Kasiorek 10.02.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Kochani Forumowicze PILNIE poszukuję informacji na temat architektury lat 20-30 XX w Szczególnie interesują mnie dane na temat stacji kolejowych oraz drewnianych domów w niskiej zabudowie.Informacje te są mi niezbędne przy wykonaniu pracy dyplomowej ,której tematem będzie stacja kolejowa.Muszę wykonać makietę takiej stacji,więc potrzebuję informacji na temat rzutów i przekrojów tego rodzaju architektury oraz wystroju wnętrz. serdecznie pozdrawiam Kasiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 11.02.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Wybierz się do Oddziału Informacji Naukowej biblioteki Twojej uczelni, lub jakiejś innej biblioteki, która ma dział architektura i poproś o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 11.02.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Kasiorek, ja się ta tematyką trochę interesuję (tzn. budownictwem mieszkaniowym i użyteczności publicznej z tamtego okresu, o budowlach kolejowych raczej nie mam za wiele) i mam jakąś tam literaturę. W niej jednak są tylko przedruki oryginalnych materiałów. Ponieważ są to często publikacje, by tak rzec, półnaukowe mógłbym np. podać Ci nazwiska ludzi, którzy je przygotowywali i mają dostęp do oryginałów (Wrocław). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.02.2003 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Ryniu drogiSpadłeś mi z niebaTak naprawdę przydatna mi będzie wiedza na temat architektury z tamtych czasów,niekoniecznie stacji kolejowych,bo samą stację mam zaprojektować.Czekam z niecierpliwością na informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 11.02.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Ale jak konkretnie mógłbym Ci pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.02.2003 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Szukam publikacji,rysunków,zdięć i jeśli to możliwe rzutów i przekroji budynków.Interesują mnie drewniane domy,stylizowene na szwajcarskie,jakie np.były budowane w Nałęczowie lub innych mijscowościach sanatoryjnych i uzdrowiskowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 11.02.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Hmmm, tak jak napisałem to co mam dotyczy głównie przedwojennego Wrocławia (i Dolnego Śląska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.02.2003 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Przedwojenny Wrocław - piękna rzecz.Ale to raczej chyba budownictwo murowane.Ale jeśli możesz podać kilka tytułów ,będę wdzięczna.Zawsze mogę wykorzystać jakiś detal architektoniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 11.02.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 O budynkach drewnianych też coś znajdę, chodziło mi tylko o to, że nie będzie tam nic o Nałęczowie. Proponuję przejść na kontakt mailowy, opisz dokładnie co i w jakiej formie byś chciała otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts