robertsz 12.12.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Rozumiem, że chcesz 2 odrębnie załączane obwody, w każdym obwodzie 2 wyłączniki schodowe.Napisz do mnie na priv (podaj maila) prześle Ci taki schemat odręcznie narysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.12.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Albo jeszcze bardziej wymyślone, jeden obwód 3 wyłączniki (jeden krzyżowy) drugi obwód dwa schodowe (lub pojedynczy do zastanowienia). Z tego jeden schodowy do każdego obwodu ma być podwójny (z dwoma klawiszami). Więcej szczegółów poszło na PRIV. Mam łącznik POLO i oznaczenie na nim poza zasilaniem jeszcze 2 styki "P". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 A da się to tak rozrysować aby z jednego schodowego podwójnego rozchodziło się na dwa schodowe pojedyncze? Z tego niestety nie zakumam który przycisk załączy którą lampę. Juz wyjaśniam według ponizszego rysunku: http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Podwojny_schodowy.JPG Ten prawy podwójny schodowy pozostaje. ten lewy podwójny schodowy rozbijamy na dwa pojedyncze schodowe w formie takiej że dzielimy go na pół poziomo i z każdej strony mamy 3 przewody - 2 czerwone "wchodzą" do łącznika schodowego i 1 czarny "idzie" do lampy. Proste? Identycznie możemy zrobić odwrotnie, najpierw dwa pojedyncze schodowe a dopiero potem podwójny schodowy. Osobiście bardzo lubię łączniki schodowe podwójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.12.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Czy to znaczy, że muszę pozmieniać, bo zrobiłem go z zasilaniem L jak ten po prawej? Wypiąć L z podwójnego i przerzucić na drugi schodowy a z tego tylko N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.12.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Czy to znaczy, że muszę pozmieniać, bo zrobiłem go z zasilaniem L jak ten po prawej? Wypiąć L z podwójnego i przerzucić na drugi schodowy a z tego tylko N. Troszkę nie rozumiem ale ... działa? Jak działa to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.12.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Tak nie do końca, w jednej konfiguracji ustawienia klawiszy nie zapala się światło z podwójnego. Ale to pewnie dlatego, że zrobiłem jak ten po prawej a nie ten po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 26.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 P.S. Ponieważ mamy XXI wiek, to ja u siebie do oświetlenia schodów zastosowałem automat schodowy z funkcją płynnego rozjaśniania i ściemniania oświetlenia sterowany czujką ruchu Dochodzę do schodów i oświetlenie stopniowo rozświetla się nie powodując nieprzyjemnego porażenia (szczególnie nocą). Po zejściu ze schodów oświetlenie świeci się jeszcze chwilkę (zaprogramowany czas) i stopniowo przygasa, aż do całkowitego wyłączenia Schemat instalacji jest taki sam, jak dla przekaźnika bistabilnego, tylko urządzenie wykonawcze jest inne. Co to jest za urządzenie wykonawcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.03.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Co to jest za urządzenie wykonawcze? Można tak zrobić wykorzystując ot choćby czujkę ruchu z wbudowanym ściemniaczem. Rozwiązania mogą być oczywiście jeszcze inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 27.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Masz na myśli jakiś konkretny wyrób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz2x 05.02.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 zenie wykonawcze jest inne. Czesc. Czy moglbys napisac jak zrobic taka instalacje ze stopniowym rozswietlaniem? MIchal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 07.05.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 a jesli do krzyzowego maja byc podłaczone 2 zarówki to ma to wygladac tak: http://www.natalia.toya.net.pl/inne/krzyzowy%202zar.gif z góry wielkiie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2zl 02.01.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Schemat przekaźnika bistabilnego do sterowania oświetleniem z kilku punktów: http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Bistabilne/Bistabilny_schemat.gif Może to być moduł montowany w puszce: http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Bistabilne/Bistabilny-402.gif mógł by ktoś namalować jak to podłączyć. Które kable gdzie. Na rysunku te 2 kable po prawej to przełączniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sprzecik23 30.12.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Może ktoś wie jak to podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts