dariza 08.02.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 No i wreszcie doczekaliśmy się drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 09.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 My niestety utknęliśmy a właściwie utonęliśmy w papierologii. Właściwie to już zaczynam tracić nadzieję czy w ogóle zaczniemy. Pozdrawiam papierologia to pikus, pozniej dopiero zaczynaja sie schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dariza widzę, ze drzwi macie nizsze niż miały byc pierwotnie. Wylewaliscie nowe nadproże? Na zdjęciu wygląda tak jakby między drzwiami a nadrożem było tylko jakies drewno i styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariza 09.02.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Drzwi mają wysokosc standardową i rzeczywiście nad drzwiami będziemy musieli nadmurowac, bo niestety murarze za duży otwór zostawili. Co zrobic - muszą byc jakiwś wpadki, byłoby za pięknie bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 09.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 To nie wina murarzy, tylko projektanta, który adaptował projekt Archonu. W projekcie są drzwi z górnym doświetlem (łukiem) - wysokośc w świetle muru 230 - decydujac się na drzwi proste w większości przypadków projektanci pozostawiają rozmiar pierwotny. Mój murarz nawet wspominał, że to nie jest rozmiar standardowy, ale wtedy myslelismy o zrobieniu prostego górnego doświetla. Jak zobaczyłam takie drzwi na żywo to zrezygnowałam i teraz mam ponad 10 cm luzu.W takiej sytuacji są dwa wyjścia - zazbroić i zalac nowe nadproże lub zamówić u stolarza wyższe drzwi.Już sama nie wiem co będzie lepsze i bardziej opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 W takiej sytuacji są dwa wyjścia - zazbroić i zalac nowe nadproże lub zamówić u stolarza wyższe drzwi. Już sama nie wiem co będzie lepsze i bardziej opłacalne. my kal zwykle robimy jak w projekcie, drzwi z łukiem i doswietleniem ciekawe ile bedzie nas kosztowało takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 10.02.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Nam drzwi Kal dokładnie takie jak w projekcie wycenili na 8 tys. Dlatego zrezygnowaliśmy bo bez łuku mozna kupic drewniane za 5000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.02.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Nam drzwi Kal dokładnie takie jak w projekcie wycenili na 8 tys. Dlatego zrezygnowaliśmy bo bez łuku mozna kupic drewniane za 5000 zł bez łuku to juz nie to samo, my spacjalnie nic nie zmienialismy, bo urzekł nas ten projekt własnie takimi detalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 10.02.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 My zostawilismy ten łuk nad schodami i też fajnie to wygląda. Ale faktycznie nas też urzekły właśnie te detale - drzwi, kształt schodów i tarasu, piaskowiec na elewacji - szczególnie rogi budynku. Niestety życie weryfikuje pewne sprawy - drzwi będa bez łuku, taras też zmieni kształt, na piaskowiec pewnie kasy nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 My zostawilismy ten łuk nad schodami i też fajnie to wygląda. Ale faktycznie nas też urzekły właśnie te detale - drzwi, kształt schodów i tarasu, piaskowiec na elewacji - szczególnie rogi budynku. Niestety życie weryfikuje pewne sprawy - drzwi będa bez łuku, taras też zmieni kształt, na piaskowiec pewnie kasy nie wystarczy. eh no własnie, zycie teraz jeszcze na dodatek ten kryzys i kasy coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona311 10.02.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Tu akurat zyskują Ci którzy zaczynają ponieważ jak zaczęłam się interesować budową to pustak kosztował 17zł a teraz znalazłam za 5,5zł. To zdecydowany plus. Minus ,że obroty coraz mniejsze i dochód również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 16.02.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam, Iwonka, no tak do końca to się nie udało, roboty "wykończeniowe" trwały wykańczająco długo i dałam sobie spokój. Nic na siłę. Ale już mieszkam od tygodnia, wszeklie formalności papierkowe załatwione. Głowa do góry, jak już się człowiek wprowadzi do domku to zapomina o wszelkich trudnościach. Jak będziesz w Szczecinie to zapraszam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 16.02.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dora3 gratuluję przeprowadzki. Zazdroszczę strasznie Pokaż prosze nam swój nowozamieszkany domek - myslę, ze nie tylko mnie ciekawość zżera Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dora3 gratuluję przeprowadzki. Zazdroszczę strasznie ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona311 16.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Chętnie Dorka3 skorzystam z zaproszenia. Nie wiem kiedy to będzie niestety. Straaasznie daleko mam do Ciebie. W środę będę niedaleko ale nie wiem czy zdążę więc nie zawracam Ci głowy. Strasznie Ci zazdroszczę. Może za 2-3 lata też będę szczęśliwą posiadaczką gotowej koniczynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariza 17.02.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam. Mam prośbę napiszcie troszkę o instalacjach, tzn. jakie macie ogrzewanie, kanalizację, no i może jakieś fotki z instalacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 17.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dariza my własnie skończyliśmy instalacje wod. - kan. i elektryczną. Wod - can. robilismy w plastiku. Ogrzewanie planujemy na ekogroszek - piec z zasobnikiem, ale tu decyzja jeszcze nie zapadła, z tego co wiem to instalacja będzie robiona w miedzi. Grzejniki planujemy płytowe, ale w dużej części domu będzie podłogówka.Zdjęcia instalacji wkleję do mojego dziennika za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.02.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 u nas jeszcze nie zaczelismy instalacji, ale jak tylko temperatura sie podniesie i zima pojdzie precz ruszamy u nas bedzie ogrzewanie gazowe (piec kondensacyjny z duzym zbiornikiem na wode) kominek z płasczem wodnym do ogrzewania całego domu i wszedzie podłogówka góra+dół grzejniki elektryczne jedynie w łazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 23.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam. Mam prośbę napiszcie troszkę o instalacjach, tzn. jakie macie ogrzewanie, kanalizację, no i może jakieś fotki z instalacji? Witam Odnośnie ogrzewania to na dole mam podłogówkę, z wyjątkiem małego pokoju i pomieszczenia gospodarczego - tam są grzejniki. Na górze w pokojach grzejniki. Łazienki z podłogówką i grzejnikami. Ogrzewanie gazowe, piec Buderus 1 funkcyjny z zbiornikiem (taka "lodówka"), rurki z tworzywa. Dodatkowo mam kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza na górne pokoje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 23.02.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam koniczynki, udało mi się wkleić parę zdjęć. Pozdrawiam http://foto.onet.pl/4q0gp,4u0tses8je4f Kilka fotek pod linkiem j.w. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts