Gość 17.05.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Drzwi wejściowe zmniejszyliśmy do standardowych 100 bez doświetli.A otwory są za małe przy wewnętrznych - miało być zostawione 88 cm do drzwi ,,80", jest nawet troszkę mniej, a najczęściej ,,80" mają 91-92 cm w świetle muru. Regulowane ościeżnice też nie mogą być - układ ścian nie pozwala na ,,objęcie" ściany opaską.pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.05.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 aha my zostawilismy drzwi wejsciowe, jak w projekcie bede miec niezła jazda, kiedy bedzie trzeba zamawiac drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.05.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ja też zostawiłam jak w projekcie - mam nadzieję że uda się w 6 tys. zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 23.05.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ja też zostawiłam jak w projekcie - mam nadzieję że uda się w 6 tys. zmieścić ja tez tak licze na ok 6tys i chce duzo szybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Altariela napisał: Ja też zostawiłam jak w projekcie - mam nadzieję że uda się w 6 tys. zmieścić ja tez tak licze na ok 6tys i chce duzo szybek Też tak chciałam, też zostawiłam otwór duży, ale to było kiedyś Teraz już tnę koszty gdzie się da Wczoraj szukałam wyposażenia łazienek - koszmar. To, co mi się podoba, jest poza moim zasięgiem. Jak na razie nie wybrałam nic Sama jestem ciekawa, co zwycięży. justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 25.05.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 justa trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 ggrg5 napisał justa trzymam kciuki Dzięki, w sobotę drugie podejście: może coś się uda kupić A w ogóle to mam chyba jakieś rozdwojenie jaźni: sama nie wiem, czego chcę - czy wybrać ,,normalne" wc, umywalkę itd., - przecież po jakimś czasie i tak nikt nie pamięta, jakie są, czy wybrać coś ekstra (tylko za co ) A mój mąż już od wczoraj przeżywa, że będzie musiał chodzić po sklepach pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorocia 27.05.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Justa, jeszcze raz bardzo Ci dziękujemy za możliwość obejrzenia domku. Uważamy, ze jest super! *** Jeżeli ktoś buduje 'koniczynkę' z wejściem od południa i ma ciekawe pomysły, proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 28.05.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Justa, jeszcze raz bardzo Ci dziękujemy za możliwość obejrzenia domku. Uważamy, ze jest super! zazdroszcze Ci ze widziałas domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dorocia napisał: Justa, jeszcze raz bardzo Ci dziękujemy za możliwość obejrzenia domku. Uważamy, ze jest super! zazdroszcze Ci ze widziałas domek _________________ Nie ma czego zazdroscić, Ciebie też zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 28.05.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 za daleko mam, a z checia wprosiłabym sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_te78 07.06.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam wszystkich zwolenników koniczynki i nie tylko.My z mężem również wybraliśmy ten projekt "koniczynka2"Budujemy w okolicach Warszawy i pierwszy etap, czyli tak zwany stan "0" mamy praktycznie za sobą.W projekcie nic nie zmienialiśmy ponieważ właśnie taki nas urzekł. Na początku zastanawiałam się nad likwidacją bocznych okien w kuchni i salonie, ale po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałam z tego pomysłu - fakt, że dodatkowe okno w kuchni zmniejszy ilość szafek wiszących, ale dzięki spiżarce znajdującej się obok kuchni myślę, że nie będę miała z tym problemu, natomiast boczne okno w salonie to dodatkowe źródło światła dziennego, którego dla mnie nigdy za wiele, szczególnie szkoda by było je likwidować ze względu na to że znajduje się od południa. Jedyną rzeczą jaką zmienię to schody, zamiast betonowych chciałabym drewniane ażurowe a poprzez to likwidacja schowka pod schodami, co powiększy wizualnie salon.Jeśli mi się uda to wkleję kilka zdjęć z tego co do tej pory powstało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 07.06.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam wszystkich zwolenników koniczynki i nie tylko. My z mężem również wybraliśmy ten projekt "koniczynka2" Budujemy w okolicach Warszawy i pierwszy etap, czyli tak zwany stan "0" mamy praktycznie za sobą. W projekcie nic nie zmienialiśmy ponieważ właśnie taki nas urzekł. Na początku zastanawiałam się nad likwidacją bocznych okien w kuchni i salonie, ale po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałam z tego pomysłu - fakt, że dodatkowe okno w kuchni zmniejszy ilość szafek wiszących, ale dzięki spiżarce znajdującej się obok kuchni myślę, że nie będę miała z tym problemu, natomiast boczne okno w salonie to dodatkowe źródło światła dziennego, którego dla mnie nigdy za wiele, szczególnie szkoda by było je likwidować ze względu na to że znajduje się od południa. Jedyną rzeczą jaką zmienię to schody, zamiast betonowych chciałabym drewniane ażurowe a poprzez to likwidacja schowka pod schodami, co powiększy wizualnie salon. Jeśli mi się uda to wkleję kilka zdjęć z tego co do tej pory powstało. Pozdrawiam Kolejne koniczynki pod Warszawą - fajnie. A gdzie dokładniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 08.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Jeśli mi się uda to wkleję kilka zdjęć z tego co do tej pory powstało. Pozdrawiam koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 08.06.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 JA TEż CZEKAM NA ZDJęCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przem_o 09.06.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 JA TEż CZEKAM NA ZDJęCIA Witam Wszystkich „W Koniczynce” Miałem wreszcie czas żeby wysłać jak „JUSTA” zdjęcia domku w budowie i zachęcam wszystkich do tego zawsze można coś zmienić i podpatrzyć. Jak pisałem wcześniej w projekcie usunąłem 2 okna , 1 balkon i 2 kominy oraz zmiana stropu. Pogłębiłem pod schodami schowek, dałem na środek okno w małym pokoju na dole ( dzięki za podpowiedz, bo nie zauważyłem) W poniedziałek lub wtorek będzie wylewany strop, już zakupiłem nawet wełnę do ocieplenia dachu i styropian do ocieplenia fundamentów, podłogi i ścian- bo drożeje i coraz trudniej go kupić . http://s184.photobucket.com/albums/x305/pimek_album/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.06.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 nam robi sie wycena dachu z dachówki przewidzianej w projekcie czyli Marsylkipiekna jest ta dachowka, ale na zywo na dachu jej nie widziałamznalazłam tylko zdjecie nawet w kolorze naturalnym takim jak chcemy http://img412.imageshack.us/img412/9752/marsylka2yb6.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Grzesiek 17.06.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 witamy wszystkich my tez jestesmy szczęsliwymi posiadaczami domu w konyczynce ,jestesmy juz na etapie konstrukcj dachu.Nasz szalony plan-to zamieszkac w nim w grudniu tego roku!!!pozdrowienia z Roztocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 wcale to nie jest szalony plan moja sasiadka działkowa jest dopiero a etapie murowania, a tez chce zmieszkac w grudniu powiedziała ze postawi swiat do gory nogami ale zamieszka w tym domu na swieta zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 04.07.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Będąc nad morzem w okolicach Gdyni natkąłem się przypadkiem na zamieszkałą koniczynkę. Pierwsze wrażenie to takie, że dom jest b. duży, może dlatego, że nie była pomalowana elewacja, a drugie - przeszklony wykusz wygląda extra. W wykuszu od wewnątrz poustawiane były duże zielone rośliny, z zewnątrz wyglądało to jak oranżeria. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Niestwty nie miałem czasu, aby nawiązać kontakt z właścicielami, może był ktoś w zamieszkałej koniczynce i podzieli się spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts