kokkis 10.02.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Witam,na dzialce nie mam jeszcze mediów .Proszę podpowiedzieć czy mogę łączyć bloczki fundamentowe za pomocą kleju? Jaki klej ? Cz pierwszy rząd bloczków mozna kieić do lawy klejem czy na zaprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcic 10.02.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Co kombinujesz?Nikt chyba jak zyje nie slyszal o klejeniu fundamentowych bloczkow betonowych. Dlaczego?1. strata pieniedzy2. Strata wytrzymalosci3. Ogromne roznice w wymiarowaniu bloczkow, wiec kleju poszlaby kosmiczna ilosc (a spoiny moga miec najwyzej 2-3 mm).....plus 100 innych powodow. Moze napisz dlaczego ten pomysl - a rozwiazanie znajdzie sie inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.02.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Oczywiście potwierdzam zdanie poprzednika :bloczki są bardzo nierówne i klejenie ich nie ma sensu, gdyż ilości zużytego kleju będą bardzo duże.Nie wiem dlaczego chcesz kleić bloczki. Taniej i lepiej będzie łączyć ich na zaprawę.Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts