka dziwnych miejsc na których nie ma ciekawszych miejsc. Chyba aby była dokładność musiały by być idealne warunki pogodowe, i bezchmurne niebo przy okreslonym czasie przelotu satelitki.

Ojej! Ale ja miałem wtedy na działce bajzel! I to wszystko widać! A w naiwności myślałem, że za ścianą domu, za barakiem i kupką piasku, to jestem na "swoich śmieciach" niewidoczny. :oops: :oops: :oops: Tu akurat urząd ma u mnie pierwszego plusa. :p
Nam niestety nie dadzą pozaglądać w w Turowską dziurę. Z miast kawałek Wrocławia, okolice Szczecina, Wieśniawa i kilka dziwnych miejsc na których nie ma ciekawszych miejsc

To ja chyba mieszkam w tym dziwnym i nieciekawym miejscu, bo widziałam naszą działkę właśnie na Google Earth. Mieszkam 10 km od Rybnika na Śląsku.