Majka 03.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 a ja kawałek brulionu zapisanego reka długiego Aggi, a jakież to relikwie? kawałek kosteczki się ostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 C.D. (specjalnie dla Żaby) opowiadanie: " O zboku za oknem" EPILOG Następnego dnia po powrocie z pracy zastałem okna vis a vis szczelnie zaciągnięte żauzjami których tam wcześniej nie było.Telefon też zaczął milczeć, widocznie tajemniczy wielbiciel mojej współ... mieszkanki poddał się bez walki. Przez dość długi czas zerkałem na okna ale choć widać było zapalone światło to rzeczy dziejące się wewnątrz schowane były przed światem za aluminiowym pancerzem. Nigdy też nie dowiedziałem się , co tak naprawdę zobaczyła Mammaaggi , choć ze strzępow informacji jakie do mnie dotarły z lekką ulgą przyjąłem ,że była to ta wstrętna blada i chuda .......d u p a. Z czasem emocje opadły a ja w natłoku nowych wydarzeń zacząłem zapominać o całej sprawie. Aż pewnego wiosennego dnia.................................................................................................................wróciłem z pracy dość wcześnie a dzień robił sie już coraz dłuższy. Słoneczko zaczynało przygrzewać wyzwalając w ludziach nowe zapasy energii. Wszyscy chodzili jacyś tacy bardziej uśmiechnięci. Tylko ta breja na ulicach z topniejącego śniegu psuła ogólny obraz i radość z nadchodzącej wiosny. Nie mając innych planów na popołudnie postanowiłem sie lekko ukulturalnić pobiegłem więc do kiosku na dole po gazetki mając zamiar najpierw zrobić sobie solidną prasówkę , a wieczorkiem jakieś ..... mhummm może .... wyjście .......... .................Wpadłem do kiosku i zacząłem przeglądać prasę zupełnie nie zwracając uwagi na otoczenie. Kiosk ten sam , sprzedawca ten sam , jak zawsze trochę pusto...........Po chwili jednak zdałem sobie sprawą ,że coś jest nie tak............ . Sprzedawca zachowywał się nienaturalnie.............. . Przyjrzałem mu się dokładnie i już po chwili wiedziałem ,że coś jest nie w porządku.............. Te nienaturalnie szroko rozwarte oczy , dziwny rumień no policzkach i te z jakimś grymasem , jakby z ogromnego wysiłku zaciśnięte usta.... Gdzieś już widziałem faceta z taką miną , chyba w jakimś filmie... już już wiem wczoraj widziałem taką komedię - Akademia policyjna - zarykiwałem się ze śmiechu- pusciłem mu porozumiewawcze oczko i dyskretnie zajrzałem pod ladę ............................................ nikogo tam nie było !!!!!!!!!!!!!!!!!Zacząłem uważnie rozglądać się po sklepie . Nie było tu nic co mogło mnie zaniepokoić : sprzedawca ,ja i jakiś młody chłopak przeglądający jakieś kolorowe pisemka, zresztą on już wychodził.Podszedł szybko do sprzedawcy ,zaplacił ,ruszył w stronę wyjścia i nagle.....jakby się zawahał...przystanął... odwrócił się i powiedział ........i ..jeszcze ..krem nivea proszę..Gołębie poderwały się na placu Schilera a przechodnie przyspieszali kroku mijając nasze drzwi. Płakaliśmy ze śmiechu.Sumiaste wąsiska podskakiwały , a sprzedawca gulgotał jak indyk , ja ryczałem pełną klatą ocierając łzy. Długo nie mogliśmy się opanować .Młody człowiek pozbierawszy z podłogi kolorowe pisemka pełne zdjęć rozebranych kobiet dyskretnie wyszedł a sprzedawca krztusząc się ze śmiechu powiedział ...on jest niegroźny ,to sąsiad , mieszka tu naprzeciwko na poddaszu...Tak oto poznałem tajemniczego wielbiciela mojej koleżanki AGGI , który w tak stosunkowo krótkim czasie dostarczył nam tylu róznych emocjii. W sumie to byłem troszeczkę rozczarowany - blady chudy pryszczaty - choć jak się wkrótce okazało nie wiele róznił sie od większości uganiających się za nią wielbicieli. KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcychna 03.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 uuuuf...no na książkę toto faktycznie za krótkie ....chociaż może jakiś tomik opowiadań? ....dziewczyny mogłyby dopisać przedmowę lub epilog ;) Szacuneczek dla życiopisarza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 to był dopiero mały wycinek z bujnego zycia długiego, może kolejne rozdziały popełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Marcychna ja nie kształcony w tym kierunku więc to pisanie mi trochę ciężko idzie. A tak w ogóle to gdzie jest Żaba prowokatorka Wywołała temat a teraz nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 03.03.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A tak w ogóle to gdzie jest Żaba prowokatorka Wywołała temat a teraz nie czyta Czyta, czyta wieczorkiem.... Na sali sportowej nie ma dostępu.... ai chłopców z kształtnymi siedzeniami bez liku Poza tym ... trochę na odwyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.03.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Uff...... znaczy ,że żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcychna 03.03.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 cut..... ja nie kształcony w tym kierunku więc to pisanie mi trochę ciężko idzie......cut Taaaa.....jedno opowiadanko już jest....ciekawe czy ktoś to skleił w całość .....teraz napisz drugie.....w rodzaju "moje dresy" ....i tak już dalej samo pójdzie ....uwierz mi wiem co mówię ....tj. wiem co pisze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 03.03.2006 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Masz je jeszcze?? Pytam oczywiście o te dresy... I też chciałabym w nich Ciebie zobaczyć...... Żaba.... hmmmm jakby Ci to powiedzieć...? ja nie wiem, czy byś chciała Estetyka niejedno ma imię, ale...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Mam nadzieję , że mówisz o estetyce dresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.03.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 a wiadomo to, sam pisałeś, że był letko spruty z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 03.03.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Mam nadzieję , że mówisz o estetyce dresu jak Żaba o dresie, to i ja o dresie a Ty się długi tak nie sadź, bo Cię zacznę rozliczać ze "swego czasu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 03.03.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Na razie tylko biję brawo i na wszelki słuczj sprawdzam którędy najbliżej do Meksyku Sadził tosię bedę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.03.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Uff...... znaczy ,że żyje żyję, żyję...... Komu tak bijesz brawo??? Sobie????? Jak przygotowania do zjazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Masz je jeszcze?? Pytam oczywiście o te dresy... I też chciałabym w nich Ciebie zobaczyć...... Żaba.... hmmmm jakby Ci to powiedzieć...? ja nie wiem, czy byś chciała Estetyka niejedno ma imię, ale...... Zaryzykuję...... Zwłaszcza chciałabym zobaczyc to centrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 04.03.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Bo już myślałem ,żehttp://yeny.t35.com/gify/rozne/17frog.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 04.03.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 co na to ochrona środowiska? dugi, żab nie wolno czymać w słoiku, może być szolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.03.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 A ja poznałam Długiego osobiście tralalala Co prawda nie był w dresach ale jest mu to wybaczone bo był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.03.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 a ja też ...i teraz od dobrych kilku minut czytam wątek...alez sie uśmiałam - tylko - jak ja mogłam wcześniej tutaj nie trafić pozdrawiam długiego i Aggi i czekam na inne opowiastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.03.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Dzięki za pozdrowionka z mojej strony bo koleżanka moja gdzieś łostro baluje i od paru dni jej niiiiiiiiiiiiiiiiiima. Dzisiaj wenaa gdzieś poszła ale i wam chwilka oddechu od moich wypocin się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts