margo13 19.10.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedź. jest bardzo profesjonalna. to dal mnie wzór. mam nadzieję że ja tez dogonię was i męża w wiedzy na temat domów.Nasza Koniczynka zmaga się oczywiście z pogoda i wrzesień mieliliśmy w plecy, ale mamy fundamenty i ekipa chce budować dalej. Moze sie uda z pierwsza kondygnacja. Musze sprawdzić czy my mamy zmienione wymiary lub kąty, bo tez lukarna wchodzi nam do dwóch pomieszczeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 20.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam Serdecznie, jestem tu NOWA:)?Miło patrzeć, jak rosną Wasze Koniczynki, Moja jest na etapie kiełkowania:)Zastanawiam się nad tym projektem, podoba mi się baaaaardzo, lecz nie wiem czy salon nie będzie zbyt mały. Poza tym spełnia wszystkie moje oczekiwania. Kupić ten projekt, czy nie kupić? Decyzję muszę podjąć w najbliższym czasie...:Poradźcie coś drodzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 20.10.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Grandzia poczytaj cały wątek i poszukaj innych - jest ich kilka. jutro moge wkleic Ci linki, bo dzisiaj niestety nie mam juz czasu.Co do salonu - za duży on nie jest to fakt, ale nie jest to też malutka klitka. Wszystko zależy od tego co chcesz w takim salonie zmieścić. Stół na 12 osób raczej odpada, ale stół na 6 osób w wykuszu a bliżej wyjścia na taras nie za duży wypoczynek ze stolikiem kawowym z całą pewnościa się zmieści. Jeśli jeszcze zaplanujesz drzwi tarasowe przesuwne to wtedy nie bedzie miałą powodu do narzekań. Jest jeszcze opcja adaptacji projekty - mozesz poszerzyć dom o 1 - 2 m w stronę wykuszu. Ktoś tak zrobił. Poza małą kuchnią i niezbyt dużym salonem wszystko wg mnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 20.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dzięki kasiaa256, jak już kupię projekt, to może zacznę dobrze sypiać do czasu rozpoczęcia budowy... Póki co na decyzję o warunkach zabudowy czekałam 9 miesięcy. Urodziła się 13.10. katastrofa... a to jeszcze nie koniec papierologii. Póki co zagłębiam się w lekturę forum. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 21.10.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Serdecznie, jestem tu NOWA:)? Miło patrzeć, jak rosną Wasze Koniczynki, Moja jest na etapie kiełkowania:) Zastanawiam się nad tym projektem, podoba mi się baaaaardzo, lecz nie wiem czy salon nie będzie zbyt mały. Poza tym spełnia wszystkie moje oczekiwania. Kupić ten projekt, czy nie kupić? Decyzję muszę podjąć w najbliższym czasie...:Poradźcie coś drodzy:) mozesz zrobic jak my, wywalilismy całkiem scianke oddzielajaca pokoj od klatki schodowej, nie robimy schowka pod schodami,schody nie murowane ale drewniane i zaczynaja sie pod oknem tarasowym w salonie miejsca jest teraz duuuuuuuuuuuuuzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 22.10.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 dzięki,dzięki, ale chyba zostanę przy orginalnej klatce schodowej:) . Przeliczałam sobie orientacyjnie długości ścian i nie wyszło źle. Wg obliczeń," kąt na kanapę" ma jakieś 177 x 277 cmm, więc nie jest tak źle. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ech ja w "kącie na kanapę" będę miała olbrzymie akwarium - mąż nie chce zgodzić się na rezygnację z tego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 23.10.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 a kanapa:)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.10.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Kanapa będzie na środku salonu - mały narożnik. O tak to bedzie wygladało: http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/salon.JPG To niebieskie to akwarium, na srodku mały naroznik, dwa fotele i stolik kawowy. Wyjście na taras będzie miało drzwi przesuwane, więc mogę przesunąć się z meblami w stronę okien. Mam tylko nadzieję, że uda mi się zmiescić meble w salonie tak jak to udało się na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 25.10.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 nas to ratuje ze kategorycznie nie chcemy TV w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 27.10.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja sobie nie wyobrażam salonu bez telewizora i to nie dlatego, że nie wyobrażam sobie bez niego życia. Salon to miejsce gdzie toczy się u nas życie. Nie wyobrażam sobie, ze ja gotuje obiad a mój mąz siedzi na górze w swoim pokoju telewizyjnym i oglada wiadomości. Wydaje mi się, że wtedy rodzina izolowałaby się od siebie. Nie mamy zwyczaju przesiadywania przed telewizorem, ale zawsze w tle cos tam leci. Szczególnie w niedzielę rano - ja coś tam pichcę, a mąż z córką ogladają telewizję - bajki, programy przyrodnicze czy muzyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 27.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Taaa, z dużym naciskiem na Bajki. Telewizor, akwarium też będzie,/ nie takie duże jak kasii256 /,kanapa, stolik kawowy + stól na 6 osób:)to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja sobie nie wyobrażam salonu bez telewizora i to nie dlatego, że nie wyobrażam sobie bez niego życia. Salon to miejsce gdzie toczy się u nas życie. Nie wyobrażam sobie, ze ja gotuje obiad a mój mąz siedzi na górze w swoim pokoju telewizyjnym i oglada wiadomości. Wydaje mi się, że wtedy rodzina izolowałaby się od siebie. Nie mamy zwyczaju przesiadywania przed telewizorem, ale zawsze w tle cos tam leci. Szczególnie w niedzielę rano - ja coś tam pichcę, a mąż z córką ogladają telewizję - bajki, programy przyrodnicze czy muzyczne. no widzisz, u nas telewizor nie chodzi prawie wcale fakt zgodziłam sie na maly kompromis tv w sypialni u nas najwazniejsze miejsce zajmuje sprzet grajacy i laptop to napewno bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona311 28.10.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Jejku co za różnica. Jeden chce mieć TV drugi akwarium a trzeci w tym miejscu chce mieć np. słonia. Fakt jest jeden i powtarza się od 8 stron. Salon jest mały i konia z rzędem temu co umeblowaniem spowoduje optyczne powiększenie tegoż pomieszczenia. Sama w głowie mam z tysiąc pomysłów ,a czy wprowadzę je w życie to już inna bajka. Nie ma co się sprzeczać bo forum zawiśnie i nikt nie będzie miał ochoty tu nic napisać. A byłoby szkoda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 28.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ale nikt się tu nie sprzecza. A wałkowanie tematu urządzenia salonu nie wydaje mi się nie potrzebnym tematem i z całą pewnościa nie zabije tego wątku. Gdyby ta dyskusja pojawiła się wcześniej to ja miałabym schody przerobione tak jak Aneta (qqrq5). Może ktoś skorzysta z naszych pomysłów nawet jeśli ostatecznie sami ich nie zrealizujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 28.10.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Jejku co za różnica. Jeden chce mieć TV drugi akwarium a trzeci w tym miejscu chce mieć np. słonia. Fakt jest jeden i powtarza się od 8 stron. Salon jest mały i konia z rzędem temu co umeblowaniem spowoduje optyczne powiększenie tegoż pomieszczenia. Sama w głowie mam z tysiąc pomysłów ,a czy wprowadzę je w życie to już inna bajka. Nie ma co się sprzeczać bo forum zawiśnie i nikt nie będzie miał ochoty tu nic napisać. A byłoby szkoda!!! przeciez nikt tu sie nie kłóci, kazdy ma swoja wizje domu i ja realizuje kazda z nas bedzie mieszkac w swoim domku, a nie innej osoby mi sie tak podoba, a np kasiaa256 chce inaczej co do urzadzenia salonu to jeszcze nie mam pomysłu, ale podpatruje dziennik Latarnika, on ma podobny układ salonu http://th.interia.pl/20,g161272651475951/i242741.jpg nie uwazam, ze salon jest mały ja przenosze sie z bloku z 42m2 na domek, wiec dla mnie wszystko jest duze bede miec garaz wiekszy od swojego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 29.10.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Podoba mi się ustawienie kanapy i foteli w salonie Latarnika O coś takiego właśnie mi chodzi i chyba jest to lepsze rozwiązanie niz wstawianie narożnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 29.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Podoba mi się ustawienie kanapy i foteli w salonie Latarnika O coś takiego właśnie mi chodzi i chyba jest to lepsze rozwiązanie niz wstawianie narożnika. dokładnie fotel zawsze mozna odsunac, przstawic, a kanapy juz nie ruszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.11.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witam serdecznie Lada moment dołączymy do grona posiadaczy koniczynki, jesteśmy o krok od zakupu projektu Niestety mamy z mężem różne zdanie co do ostatecznej wersji - koniczynka czy koniczynka2 , mam jednak nadzieję że ten impas nie potrwa zbyt długo i szczęśliwie uda nam się przejśc do następnego etapu Jak widzę na forum przeważają posiadacze koniczynki z dachem dwuspadowym (co jest mocnym argumentem mojego męża), jestem ciekawa czy przy wyborze przeważyły względy estetyczne, finansowe (dach dwuspadowy tańszy od kopertowego) czy przestrzenne (w dwuspadówkach bez wątpienia jest nieco więcej miejsca na poddaszu?) ??? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 07.11.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 hehh, w moim przypadku to warunki zabudowy: dach dwuspadowy, kąt nachylenia 40-45st. Wygląda na to, że będziemy budować równocześnie, ja też jestem na etapie papierologii. Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts