margo13 25.08.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Margo ja równiez myslałam o przeszkleniu całego naroznika, ale mąz sie nie zgadza - miedzy wyjsciem na taras a wykuszem ma stanąć akwarium - to jedyne miejsce w salonie gdzi enie będzie padało bezposrednio naturalne. Poszerzamy jednak okno tarasowe do 4 m - beda dwa fixy a w środku byc może dwa skrzydla przesuwne. Ciesze sie że to mówisz, a akwarium to w końcu tez szyby, ale z ładnym widokiem bez względu na pogodę. Nasze okna balkonowe na razie maja w planach 3,60, ale może i 4 się zmieści. Pytaliście juz o ceny. My mamy wstępną wycenę z OKNOPLASTU z Krakowa, ale to nie drewno, ale okna oczywiście przesuwne, ładnie to wygląda, widzieliśmy u nich w salonie. Ale będziemy jeszcze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo13 25.08.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Madzik, Można zawsze zrobić prysznic zaraz koło wanny, dobudować ściankę z płytek i połączyć drzwiami szklanymi,widziałam to u Agnieszka&Robert na Dom w Koniczynce 2(g) Droga do spełnienia marzeń z Wysłany: Sro, 2 Lipiec 2008 22:56 Temat postu: Wizualizacja, nie wiem niestety jeszcze jak wklejać zdjęcia. A jaka macie ściankę kolankową? Nie myśleliście o przejściu do kuchni bliżej drzwi? mam nadzieję że nasza powiększona kuchnia ( cały dom o 1,2) zmieści wszytko, a noszenie wszystkiego przez salon, zwłaszcza jesli dobuduje sie ściankę, mnie sie to nie bardzo podoba,a tak to z kotłowni, gdzie mam nadzieje składować trochę rzeczy będę miała bliżej, ale pewnie to sie zweryfikuje jak stanę w murach, a to przy dobrych wiatrach i pogodzie za dwa msc. I moje pytanie. czy można wasz domek zobaczyć? Wrocław to najbliżej od Wieliczki, bo większość Koniczynek jest gdzieś het, het. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 25.08.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Madzik, Można zawsze zrobić prysznic zaraz koło wanny, dobudować ściankę z płytek i połączyć drzwiami szklanymi,widziałam to u Agnieszka&Robert na Dom w Koniczynce 2(g) Droga do spełnienia marzeń z Wysłany: Sro, 2 Lipiec 2008 22:56 Temat postu: Wizualizacja, nie wiem niestety jeszcze jak wklejać zdjęcia. a mopzesz podac linka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 25.08.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Madzik, Można zawsze zrobić prysznic zaraz koło wanny, dobudować ściankę z płytek i połączyć drzwiami szklanymi,widziałam to u Agnieszka&Robert na Dom w Koniczynce 2(g) Droga do spełnienia marzeń z Wysłany: Sro, 2 Lipiec 2008 22:56 Temat postu: Wizualizacja, nie wiem niestety jeszcze jak wklejać zdjęcia. a mopzesz podac linka??? to ja sie sama przedstawie i zapraszam http://forum.muratordom.pl/dom-w-koniczynce-2-g-droga-do-spelnienia-marzen,t133111.htm pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzik 25.08.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Margo,Serdecznie zapraszam. Daj znac jesli chcielibyscie sie wybrac do Wroclawia- mamy teraz autostradę więc rzeczywiscie blisko sie zrobiło. Namiary wysyłam na prw.Co do wanny i prysznica jeszcze sie waham- marzy mi sie taka duza narozna:) i jak to połaczyc z prysznicem????.... podumam jeszcze.Co do ścianki kolankowej to podnieslismy troche- o ok. 10 cm. Okna są narazie wysoko, ale wylewek jeszcze brak wiec mam nadzieje że będzie ok:) a to okno trójkatne to masakra jakaś, robimy drewniane, z pcv była kilkakrotna odmowa na wycenie. a i tak z drewnianym tyle kombinacji jest że sama nie wiem jak to wyjdzie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.08.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 fajnie te Wasze domki juz wygladaja wklejcie jakies zdjecia gornej lazienki, bo ona mnie najwiecej nurtuje, a raczej ta jaskółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo13 26.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Agnieszko, bardzo dziękuję za czujność, ja nie wiem jak wkleić taki link, ale popracuje nad tym, przed nami jeszcze wiele wpisów, bo nasza Wielicka koniczyna jeszcze tylko na papierze, ale może na moje urodziny sie zacznie ( za 2 tyg.) Dziękuje Madzik za tak szybka wiadomość, rzeczywiście mówią ze z autostrada do Wrocławia jest super. Nie wiem dlaczego niektórzy maja takie problemy z tym trójkątem, a widziałam na tylu zdjęciach jako jedna taflę. Ja tak bardzo się tym nie przejmuje bo to będzie okno w garderobo-pralni i w jednym z pokoi 'dziecinnych' a oprócz tego będzie jeszcze dachowe. W pokoju poważnie zastanawiam się nad postawieniem ścianki i zrobieniem szafy-garderoby przy wejściu. Byłam w domu gdzie to zrobione było w domu z 4spadowym dachem i dzieci w dwóch bliźniaczych pokojach maja szafy ze skosem do których wchodzą, z prostymi drążkami i półeczkami. pokoje są na tyle duże ze wystarczy miejsca na inne rzeczy. Bardzo funkcjonalne zwłaszcza ze nie widać bałaganu w pokoju. jeśli chodzi o łazienkę, to w tym samym domu widziałam wanny narożne z zasłonką. Wygięta rurka i jak chcesz wannę to masz wannę , a jak prysznic to zasłaniasz. Nie wiem czy to sie tam mieści. My będziemy mieć jeszcze prysznic w łazience na dole, żeby była gościnna. margo13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 03.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 WitamCoś cisza w koniczynce??? U mnie prace idą całą parą. Mam już wstawione drzwi wejściowe. Domek "ociepla" się i niedługo nabierze kolorków.Mam tylko problem z wstawieniem nowych zdjęć. Ale pracuję nad tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 03.09.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Chyba się udało. http://foto.onet.pl/4q0gp,4u0tses8je4f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 04.09.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dora super macie drzwi zewnetrze - dokładnie takie chce miec u siebie - to drewno?? Jakiej firmy są te drzwi i ile kosztowały? Podaj mi prosżę jeszcze ich dokładne wymiary - murarz zostawił mi w murse otwór 180 x 220 - mam nadzieję, że dobrze zrobił.No i koniecznie wklej wiecej zdjęć domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 04.09.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dora super macie drzwi zewnetrze - dokładnie takie chce miec u siebie - to drewno?? Jakiej firmy są te drzwi i ile kosztowały? Podaj mi prosżę jeszcze ich dokładne wymiary - murarz zostawił mi w murse otwór 180 x 220 - mam nadzieję, że dobrze zrobił. No i koniecznie wklej wiecej zdjęć domu. Cześć Dzięki śliczne. Przy zamówieniu zastanawiałma się jak będą wyglądać, ale po zamontowaniu powiem nieskromnie, że wyglądają świetnie. Drzwi, tak jak okna są z Firmy Urzędowski, dębowe kolor d1 lazur. Zamawiałam je jeszcze w grudniu za cenę 8100 netto (ostatecznie wyszło troszkę taniej bo dostałam na całość zamówienia rabat). Całość jest w jednej ramie, wymiary drzwi 176x211, a otwór w świetle muru miałam 180x215 wysokie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 04.09.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 To mnie teraz zmartwiłaś - strasznie drogie te drzwi - mi na 8600 brutto wycenili drzwi podobne do Twoich z dodatkowym górnym, zaokrąglonym doswietlem. Urzędowski taki drogi, czy raczej mi jakąś lipę chcieli wcisnąć - kurcze te moje wyceniane też debowe w jednej ramie, szyby refleksy P4. Ja naiwna zrezygnowałam z górnego doświetla w nadzieiże będą sporo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 04.09.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 To mnie teraz zmartwiłaś - strasznie drogie te drzwi - mi na 8600 brutto wycenili drzwi podobne do Twoich z dodatkowym górnym, zaokrąglonym doswietlem. Urzędowski taki drogi, czy raczej mi jakąś lipę chcieli wcisnąć - kurcze te moje wyceniane też debowe w jednej ramie, szyby refleksy P4. Ja naiwna zrezygnowałam z górnego doświetla w nadzieiże będą sporo tańsze. z tego co my sie orientowalismy ceny drzwi drewnianych tak nietypowych beda sie kształtowaly w ok 8tys masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas1 05.09.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witamy, Dalaczylismy kilka zdjec i na narazie zamykamy nasza konczynke na zime. Pozdrawiamy i dziekujemy wszystkim za pomoc, pa http://s299.photobucket.com/albums/mm312/edytaitomek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 17.09.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A u nas w poniedziałek zamontowali okna a wczoraj bramę garażową, która miała być za dwa tygodnie ale fajnie, że udało się szybciej jeszcze tylko czekamy na drzwi wejściowe, a póki co tynkarz sobie tynkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 u nad od poniedziałku wchodza dekarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona311 23.09.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dora super macie drzwi zewnetrze - dokładnie takie chce miec u siebie - to drewno?? Jakiej firmy są te drzwi i ile kosztowały? Podaj mi prosżę jeszcze ich dokładne wymiary - murarz zostawił mi w murse otwór 180 x 220 - mam nadzieję, że dobrze zrobił. No i koniecznie wklej wiecej zdjęć domu. Cześć Dzięki śliczne. Przy zamówieniu zastanawiałma się jak będą wyglądać, ale po zamontowaniu powiem nieskromnie, że wyglądają świetnie. Drzwi, tak jak okna są z Firmy Urzędowski, dębowe kolor d1 lazur. Zamawiałam je jeszcze w grudniu za cenę 8100 netto (ostatecznie wyszło troszkę taniej bo dostałam na całość zamówienia rabat). Całość jest w jednej ramie, wymiary drzwi 176x211, a otwór w świetle muru miałam 180x215 wysokie. Pozdrawiam Dorotko ślicznie Ci dziękujemy za przemiłe przyjęcie w Swoim przecudnym domku. Potwierdzam drzwi są zaj....e. O ile wcześniej miałam wątpliwości co do kilku rzeczy w tym projekcie tak teraz wiem co chce i prawie nic nie zmienię. Mam nadzieję ,że będziemy mieli jeszcze okazję zagościć u Ciebie w domku i niedługo będziemy mogli zrewanżować się zaproszeniem do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 02.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam Dzięki Iwonka za miłe słowa. Ale jakoś cicho się zrobiło na stronie?? U mnie zaczyna się akcja "kafelki i panelki". Jak wszystko dobrze pójdzie to początek grudnia przeprowadzka. Pozdrowionko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona311 02.10.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dorotko strasznie Ci zazdroszczę. Myśleliśmy ,że zaczniemy na wiosnę ale biurokracja i te inne bzdury nas załamują. Przesunęliśmy rozpoczęcie budowy na jesień. Jak tak dalej pójdzie to starość mnie zastanie. Niedługo znów będziemy w Szczecinie. Jak jeszcze nam się trafi Twój kierunek to chętnie zobaczymy te kafelki. Oczywiście jeśli pozwolisz. Trochę mnie martwi ta kotłownia z oknem przy wejściu. Bo przecież firanki w kotłowni to chyba nie za bardzo. Powiedz jaki Ty masz na to pomysł. Postanowiliśmy przedłużyć a w zasadzie poszerzyć dom w stronę wykuszu i w stronę garażu po 0,5m. Da to trochę większy salon i kuchnię, jak również gabinet gdzie my będziemy mieli sypialnię. Kombinuję jeszcze jak tu przenieść kotłownię na tył domu. Znalazłam pomysł na kuchnię i salon zobaczę czy da się tu wkleić.A cisza rzeczywiście jakaś taka złowroga. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona311 02.10.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 http://deccoria.pl/files/12603/8215/0c5bdb6370bb9823bb6a32cc7bfd1654.jpg[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts