Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W KONICZYNCE pracownia ARCHON

Recommended Posts

Śliczna!

I nam się spodobała ogromnie i wkrótce planujemy rozpocząć budowę w wersji 2. Finalizujemy aktualnie zakup działki, potem papierologia i plan na ten rok - czyli stan zero.

Mam natomiast pytanie do wszystkich, bo w każdej wersji chyba jest wykusz w części jadalnianej. Zastanawiałam się czy ktoś likwidując balkon (a może zostawiając?) wpadł na powiększenie wykuszu "po długości"?

Chciałabym zaanektować go na takie miejsce na stół, a'la ogród zimowy z daszkiem zamiast balkonu, wymiary wew. 2,5 x 2,5 i nie wiem czy nie zepsuję sobie całkiem bryły z zewnątrz (chociaż z drugiej strony nie powinno to niekorzystnie wpłynąć, wizualizowałam sobie "na papierze", to ładny symetryczny wymiar, a do tego ogrody zimowe takie po prostu są).

Co Wy na to?

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

czy ktoś z osób z form posiada wybudowany już dom w koniczynce z dachem czterospadowym w województwie małopolskim?

Bardzo zależy mi na zobaczeniu pomieszczeń w środku przed zakupem projektu.

dziękuje z góry za odpowiedzi.

pozdrawiam

Piotr

niestety nie pomoge w tej kwestii, ale jak szukałem informacji o innym projekcie to na forum Archonu znalazłem sporo informacji od osob, ktore akurat byly w trakcie budowy, wiec moze tam sprobuj?

• 3 months później...

Witam, od dłuższego czasu przeglądam forum i właśnie skończyłem czytać wasz wypowiedzi na temat domu w koniczynce. Znalazłem wiele cennych uwagi i spostrzeżeń które wykorzystam przy swoim "projekcie".

Planuję zakup domu w stanie surowym otwarty, dom wybudowany według projektu "Dom w koniczynce 3". Chce od razu dokonać zmian w wybudowanym już domu, z ważniejszych zmian to zmiana przeznaczenia garażu - będzie zamiast garażu pokój wraz z łazienką, zmiana wejścia do kotłowni (jedno do strony domu - pod klatką schodową, drugie z zewnątrz, zamiast okna, poszerzenie łazienki na górze (całek okno trójkątne będzie w łazience). Plany są duże (na razie w głowie:). Moje pytanie do was, czy ktoś dysponuje projektem w wersji elektronicznej, chodzi mi przede wszystkim o rzuty parteru, poddasza w np. AutoCad. Chce pomierzyć, rozrysować sobie wyposażenie. Jeśli ktoś posiada projekt domu w koniczynce 2 lub po prostu domu w koniczynce to również odpowiada mi - (domu prawe takie same) ja już sobie dostosuję. Z góry dziękuję za pomoc.

• 4 weeks później...
witam,

czy ktoś z osób z form posiada wybudowany już dom w koniczynce z dachem czterospadowym w województwie małopolskim?

Bardzo zależy mi na zobaczeniu pomieszczeń w środku przed zakupem projektu.

dziękuje z góry za odpowiedzi.

pozdrawiam

Piotr

zapraszam do Lublina do obejrzenia domu ze czterospadowym dachem