kasiaa256 11.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/kartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 04.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witamy serdecznie po dłuuuuugiej przerwie. Trochę zaniedbałam wspólnotę koniczynkowców ale sporo się działo w mojej swerze prywatnej, natomiast w kwestii budowy niestety nic poza aspektem papierowo-urzędowym. Nadszedł jednak czas i na naszą koniczynkę - w pierwszy majowy weekend narodziły się fundamenty, a dzisiaj powoli rosną ściany . Czas więc chyba założyć dziennik budowy, bo dzielić się takim wydarzeniem to sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 04.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Widzę, że rodzina Wam się niedawno powiększyła - gratulacje!!! Czekam z niecierpliwością na dziennik i wieści z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 05.05.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy macie może pomysł jak w Koniczynce 2 (G) na piętrze wydzielić dodatkową łazienkę? Projekt byłby już wtedy dla nas idealny, ale brak nam właśnie łazienki przy sypialni, taki jest rzut:http://farm4.static.flickr.com/3541/3458924836_f2bb914299_o.gif http://farm4.static.flickr.com/3605/3458924902_efb632ee4c_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 05.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 pytanie ktora to sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 05.05.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 pytanie ktora to sypialnia No wszystko jedno, aby z łazienką była Najłatwiej byłoby z pokoju nad garażem wydzielić łazienkę chyba, ale ja kombinuję jednak wydzielić z pokoju nr 4, i niestety kosztem i tak malutkiego pokoiku obok, z trójkątnego okna i tak byśmy zrezygnowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 05.05.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 no chyba tylko takie rozwiazanie zostaje ewentualnie reszte przeznaczyc na pralnie lub garderobe ja bym tak zrobiła, bo czasem zaluje ze nie wzielismy projektu razem z garazem tylko osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 05.05.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 no chyba tylko takie rozwiazanie zostaje ewentualnie reszte przeznaczyc na pralnie lub garderobe ja bym tak zrobiła, bo czasem zaluje ze nie wzielismy projektu razem z garazem tylko osobno Właśnie problem w tym, że ten pokoik będzie tam potrzebny, myślę, że dziecku odrobinę mniejszy jakby był to wystarczy, hmmm. Ile musi mieć łazienka, taka z wanną? (wanna zmieści się w skosie, więc też jakaś oszczędność miejsca ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 05.05.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a to ci zadanie... ewentualnie malusią łazienkę z 3 wydzielić, obok schodów????????????? A i jeszcze coś: zamiast koniczynka na działce rosnąć, to mi jakaś fasolka wykiełkowała w brzuchu... nie wiecie przypadkiem co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 05.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A i jeszcze coś: zamiast koniczynka na działce rosnąć, to mi jakaś fasolka wykiełkowała w brzuchu... nie wiecie przypadkiem co to? GRATULUJĘ!!! Jeszcze tydzień wybierania sobie daję i chyba na Koniczynce stanie Czy ktoś ma wykończone odrobinę wnętrze, chciałabym zobaczyć jak wygląda przestrzeń w tym domu, jak z wielkością dolnej łazienki, jak kuchnia jest ustawna i górne pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 05.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Dzięki. Jak wnętrza to tylko u Agi i Roberta. Gorąco POLECAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Grandzia gratulacje!!! Ach jak ja Wam zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 06.05.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no chyba tylko takie rozwiazanie zostaje ewentualnie reszte przeznaczyc na pralnie lub garderobe ja bym tak zrobiła, bo czasem zaluje ze nie wzielismy projektu razem z garazem tylko osobno Właśnie problem w tym, że ten pokoik będzie tam potrzebny, myślę, że dziecku odrobinę mniejszy jakby był to wystarczy, hmmm.) dla mnie duze pokoje dla dzieci to podstawa Ile musi mieć łazienka, taka z wanną? (wanna zmieści się w skosie, więc też jakaś oszczędność miejsca ) a jakie niewygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mecia na Twoim miejscu wydzieliłabym łazienkę w pokoju nad garażem. Jedyny mankament to spore skosy - my mamy podniesioną ścianke kolankową i przy takiej wysokosci mozna się pokusić o wstawienie wanny pod skosem, jeżeli nie podnosicie ścianki kolankowej to wanna pod skosem odpada. Próba umieszczenia łazienki przy pokoju 3 lub 4 tak naprawdę zmniejsza oba pokoje. Jeśli miałąbym zdecydować się na takie rozwiazanie to w pkoju nr 3 zrobiłabym sypialnię z wejściem do łazienki, a pokój nr 4 zmniejszony o wykrojoną łazienkę przeznaczyłabym dla dziecka. Ta dodatkowa łazienka konieczna jest? A może wystarczyłoby dodatkowe wejście prosto z sypialni do istniejacej łazienki? Myślałam o takim rozwiązaniu i trochę żałuję, że się na nie nie zdecydowałam - chciałam zrobic dodatkowe wejście do łazienki od pokoju nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mecia a tak w ogóle to widzę, że jesteś z Warszawy - to zaledwie 120 km do mnie - zapraszam - zobaczysz na żywo i wtedy łatwiej będzie Ci zdecydować co i z czego wykrajać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 06.05.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Kasia, ale ścianka kolankowa w tym projekcie jest 109 cm., to chyba sporo, żeby wannę zmieścić? Pokój nad garażem, tam jakoś nie widzę swojej wymarzonej sypialni Zresztą na ten pokój mam zupełnie inny pomysł, sypialnia dwóch chłopców tam ma być. Z pokoju 3 nie ma przejścia do łazienki. Zresztą pokoju nr 3 chyba nie ma jak ruszyć. Dodatkowa łazienka wydaje mi się niezbędna, a na pewno będzie niezbędna w przyszłości jeżeli wszyscy domownicy będą rano o tej samej porze szykowali się do wyjścia, pamiętam jak to było w domu rodzinnym i własna łazienka na pewno się przyda. Jakoś tak sobie to wyobrażam. Pokój mały zostałby niewiele zmniejszony, z 11 metrów na 10, ale dla dziecka powinno wystarczyć, szczególnie, że pod skosami też można miejsce zagospodarować, natomiast 16,5 metra na sypialnię to dużo i można odrobinę zabrać, szczególnie, że także są skosy. Wydaje mi się rozsądnie, a 4 m2 + skosy na małą łazienkę powinno wystarczyć. http://farm4.static.flickr.com/3661/3504645819_c95bdb36f6_o.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 06.05.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A jak rozwiążesz lukarne - bo rozumiem, że trójkątów nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mecia 06.05.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A jak rozwiążesz lukarne - bo rozumiem, że trójkątów nie będzie. Z lukarny i tak chcemy zrezygnować, podobają mi się najbardziej domy z idealnie dwuspadzistym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 07.05.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 a to ci zadanie... ewentualnie malusią łazienkę z 3 wydzielić, obok schodów????????????? A i jeszcze coś: zamiast koniczynka na działce rosnąć, to mi jakaś fasolka wykiełkowała w brzuchu... nie wiecie przypadkiem co to? GRATULACJE!!!! W tej Koniczynce coś musi jednak być U nas też fasolki wyrosły i to dwie na raz - teraz mają się już całkiem, całkiem Dziewczyny Uważajcie bo Koniczynka rodziny powieksza i to ostro A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 07.05.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mecia, fajny pomysl z ta lazienka. Komin wentylacyjny jest, wode i cieplo pociagniesz znad kotlowni - idealnie. I masz problem z glowy co do okna trojkatnego, dachowce lepsze - ale teraz to wiem Ta wneka kolo komina jest spora - 2,4x1,9 (wneka x okno) + dzialaj A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts