Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W KONICZYNCE pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z uczestników forum buduje w podkarpackim lub okolicach? bardzo zależy mi na zobaczeniu tego komku i wymianie uwag. Ja dzisiaj zamówiłam projekt i nurtuje mnie kilka spraw. Z góry bardzo dziekuje za odp i pozdrawiam[/quo te] :D :D

Cześć !!!Jestem tutaj na forum po raz pierwszy.Wybudowaliśmy koniczynkę w Rzeszowie .Mieszkamy od lipca.W projekcie dokonaliśmy kilku zmian.Przede wszystkim podnieśliśmy ściankę kolankową oraz powiększyliśmy okna w salonie.Zrezygnowaliśmy z okna w kuchni , w salonie i w pokoju na dole .Mamy koniczynkę z dachem kopertowym bez garażu.Postaram się wkleić zdjecia

ale nie wiem jak to zrobić.

Cześć !!!Jestem tutaj na forum po raz pierwszy.Wybudowaliśmy koniczynkę w Rzeszowie .Mieszkamy od lipca.W projekcie dokonaliśmy kilku zmian.Przede wszystkim podnieśliśmy ściankę kolankową oraz powiększyliśmy okna w salonie.Zrezygnowaliśmy z okna w kuchni , w salonie i w pokoju na dole .Mamy koniczynkę z dachem kopertowym bez garażu.Postaram się wkleić zdjecia ale nie wiem jak to zrobić.

Witamy serdecznie i czekamy z niecierpliwoscią na fotki :)

Mamy koniczynkę z dachem kopertowym bez garażu.Postaram się wkleić zdjecia

wejść na strone http://imageshack.us/

tu klikamy klawisz Przeglądaj i wybieramy z naszego dysku lokalnego pożądane zdjęcie

Po wybraniu klikamy na klawisz host it!

tu kopiujemy ostatni adres (podświetlony) skrótem klawiszowym Ctrl + C i wklejamy do naszego posta skrótem klawiszowym Ctrl + V.

Na początku adresu winno się znajdować [ img ] zaś na końcu [ / img ] bez żadnych spacji!!!

POWODZENIA !!

Ja jestem z okolic Tarnobrzega i jestem na etapie piapierków!! Mam jednak nadzieję, że z budową ruszę na wiosnę:) Dzięki za wiadomość i czekam na zdjęcia., pozdrawiam

Cześć !!!Jestem tutaj na forum po raz pierwszy.Wybudowaliśmy koniczynkę w Rzeszowie .Mieszkamy od lipca.W projekcie dokonaliśmy kilku zmian.Przede wszystkim podnieśliśmy ściankę kolankową oraz powiększyliśmy okna w salonie.Zrezygnowaliśmy z okna w kuchni , w salonie i w pokoju na dole .Mamy koniczynkę z dachem kopertowym bez garażu.Postaram się wkleić zdjecia ale nie wiem jak to zrobić.

Mamy koniczynkę z dachem kopertowym bez garażu.Postaram się wkleić zdjecia

juz sa:

http://img238.imageshack.us/img238/5954/s5003466gb7.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6910/s5003468dl4.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/5041/s5003470mg0.jpg

piekny piekny i jeszcze raz piekny :D :D :D :D

mam pytanie odnosnie okien w wykuszu?? jakos inaczej sa podzielone??

jeszcze zdjecia z srodka poprosimy :D

Dziękuję bardzo za umieszczenie zdjęć.Postaram sie przesłać więcej .Okna w wykuszu mamy wydłużone ( nie otwieraja się ) i są podzielone nie w połowie tylko niżej,Zrobie nowe zdjecie bez rolet.Zdjęcia są robione chyba na poczatku sierpnia , więc trochę się już u nas zmieniło.Zrezygnowaliśmy z doświetleń bocznych przy drzwiach wejściowych, bo w wiatrołapie po prawej stronie mam dużą szafę i zmnieszyłam trochę spiżarkę przy kuchni.Ta spiżarka jest bardzo potrzebna i super sie sprawdza.Mamy też to pomieszczenie gosp. pod schodami tylko trzeba było zrobić dwa schodki .Ważna uwaga dla osób budujących taką Koniczynkę jak my tzn z dachem kopertowym bez podniesienia ścianki kolankowej ok 50 cm. ( 2 pustaki maxy) garderoba przy sypialni jest bezużyteczna, prawie same skosy i trudno coś sensownego tam zaplanować.Pozdrawiam

Okna w wykuszu mamy wydłużone ( nie otwieraja się ) i są podzielone nie w połowie tylko niżej,Zrobie nowe zdjecie bez rolet.

a w projekcie okna sa podzielone :o

tam sa całe tafle :)

my wlasnie chcemy zrobic duze okna siegajace prawie do ziemi zostawiajac miejsce tylko na niski grzejnik i oczywiscie fixy, bo po co otwierane okna w domu z went mech

My wzięliśmy z Oknoplastu model orion z zewnątrz a wewnątrz wykończenia ozdobne jak na razie są ok ale jescze za krótko, żeby coś więcej powiedziec wiem jedno, że lepiej jest bardzo znznych firm okna niż firmy krzak zwłaszcza, żetak jak w naszym przypadku różnica na wszystkich oknach wynosiła 2000zł między jedną a drugą.

Witamy

Jesteśmy kolejnymi sympatykami koniczynek. Budujemy się w kujawsko-pomorskim. Wybraliśmi koniczynkę z dachem kopertowym i garażem.

Obecnie kończymy krycie dachu dachówką i czekamy na okna.

Wiele ciekawych rzeczy można się dowiedziec z forum i my także chętnie podzielimy się swoimi doświadczeniami z innymi.