Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak sie poznaliście

Aggi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

C.D. (specjalnie dla Żaby) opowiadanie: " O zboku za oknem"

EPILOG

Następnego dnia po powrocie z pracy zastałem okna vis a vis szczelnie zaciągnięte żauzjami których tam wcześniej nie było.Telefon też zaczął milczeć, widocznie tajemniczy wielbiciel mojej współ... mieszkanki poddał się bez walki. Przez dość długi czas zerkałem na okna ale choć widać było zapalone światło to rzeczy dziejące się wewnątrz schowane były przed światem za aluminiowym pancerzem.

Nigdy też nie dowiedziałem się , co tak naprawdę zobaczyła Mammaaggi , choć ze strzępow informacji jakie do mnie dotarły z lekką ulgą przyjąłem ,że była to ta wstrętna blada i chuda .......d u p a.

Z czasem emocje opadły a ja w natłoku nowych wydarzeń zacząłem zapominać o całej sprawie. Aż pewnego wiosennego dnia......................................................................

...........................................wróciłem z pracy dość wcześnie a dzień robił sie już coraz dłuższy. Słoneczko zaczynało przygrzewać wyzwalając w ludziach nowe zapasy energii. Wszyscy chodzili jacyś tacy bardziej uśmiechnięci. Tylko ta breja na ulicach z topniejącego śniegu psuła ogólny obraz i radość z nadchodzącej wiosny. Nie mając innych planów na popołudnie postanowiłem sie lekko ukulturalnić pobiegłem więc do kiosku na dole po gazetki mając zamiar najpierw zrobić sobie solidną prasówkę , a wieczorkiem jakieś ..... mhummm może .... wyjście ..........

.................Wpadłem do kiosku i zacząłem przeglądać prasę zupełnie nie zwracając uwagi na otoczenie. Kiosk ten sam , sprzedawca ten sam , jak zawsze trochę pusto...........Po chwili jednak zdałem sobie sprawą ,że coś jest nie tak............ . Sprzedawca zachowywał się nienaturalnie.............. . Przyjrzałem mu się dokładnie i już po chwili wiedziałem ,że coś jest nie w porządku.............. Te nienaturalnie szroko rozwarte oczy , dziwny rumień no policzkach i te z jakimś grymasem , jakby z ogromnego wysiłku zaciśnięte usta....

Gdzieś już widziałem faceta z taką miną , chyba w jakimś filmie... już już wiem wczoraj widziałem taką komedię - Akademia policyjna - zarykiwałem się ze śmiechu- pusciłem mu porozumiewawcze oczko i dyskretnie zajrzałem pod ladę ...............

............................. nikogo tam nie było !!!!!!!!!!!!!!!!!

Zacząłem uważnie rozglądać się po sklepie . Nie było tu nic co mogło mnie zaniepokoić : sprzedawca ,ja i jakiś młody chłopak przeglądający jakieś kolorowe pisemka, zresztą on już wychodził.Podszedł szybko do sprzedawcy ,zaplacił ,ruszył w stronę wyjścia i nagle.....jakby się zawahał...przystanął... odwrócił się i powiedział

........i ..jeszcze ..krem nivea proszę..

Gołębie poderwały się na placu Schilera a przechodnie przyspieszali kroku mijając nasze drzwi. Płakaliśmy ze śmiechu.Sumiaste wąsiska podskakiwały , a sprzedawca gulgotał jak indyk , ja ryczałem pełną klatą ocierając łzy. Długo nie mogliśmy się opanować .

Młody człowiek pozbierawszy z podłogi kolorowe pisemka pełne zdjęć rozebranych kobiet dyskretnie wyszedł a sprzedawca krztusząc się ze śmiechu powiedział ...on jest niegroźny ,to sąsiad , mieszka tu naprzeciwko na poddaszu...Tak oto poznałem tajemniczego wielbiciela mojej koleżanki AGGI , który w tak stosunkowo krótkim czasie dostarczył nam tylu róznych emocjii. W sumie to byłem troszeczkę rozczarowany - blady chudy pryszczaty - choć jak się wkrótce okazało nie wiele róznił sie od większości uganiających się za nią wielbicieli.

KONIEC

A tak w ogóle to gdzie jest Żaba prowokatorka :evil: :evil: :evil:

Wywołała temat a teraz nie czyta :cry: :cry: :cry:

Czyta, czyta wieczorkiem....

Na sali sportowej nie ma dostępu.... :lol: ai chłopców z kształtnymi siedzeniami bez liku :D

Poza tym ... trochę na odwyku :-?

cut..... ja nie kształcony w tym kierunku więc to pisanie mi trochę ciężko idzie......cut

Taaaa.....jedno opowiadanko już jest....ciekawe czy ktoś to skleił w całość ;) .....teraz napisz drugie.....w rodzaju "moje dresy" ;) ....i tak już dalej samo pójdzie ;) ....uwierz mi wiem co mówię ....tj. wiem co pisze ;)

Pozdrawiam