sylwiapaweł 13.11.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Sylwia takie przerobienie łazienki kosztem pokoju dziecięcego będzie mozliwe tylko jeśli w pokoju dzieciecym wstawicie dodatkowe okna połaciowe. Nie pamiętam dokładnie jak to się liczy, ale powierzchnia okien musi być w jakiejś proporcji do powierzchni podłogi i z chyba same okno balkonowe nie wystarczy. Musi to przeliczyć architekt, bo może się mylę. Bez wątpienia masz rację - okno połaciowe w takim układzie musi być! Randkę z architektem mamy najpóźniej za 2 tygodnie, myślę że wtedy będziemy już pewni co do celowości rozpatrywanych teraz zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Ja bym nie powiększała łazienki kosztem pokoju dziecka. Znacznie więcej sprzętów trzeba zmieścić w dziecięcym pokoju niż w łazience. Zawsze miałam problem z zagraceniem w pokoju córki, a w łazience tańczyć przecież nie będę. \ ja tez nie dam zmniejszyc pokoju dla mojego synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.11.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Widzę, że front obrony pokoju dziecinnego jest dość liczny na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Widzę, że front obrony pokoju dziecinnego jest dość liczny na tym forum moje dziecko na dzien dzisiejszy ma do dyspozycji 2m2 na podłodze, wiec w domku chciałabym zeby miał swoje własne wielkie krolestwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 slicznie tak na gorce u nas juz sa rynny i robi sie dachowka http://forum.montignac.com.pl/imgshack/_f/f_0015302.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.11.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 koniecznie wklej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Teraz na temat górnej łazienki. Po głębszym zastanowieniu sie i nawet nie tak burzliwych naradach z małżonem doszliśmy do wniosku, że łazienka pozostaje taka jak w projekcie a co za tym idzie pokoje dziecęce też się nie zmieniają Zresztą pokoiki dziecięce jak najbardziej się przydadzą To się nazywa myślenie perspektywiczne U nas chyba też zostanie jak jest, niech sobie dziciaczki hasają na metrażach (również perspektywicznie) Jeteśmy po oględzinach obu "dachowych" wesji koniczynki - gorące podziękowanie za poświęcony czas i cierpliwość dla kasiaa256 i sylwia1891. Sporo się dowiedzieliśmy, podpatrzyliśmy to o czym pisaliście tu na forum.... Tylko po oględzinach saloniku pozostał mały niesmak Oj malutki on jest, malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.11.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 sylwia1891[/b]Tylko po oględzinach saloniku pozostał mały niesmak Oj malutki on jest, malutki ja tam nie narzekam, u mnie w bloku jest mikroskopijny wiec ten w domku bedzie wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 18.11.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Sylwia poszerzcie dom o 1 - 1,5 m i będziecie mieli ogromny salon. Ja znowu w przeciwieństwie do Anety w bloku miałam większy salon niż ten w Koniczynce. Tyle tylko, że w bloku salon robił za naszą sypialnię, gabinet, jadalnię, kino domowe, no i salon oczywiście. Meble z blokowego salonu starczą mi na obstawienie 4 pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.11.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Sylwia poszerzcie dom o 1 - 1,5 m i będziecie mieli ogromny salon. my cały czas mowilismy ze poszerzymy dom własnie o 1,5m w praktyce wyszło inaczej i załujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 19.11.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No pięknie, pięknie już wyglada Wasza koniczynka. Jesteśmy na podobnym etapie. Wstawiacie okna na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 19.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 my tez juz mamy ten etap mogłabym prosic o zdjecia górnej łazienki?? macie już scianki działowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 19.11.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Anetko ja mam ścianki działowe - co prawda mam inny układ, ale tu gdzie u Was jest łazienka u mnie powstało identyczne pomieszczenie. Jutro rano będę na budowie to zrobię kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.11.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No nareszcie doczekamy się widoku tej tajemniczej górnej łazienki ja również nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 19.11.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Anetko ja mam ścianki działowe - co prawda mam inny układ, ale tu gdzie u Was jest łazienka u mnie powstało identyczne pomieszczenie. Jutro rano będę na budowie to zrobię kilka zdjęć. ale mi chodzi konkretnie o to pomieszczenie ok? przeraza mnie taka mała łazienka ze skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnik09 19.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam! chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z uczestników forum buduje w podkarpackim lub okolicach? bardzo zależy mi na zobaczeniu tego komku i wymianie uwag. Ja dzisiaj zamówiłam projekt i nurtuje mnie kilka spraw. Z góry bardzo dziekuje za odp i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 20.11.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 A u nas ścianki działowe już w toku pewnie w przyszłym tygodniu będą skończone wtedy okaże się czy ta łazienka będzie mała czy całkiem wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 20.11.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 u nas tez sa robione juz scianki, ale akurat łazienkowa została na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 20.11.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 wrzucam projekt górnej łazienki w koniczynce z dachem kopertowym - nieco inny układ kominów jak w dwuspadówce - może kogoś zainspiruje. Projekt zrobiony na szybko przy porannej kawie w pracy, więc bez kolorów i dopracowanych szczegółów. W wolny róg przy pralce można wstawić kosz na brudne rzeczy, zabudować półkami, lub co kto woli... Ciąg szafek wyszedł tu dość długi, ale jak już pisałam to taka bardzo robocza wersja http://images33.fotosik.pl/408/78947ef51b8982e5m.jpg http://images42.fotosik.pl/32/d701dae9c57453d7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 20.11.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 nawet fajnie to wyglada u mnie prysznica nie bedzie, wie nie bedzie taka mala ta lazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts