AgnieszkaRobert 04.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witamy Wszystkich właścicieli Koniczynek:) Wasze Domki są Piekne. My równierz budujemy koniczynkę 2 (G), w sumie to jesteśmy jej pomysłodawcami, Achon na naszą prośbe do Koniczynki 2 dodał garaż i tak powstała Koniczynka 2 (G). Budujemy niedaleko Warszawy dwie Koniczynki zwrócone do siebie tarasami. W tej chwili na jednej kończą zadaszenie a druga czeka na pokrycie. Załączam fotki. Budowę rozpoczęliśmy 28 stycznia i poszła jak burza, stany surowe bez dachu dwóch budynków nasi wspaniali Fachowcy zakończyli 2 kwietnia - Wielkie podziękowania dla Sylwka i Chłopaków - jesteście super! Dziękujemy forumowiczom za cenne uwagi i pomysły a przede wszystkim za wklejanie zdjęć co umożliwiło nam wyobrażenie sobie naszego przyszłego domu zanim sami go ujrzeliśmy. Serdeczne Dziękujemy! Z pozdrowieniami Agnieszka&Robert http://images30.fotosik.pl/189/f447b5553cbe4bfem.jpg http://images33.fotosik.pl/205/d7417e468c4d7c24m.jpg http://images34.fotosik.pl/204/bb062635018e2adam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas1 05.04.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witaj Tomas1 Widzę że szybko udało Wam się załatwić papierki skoro w grudniu jeszcze wybieraliście projekt. Gratuluję rozpoczęcia budowy. Ja też mam nadzieję że nie będzie się to wlekło miesiącami i niedługo zobaczę jakieś efekty. Pozdrawiam Kati[/color] Dokladnie tak, sama jestem zdziwiona ze tak szybko udalo sie przez to przebrnac. Zaczeli murowac, ale na dach musimy poczekac do jesieni, bo nasi fachowcy od dachu nie dadza rady wczesniej. Zobaczycie nim sie zorientujecie to Wasz dom juz bedzie stal. A wprowadzacie jakies zmiany w srodku? A tu jest kilka zdjec, moze nic specjalengo ale nas to juz cieszy. pozdrawiam http://s299.photobucket.com/albums/mm312/edytaitomek/ Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kati.2007 10.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Zmian w projekcie mamy bardzo mało, właściwie tylko powiększamy garaż o 1m i usuwamy małe okna z kuchni i salonu. No i z jednego pokoju na górze robimy garderobę dla nas obowiązkowo musi być. Dzięki za fotki - tak miło popatrzeć na budowę w toku, już nie mogę się doczekać gdy tak będę patrzeć na naszą!!! Pozdrawiam Kati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas1 13.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Jakas cisza zapadla na tym forum, chyba wiosna wszyscy sa bardzo zajeci. To super bo potem zdjec przybedzie. Dodalam troche nowych zdjec wiec jak macie ochote to zerknijcie i powiedzcie co o tym myslicie. Bo jak Wam mowilam my ta budowe prowadzimy na odleglosc i trudno nam jest podejmowac decyzje bo tego nie wiedzimy w rzeczywistosci. Teraz bedziemy mieli troche przerwy bo czekamy na stropy. U nas od srodka podmorowki wylozona jest czarna folia(zobaczycie na zdjeciach) jak mylicie czy to wszytarczy? Wiem ze juz tego nie zmienimy, ale mam obawy ze to moze nie jest wystarczajace zabezpieczenie. Czekam na odpowiedz. pozdrawiam pa Edytahttp://s299.photobucket.com/albums/mm312/edytaitomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 13.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Mam pytanie. Czy ktos buduje (wybudował) dom w koniczynce 2G w okolicy Warszawy lub Wrocławia? Zależy mi dokładnie na tym modelu, by zobaczyćć poddasze. Bardzo zależy mi na obejrzeniu jak wygląda w rzeczywistości, tak by mozna było wprowadzic jakieś ewentualne zmiany jeszcze. My rozpoczynamy budowę w marcu 2008 pod Wrocławiem. z góry dzieki za jakies informacje pozdrawiam my budujemy w okolicach Blonia kolo Warszawy, zapraszamy do obejrzenia Koniczynki 2G, jestesmy na etapie stanu surowego otwartego, pozdrownienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
O J 17.04.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam wszystkich po dluuugiej przerwie.Pewnie wynikała ona z braku czasu który całkowicie pochłania budowa.Album zdjęć z budowy:http://picasaweb.google.pl/j.szulecki/Dzialka?authkey=L8BOwTu0YKM] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas1 20.04.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Czesc Wam! O & J nie wiem dlaczego ale nie moge objrzec Waszych zdjec, nie wiem czy to ja mam problem. Moze ktos probowal je obejrzec i wie jak je otworzyc to dajcie znac JAK Pozdrawiamy Edyta i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa0870 21.04.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Cześćja również nie mogę otworzyć zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukassozredlicy 21.04.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam wszystkie koniczynki!!! Ja wraz z żoną wybraliśmy Koniczynkę 3 z garażem w bryle budynku.Jesteśmy na etapie wniosku o pozwolenie na budowę i mam nadzieję ruszyć w wakacje.Mam pytanko odnośnie cen za robociznę .Nie jestem zbytnio zorientowany w aktualnych cenach i proszę o jakieś opinie.Chodzi mi o roboty od fundamentów po skończony dach.Jedna firma wyceniła mi to na 67 tys Jeszcze raz proszę was o opinie odnośnie tej ceny. Będę budował domek w Szczecinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 22.04.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 U nas cena za robociznę z blachodachówką 25 tyś ale to cena ustalana w tamtym roku i po znajomości My właśnie dziś wylewamy chudy beton w ławy i a jutro zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa0870 22.04.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 WitamMy zaczynamy również w wakacje,mamy ustaloną cenę 40 tys.za stan surowy otwarty z więźbą ,bez położenia dachówki. Pozdrawiam wszystkich Kończynkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjDario 22.04.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witajcie, Ja tez naleze do osób którym podoba sie Koniczynka. Ale że nasze potrzeby są nieco inne (dom dla dwóch rodzin, rodzice i my) to wydaje mi sie ze dla nas najlepsza opcja to Dom W Koniczynce 4 z dwoma niezależnymi lokalami. Link: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m460cc84a672b5 Co o tym projekcie sądzicie? Wydaje mi sie ze taki dom jest ładny i funkcjonalny, ale chciałbym usłyszeć opinie innych. Czy podana cena pod klucz 560 tys. zł wg Was jest możliwa to "zbicia" w dół? Pozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allesandra 23.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam wszystkie koniczynki!!! Ja wraz z żoną wybraliśmy Koniczynkę 3 z garażem w bryle budynku.Jesteśmy na etapie wniosku o pozwolenie na budowę i mam nadzieję ruszyć w wakacje.Mam pytanko odnośnie cen za robociznę .Nie jestem zbytnio zorientowany w aktualnych cenach i proszę o jakieś opinie.Chodzi mi o roboty od fundamentów po skończony dach.Jedna firma wyceniła mi to na 67 tys Jeszcze raz proszę was o opinie odnośnie tej ceny. Będę budował domek w Szczecinie. Pozdrawiam Nam budowę koniczynki 2 (bez garażu, dach dwuspadowy) wycenili na 56000 - robocizna. Wiem że cena wysoka, ale przynajmniej mam z głowy załatwianie geodety do wytyczania, koparki do wykopów, ustalania terminów transportu materiałów (ograniczam się tylko do kupna - logistyka należy do wykonawcy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 23.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam wszystkie koniczynki!!! Ja wraz z żoną wybraliśmy Koniczynkę 3 z garażem w bryle budynku.Jesteśmy na etapie wniosku o pozwolenie na budowę i mam nadzieję ruszyć w wakacje.Mam pytanko odnośnie cen za robociznę .Nie jestem zbytnio zorientowany w aktualnych cenach i proszę o jakieś opinie.Chodzi mi o roboty od fundamentów po skończony dach.Jedna firma wyceniła mi to na 67 tys Jeszcze raz proszę was o opinie odnośnie tej ceny. Będę budował domek w Szczecinie. Pozdrawiam Witam Koniczynki. Jak na Szczecin to chyba w obecnych warunkach cena normalna z górnej półki. My budujemy koniczynkę 2 z podwójnym garażem w Szczecinie i jesteśmy na etapie poddasza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukassozredlicy 23.04.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam wszystkie koniczynki!!! Ja wraz z żoną wybraliśmy Koniczynkę 3 z garażem w bryle budynku.Jesteśmy na etapie wniosku o pozwolenie na budowę i mam nadzieję ruszyć w wakacje.Mam pytanko odnośnie cen za robociznę .Nie jestem zbytnio zorientowany w aktualnych cenach i proszę o jakieś opinie.Chodzi mi o roboty od fundamentów po skończony dach.Jedna firma wyceniła mi to na 67 tys Jeszcze raz proszę was o opinie odnośnie tej ceny. Będę budował domek w Szczecinie. Pozdrawiam Witam Koniczynki. Jak na Szczecin to chyba w obecnych warunkach cena normalna z górnej półki. My budujemy koniczynkę 2 z podwójnym garażem w Szczecinie i jesteśmy na etapie poddasza. Pozdrawiam Dzięki za wasze opinie!!! Kurcze jak ta moja cena jest normalna to ja zmienie chyba projekt na jakąś szopkę Widzę że ceny są bardzo różne no ale na to ma wpływ tak myślę i region kraju i firma pewnie i wiele innych rzeczy. No nic trzeba jeszcze zasięgnąć info w kilku innych firmach i myślę żę znajdę najbardziej odpowiednią i solidną czego i Wam życzę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukassozredlicy 23.04.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witajcie, Ja tez naleze do osób którym podoba sie Koniczynka. Ale że nasze potrzeby są nieco inne (dom dla dwóch rodzin, rodzice i my) to wydaje mi sie ze dla nas najlepsza opcja to Dom W Koniczynce 4 z dwoma niezależnymi lokalami. Link: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m460cc84a672b5 Co o tym projekcie sądzicie? Wydaje mi sie ze taki dom jest ładny i funkcjonalny, ale chciałbym usłyszeć opinie innych. Czy podana cena pod klucz 560 tys. zł wg Was jest możliwa to "zbicia" w dół? Pozdrawiam!!!!! Myślę, że każda cena jest do "zbicia" tylko z tym trzeba uważać bo firmy jak to firmy mogą starać się potem też "zbić" swoje koszty co nie koniecznie może się wiązać z pierwotnie oferowaną jakością. Tak jak z hipermarketami, pod nazwą pieczonego kurczaka wciskają ludziom pieczone gołębie sztuka jest sztuka Pozdrawiam i życzę powodzenia przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betras 24.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam! prosze napiszcie mi czy ktoś buduje Koniczynkę 2 w okolicach Krakowa Tarnowa,czy Rzeszowa. Kupiliśmy projekt ale bardzo chcielibyśmy z mężem zobaczyć go w rzeczywistości, bo forma papierowa z dużo nam nie mówi.Proszę o maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 24.04.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 mam pytanie do tych którzy już wybudowali koniczynkę czy wyrównaliście strop pokoju nad garażem z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kati.2007 24.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witaj Sylwia1891Też się nad tym zastanawialiśmy z mężem, nawet chcieliśmy aby architekt wyrównał nam ten poziom lecz po konsultacjach zrezygnowaliśmy z tego gdyż wtedy pokój zmniejszy się o trochę a przy pokojach na poddaszu ma to znaczenie .Poza tym i tak chcemy mieć tam na razie strych więc zostało tak jak w projekcie. Zawsze można tą podłogę wyrównać.PozdrowionkaKati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubululu 24.04.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam,my budujemy Koniczynkę (G)-dach kopertowy + garaż na 1 samochód w Dargobądzu pod Międzyzdrojami.Niedawno zalali nam strop,po długim weekendzie wchodzą na mury poddasza i resztę.Stan surowy zamknięty (robocizna) firma wyceniła na 70 tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts